دانشگاه و گسترش الگوهای وحدتبخش
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، همایش قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت بههمت دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان روز گذشته با حضور شخصیتهای برجسته داخلی و خارجی اهلسنت در سالن اجتماعات منطقه آزاد چابهار در حالی پنجمین دوره برگزاری خود را پشت سر گذاشت که برای نخستینبار بهصورت بینالمللی برگزار شد. چهار دوره قبل این همایش بهصورت ملی و به میزبانی واحد زاهدان برگزار شده بود.
پنجمین دوره همایش قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت صبح روز گذشته با پیام سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی و با تأکید بر تقویت نقاط مشترک اهل سنت و تشیع، کار خود را آغاز کرد و مهمان ویژه این مراسم مولانا شیخ هیثم بن داد کریم بن شمبیه البلوشی از متفکران و نخبگان فقه اهلسنت کشور عمان بود.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی در پیام خود به این همایش عنوان کرد که تقویت نقاط مشترک اهل سنت و تشیع، موجب گسترش الگوهای وحدتبخش است.
دکتر محمدمهدی طهرانچی در بخشی از پیام خود، برگزاری پنجمین همایش قیام عاشورا از دیدگاه اهل سنت آن هم با کوشش ارزشمند مسئولان، دانشگاهیان و دستاندرکاران دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان را نشان از بینش، آگاهی و مسئولیتپذیری جمعی دانست که بر مبنای عقلانیت به دنبال تقویت و ارتقای جایگاه وحدت و مودت اقوام و مذاهب هستند و جلوه زیبای نمایش این اتحاد زیر پرچم حماسهسازان عاشورا، مصداقی از حرکت رو به جلو به جهت معرفتافزایی و نهادینه شدن فرهنگ عاشورایی خواهد بود.
وی تأکید کرد که این حرکت بینظیر دانشگاهی در شرایطی که دشمنان به دنبال اختلافافکنی بین مسلمانان هستند، میتواند زمینهساز تقویت ارزشهای دینی، انسانی و الگویی تمامنما برای سایرین باشد که رمز موفقیت در وحدت است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این همایش عنوان کرد که نتایج اثربخش قیام امام حسین(ع) امروز تا قلب اروپا و آمریکا دیده میشود. اگر امامحسین(ع) جان خود و خاندان و اصحاب خود را در طبق اخلاص نمیگذاشت، امت اسلام برای همیشه از مسیر اصلی خارج میشد و دیگر اسلامی وجود نداشت که بهدست ما برسد.
حجتالاسلام ابراهیم کلانتری تصریح کرد: استکبار جهانی با هدف اختلاف افکندن و ایجاد تفرقه میان ملتهای مسلمان، خواهان کاهش قدرت واقعی مسلمانان است. امروز پیامدهای قیام تاریخی امام حسین(ع)، ظلمستیزی، عدالتخواهی، ایثار و از خودگذشتگی، نهتنها موجب قیام ملتهای ستمدیده منطقه در برابر ظلم و جور شد؛ بلکه اثرات و نتایج اثربخش این قیام امروز تا قلب اروپا و آمریکا دیده میشود.
نماینده ولیفقیه در استان سیستانوبلوچستان و امامجمعه زاهدان نیز گفت: عاشورا از دل اسلام سرچشمه گرفته و باور اهلسنت بر این است که امام حسین(ع) به همه مسلمانان جهان تعلق دارد.
آیتالله عباسعلی سلیمانی با اشاره به اینکه وحدت شیعه و سنی امروز بیش از هر زمان دیگری مستحکمتر شده، افزود: همایش قیام تاریخی عاشورا از منظر اهلسنت به دنیا نشان میدهد مشترکات دینی مذاهب بین مسلمانان وجود دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستانوبلوچستان و رئیس این همایش نیز تصریح کرد که یکی از اهداف اصلی ما برای توسعه فکری و فرهنگی، برگزاری همایشهایی با محوریت اهلسنت است؛ بر همین مبنا امسال برای پنجمین سال پیاپی همایش بینالمللی قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهلسنت را برای نخستین بار بهصورت بینالمللی برگزار کردیم و از حدود ۶ ماه پیش مقدمات همایش را آماده کردیم.
سلطانعلیمیر با تشکر از حضور میهمانان بینالمللی کشورهای پاکستان و عمان در این همایش تأکید کرد: مهمان ویژه این مراسم مولانا شیخ هیثم بن داد کریم بن شمبیه البلوشی از متفکران و نخبگان فقه اهلسنت کشور عمان و حضور چنین مهمانی نشاندهنده جایگاه ویژه قیام عاشورا نزد اهلسنت است.
وی گفت: تا پایان سال همایش استانی وحدت نیز بهمیزبانی و حمایت دانشگاه آزاد سیستانوبلوچستان با حضور شخصیتهای برجسته اهلسنت برگزار خواهد شد که در سالهای آینده بهسمت ملی و بینالمللیشدن آن همچون این همایش پیش خواهیم رفت.
نماینده مردم سیستانوبلوچستان در مجلس خبرگان رهبری هم گفت: اعتقاد اهل سنت به عاشورا و قیام امام حسین(ع) کمتر از تشیع نیست و معتقدیم باید هدف اصلی امام حسین(ع) را دنبال کرد.
مولوی نذیر احمد سلامی افزود: هدف اصلی امام حسین(ع) و دلیل به شهادت رسیدن آن حضرت از دیدگاه متفکران اهل سنت جلوگیری از مشروعیت بخشیدن به انحرافات ظالمان ستمگر در تاریخ است.
وی ادامه داد: اگر امام حسین(ع) به شهادت نمیرسید؛ حاکمان ستمگر در طول تاریخ به انحرافاتی که داشتند، مشروعیت میبخشیدند. امام به شهادت رسید تا بگوید باید جلوی ظلم و انحرافات را در هر برههای از تاریخ بگیریم.
مولوی سلامی گفت: محققان اهل سنت بر این باور هستند اگر امامحسین در آن برهه از تاریخ سکوت میکرد؛ امروز انحرافاتی که مذموم و ناپسند است کاملاً برای حکومتهای ستمگر مشروع میشد.
استاندار سیستانوبلوچستان نیز با اشاره به حرکت عظیم فرهنگی از سوی جلسات و برنامههای عاشورایی گفت: شیعه و سنی که دو مذهب بزرگ اسلامی محسوب میشوند، توانستهاند با تمسک و بهرهگیری از قیام عاشورا به حیلههای دشمنان فائق آیند.
دانیال محبی توجه به مشترکات دینی تقریب مذاهب را مهم عنوان کرد و ادامه داد: اگر عاشورا نبود مطمئناً چیزی از شعائر اسلامی نمانده بود. هزینههای گزافی که دشمنان در این دوران خرج میکنند تا اسلام نباشد، گویای همه چیز است.
وی مهمترین عامل موفقیت در همه میدانهای کشور را بهرهجویی و نگرش فکری عاشورایی دانست و خاطرنشان کرد: دشمنان نمیتوانند چنین مراسمی را که علمای شیعه و سنی گرد یکدیگر جمع شدهاند را ببینند؛ چراکه با این رویه نمیتوانند هیچ خللی در امنیت و رفاه مردم ما ایجاد کنند.
پنجمین همایش قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت روز گذشته بهصورت بینالمللی در سالن اجلاسهای بینالمللی منطقه آزاد چابهار با حضو استاندار سیستانوبلوچستان، نماینده ولی فقیه در استان، نماینده سیستانوبلوچستان در مجلس خبرگان رهبری و علما و متفکران ملی و بینالمللی اهلسنت برگزار شد.
انتهای پیام/4062/خ
انتهای پیام/