دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 آبان 1397 - 08:00
آنا گزارش می‌دهد؛

ضرورت توسعه صنایع تبدیلی مرتبط با گیاهان دارویی

خام‌فروشی گیاهان دارویی یکی از معضلات و پدیده‌های ضربه زننده به این صنعت گران‌بها و غنی کشور است که متأسفانه این پدیده روز به‌ روز در حال گسترش است.
کد خبر : 324756
images.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، خام‌فروشی گیاهان دارویی یکی از معضلات و پدیده‌های ضربه‌زننده به این صنعت گران‌بها و غنی کشور است که متأسفانه این پدیده روزبه‌روز نیز در حال گسترش است.


صنعت گیاهان دارویی در چند سال اخیر با توسعه فناوری، دستخوش تغییرات امیدوارکننده شده است و این تغییرات رونق و شکوفایی این صنعت را در پی داشته است. صنعتی که می‌تواند بهترین گزینه برای فاصله گرفتن از اقتصاد نفتی باشد.


ایران یکی از غنی‌ترین کشورها در زمینه تولید گیاهان دارویی و داروهای گیاهی است و استفاده از فناوری‌های نوین برای تولید محصولات دارویی و گیاهی راهکار مؤثری برای پیشگیری از خام فروشی این محصولات است. 


جواد رمضانی، مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه گیاهان دارویی است که سال‌ها است در این زمینه فعالیت می‌کند و با استفاده از پتانسیل طب نوین و طب سنتی همزمان با به‌کارگیری پزشکان مجرب کارشناس ارشد طب سنتی و افراد آموزش‌دیده و مجرب اقدام به ارائه خدمات مختلف در این صنعت کرده است.


وی با اشاره به افزایش رویکرد کشورها به فناوری گیاهان دارویی در سطح دنیا، گفت: استفاده از فناوری در صنعت گیاهان دارویی یک ضرورت انکارناپذیر است و کشورهای مختلف به سمت استفاده از ین فناوری‌ها روی آورده‌اند و در ایران نیز تا حدودی از این فناوری‌ها استفاده می‌شود؛ اما کم و محدود.


این فعال حوزه گیاهان دارویی در خصوص جایگاه ایران در این عرصه، بیان کرد: متأسفانه با وجود پتانسیل خوبی که در کشور در زمینه گیاهان دارویی وجود دارد؛ اما جایگاه ایران در این زمینه در دنیا مناسب و مطلوب نیست که باید برای رسیدن به این جایگاه تلاش مضاعفی از سوی مسئولین امر و فعالان این حوزه صورت گیرد.   


وی معتقد است که برای دور شدن از خام فروشی محصولات گیاهان دارویی و استفاده بهینه از ظرفیت بالای ایران در عرصه گیاهان دارویی لازم است که  سرمایه‌گذاری مناسبی در صنعت گیاهان دارویی صورت گیرد، نیروی انسانی آموزش‌دیده تربیت کنیم و صنایع تبدیلی مرتبط با گیاهان دارویی در کشور را توسعه دهیم. 


این فعال صنعت گیاهان دارویی با انتقاد از سیاست‌گذاری‌ها در این عرصه، گفت: با توجه به آشفتگی اوضاع اقتصادی کشور، سیاست‌گذاری‌ها در عرصه گیاهان دارویی در حد قابل‌قبول نیست و باید در این زمینه سیاست‌گذاری جدیدی صورت گیرد. 


وی نقش استارت‌آپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان، پارک‌های علم  و فناوری و صندوق‌های جسورانه در توسعه این صنعت مؤثر دانسته و تصریح کرد: حضور استارتاپ‌ها در این عرصه به‌ شرطی می‌تواند مؤثر باشد که سیاست‌های حمایتی دولت در عمل جدی باشد و بوروکراسی اداری کاهش یابد. 


انتهای پیام/4085


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب