غفاری با اشاره به مراحل جشنواره قرآن و عترت تصریح کرد: شاهد آخرین بخش جشنواره با حضور برگزیدگان سطح ملی وزارتخانههای بهداشت و علوم، دانشگاه آزاد و دانشگاههای غیرانتفاعی هستیم. این جشنواره از دانشگاهها آغاز شده، سپس در سطح منطقه برگزار شده و برگزیدگان منطقهای دانشگاههای زیرمجموعه وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد بهصورت جداگانه در سطح ملی برگزار شده است.
وی با اشاره به رویکردهای این جشنواره گفت: گفتمانسازی قرآنی در دانشگاهها نقش برجستهای در برگزاری این جشنواره دارد. همچنین ترویج آموزههای قرآنی بهعنوان عنصر کلیدی این جشنواره در نظر گرفته شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نقش جشنواره قرآن و عترت در زمینهسازی برای ساخت و تدبّر بیشتر در مفاهیم قرآن خاطرنشان کرد: باید تلاش شود مفاهیم قرآنی در تمام مجموعههای دانشگاهی درونی شود و علاوه بر آن در رفتار و سبک زندگی نسل جوان مورد استفاده قرار گرفته و محقق شود.
غفاری تعداد شرکتکنندگان در این جشنواره را از مرحله دانشگاهی تاکنون 350 هزار نفر عنوان کرد و افزود: از این تعداد 640 نفر از برگزیدگان مرحله ملی وزارتخانههای علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد طی مسابقاتی در سطوح مختلف به مرحله نهایی جشنواره ملی قرآن و عترت راه پیدا کردهاند.
وی با اشاره به مهمانان اختتامیه سی و سومین جشنواره ملی قرآن و عترت گفت: وزیر علوم، وزیر بهداشت، حجتالاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجتالاسلام محمدیان رئیس سابق نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها، مسئولانی از نهاد ریاستجمهوری و ... برای حضور در جلسه دعوت شدهاند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تنوع در بخشهای مختلف جشنواره را یکی از ویژگیهای بارز آن دانست و تصریح کرد: در جشنوارههای ابتدایی بیشتر تمرکز بر بخش آوایی بود اما اکنون جشنواره در شش بخش پژوهشی، فناوری، ادبی، هنری، آوایی و معارفی تعریف شده است که هر کدام از بخشها، زیرمجموعههای مختلفی دارند.
غفاری ادامه داد: اگر رسالت تدبّر در قرآن را بهعنوان مأموریت اصلی جشنواره در نظر بگیریم، لازم بود تا بخشهای متنوعی برای آن در نظر گرفته شود تا دانشجویان و مجموعه دانشگاهی از جشنواره اقبال مناسبی داشته باشند.
وی عنوان کرد: افرادی که در بخش قرائت و تحقیق و حفظ کل قرآن حائز رتبههای برتر شوند، به بخش بینالمللی که بهصورت دو سال یکبار برگزار میشود، راه پیدا میکنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در داوری آثار این جشنواره از افراد برجسته حوزههای مختلف قرآنی استفاده شده است، گفت: این جشنواره از تنوع جمعیتی بهلحاظ مذهبی، قومیت و جنسیت برخوردار است.
وی با بیان اینکه جشنواره قرآن و عترت، رویداد قرآنی وسیعی است که بیشترین مخاطب را در بین جشنوارههای دانشگاهی دارد، اظهار کرد: این جشنواره همانند پیادهروی اربعین، همگرایی را در بخشهای مختلف آموزش عالی در پی دارد و از این بابت میتوان این دو را، عناصری کلیدی دانست که همواره وحدتبخش بودهاند و تمسک به آنها برای جامعه اسلامی مهم و حیاتی است.
انتهای پیام/4007/
انتهای پیام/