دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در واحد علوم و تحقیقات؛

تلاش محققان برای پیشرفت در حوزه پیش‌هشدار سیل

محقق واحد علوم و تحقیقات گفت: سیستم‌های جامع پیش‌بینی هواشناسی با دقت بالا در کشور وجود ندارد.
کد خبر : 320448
photo_2018_02_16_16_02_52.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، علیرضا عبدالمنافی محقق دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در ارتباط با موضوع ساخت دستگاه پیش هشدار سیل گفت: امروزه پیش‌بینی و پیش‌هشدار سیل یکی از مهمترین ابزارهای مدیریتی در مقابله با سیلاب است. مدل‌های پیش‌بینی گروهی بارش جهانی از جمله مدل‌های نوین در سیستم‌های هواشناسی بوده و در پیش‌بینی باران و تغییرات آب و هوایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


به گفته این محقق دانشگاهی، سیستم‌های جامع پیش‌بینی هواشناسی که دقت بالایی داشته باشند در کشور وجود ندارد و در صورت وقوع سیل مواردی چون آب‌گرفتگی معابر، افزایش خسارت مالی و از بین رفتن مزارع کشاورزی و محصولات کشاورزان به وجود می‌آید.


پدیدآورنده پایان‌نامه «مقایسه مدل‌های GFS و ECMWF برای پیش‌بینی بارش‌های سیل‌زا در ایران» به راهنمایی بهرام ثقفیان، گفت: در صورت پیش‌بینی وقوع سیل می‌توان آب‌های مازادی را که منجر به سیل می‌شود،  ذخیره و در مدیریت منابع آب از آن استفاده بهینه کرد.


وی گفت: مدل GFS یک مدل پیش‌بینی هواشناسی است که انواع پارامترهای دما، بارش، برف و انواع پدیده‌های هواشناسی دیگر را بررسی می‌کند و مدل ECMWF مدل اروپایی است و همانند مدل GFS تمام پارامترهای هواشناسی را اندازه‌گیری می‌کند.


به گفته این محقق دانشگاهی، این تحقیق در ۱۲ ایستگاه هواشناسی بررسی شد که ۶ ایستگاه در حاشیه دریای خزر و ۶ ایستگاه در اطراف رشته‌‌کوه‌های زاگرس است. همچنین در این تحقیق از نرم‌افزار R , Linux استفاده شد.


عبدالمنافی در پایان تصریح کرد: عملکرد هر دو مدل در مناطق مختلف متفاوت است به طوری که مدل ECMWF نسبت به مدل GFS دقت و عملکرد بهتری داشته و رویدادهای بارشی بیشتر با خطای کمتری، پیش‌بینی کرده است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب