مشارکت توئیتر در دستگیری و شکنجه روزنامهنگار سعودی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از نونپست، «منال الشریف» در یادداشتی نوشت: «می 2011 (اردیبهشت 1390) پلیس مخفی عربستان شبانه به منزلم یورش برد. پسر پنج سالهام خواب بود و من را به نقطه نامعلومی منتقل کردند. اگر شجاعت «عمر الجهنی» از فعالان توئیتر نبود و این موضوع را در شبکههای اجتماعی فاش نمیکرد، شاید اکنون اثری از من وجود نداشت».
این فعال حقوق بشری عربستان افزود: «توئیتر روزی جانم را نجات داد، ولی اکنون خطری برای من بهشمار میرود. رخدادهایی همچون ترور جمال خاشقجی در داخل کنسولگری عربستان در استانبول نشان میدهد جان من و دیگر روزنامهنگاران و فعالان حقوق بشری درخطر است و تهدید میشود».
وی تصریح کرد: «بعد از گذشت بیشاز هفت سال از نجات جان من بهوسیله توئیتر، این شبکه اجتماعی حساب کاربریام را مسدود کرد و راه ارتباطیام را با هزاران دنبالکننده بست. حساب کاربریام در زمان بستهشدن 295هزار دنبالکننده داشت. من نیز تصمیم گرفتم برای همیشه ارتباطم را با شبکههای اجتماعی قطع کنم».
«منال الشریف» با بیان این مقدمه به موضوع قتل «ترکی بنعبدالعزیز الجاسر»، روزنامهنگار سعودی پرداخت و نوشت: «جاسر 15 مارس (24 اسفند 1396) بهدلیل انتشار مطالبی در یک حساب کاربری با نام مستعار کشکول درباره نقض حقوق بشر ازسوی خاندان آل سعود دستگیر، در زندان شکنجه و درنهایت کشته شد. قتل وی خشم بسیاری از محافل حقوق بشری را بهدنبال داشت».
این فعال حقوق بشری عربستان با تأکید بر اینکه سعودیها در تلاش هستند تا از فناوریهای مدرن دیجیتالی همچون توئیتر در راستای بستن دهان مخالفان استفاده کنند، نوشت: «آنها اطلاعات خود را با ابزارهای جاسوسی که در دفتر توئیتر در دبی قرار داده بودند، بهدست آوردند. توئیتر اکنون فضای نامنی برای مخالفان یا منتقدان است. آنها اگر بخواهند کسی را تهدید کنند یا زیر فشار قرار دهند از حسابهایشان جاسوسی میکنند».
انتهای پیام/4033/ن
انتهای پیام/