فروپاشی ایالاتمتحده به نفع آمریکاییها و جهان است/کاخ سفید در مسیر سقوط جدی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، قتل بیرحمانه جورج فلوید سیاهپوست آمریکایی موجب شده خیابانهای دهها شهر آمریکا که تا هفته پیش به خاطر شیوع کرونا خالی از جمعیت بودند شاهد حضور معترضان خشمگین باشند. پلیس آمریکا بهشدت با معترضان برخورد کرده و گزارشها حاکی از دستگیری حدود 10 هزار معترض است. اما چرا این اعتراضات شروع شدند و هنوز ادامه دارند؟ مقصر ماجرا کیست و این تحولات چه تأثیری بر آینده سیاسی آمریکا خواهد گذاشت؟
برای پاسخ به این سؤال و سؤالات دیگر گفتگویی با «لین دین»، نویسنده و پژوهشگر ویتنامی الاصل که از جوانی در آمریکا ساکن است انجام دادیم. دین گرچه معتقد است ریشه مشکلات سیاهپوستان فقط سیستم سیاسی آمریکا نیست اما میگوید ناآرامیهای اخیر نشانه دیگری از مشکلات انباشتهشده آمریکای کنونی است که دیر یا زود آن را به بنبست خواهد کشاند. متن کامل گفتگو در ادامه آمده است:
آنا: شما چگونه مرگ جورج فلوید را تفسیر میکنید؟ آیا این فقط یک نمونه سوء رفتار یک پلیس متخلف بود یا نوک کوه یخ و نشانه وجود نژادپرستی سیستماتیک در آمریکا؟
دین: همانطور که در فیلم حادثه مشخص است، فلوید در حالی درگذشت که به پشت و دستبند به دست روی زمین خوابیده و یک افسر روی گردن او زانوزده بود. او هیچ تهدیدی متوجه پلیس نمیکرد. شاید بعضی علت مرگ وی را نژادپرستی بدانند که در آمریکا شایع است، اما باید به یاد داشت پلیسهای آمریکایی سفیدپوستان و زردپوستان را نیز میکشند. سیاهپوستان بهاینعلت بیشتر قربانی خشونت پلیس میشوند که درگیری بیشتری با پلیس دارند.
مسئله مهم این است که پلیسهای آمریکایی در دهههای اخیر بهخصوص بعد از 11 سپتامبر، نظامی شدهاند، یا بهتر بگویم اسراییلی شدهاند. هزاران پلیس آمریکایی هر سال به اسراییل فرستاده میشوند تا تاکتیکهای پلیس اسراییل را فرابگیرند، پلیسی که سیاهترین سابقه خشونت و سوء رفتار با مردم را دارد.
پلیسهای آمریکایی که در اسراییل آموزش میبینند با آمریکاییها مانند فلسطینیها برخورد میکنند. زانو زدن روی صورت و گردن مردم تاکتیکی است که بهوفور مورداستفاده سربازان اسراییلی قرار میگیرد.
آنا: در چند سال اخیر ما بارها شاهد تظاهرات حقوق سیاهپوستان در آمریکا بودهایم. آیا اوضاع سیاهپوستان بدتر شده یا اینکه آنها در دفاع از حقوق خود فعالتر شدهاند؟
دین: تا زمانی که در آمریکا سیاهپوست وجود داشته باشد، تظاهرات و اعتراض برای دفاع از حقوق آنان ادامه خواهد داشت چون آنها همیشه خود را در حاشیه میبینند. حتی در شهرهایی که اکثریت سیاهپوست هستند و شهردار، رئیس پلیس و دادستان هم سیاهپوست هستند، سیاهپوستان به «سیستم» معترض هستند چون بهخوبی دیگر نژادها در این سیستم نمیتوانند رقابت کنند. آنها کمتر کسبوکار راه میاندازند، پول کمتری به دست میآورند و بیشتر در مدرسه مردود میشوند. در مقام مقایسه باید توجه کرد که کشورهای سیاهپوست نیز جایگاه بالایی در سیستم جهانی ندارند. البته قصد دفاع از سیستم را ندارم و نمیخواهم بگویم افراد باید اینگونه ارزشگذاری شوند.
نکته جالب این است که رسانهها و خیلی از سیاستمداران آمریکایی نیز به تنفر سیاهپوستان از دیگران دامن میزنند که علت آن را میتوان اجرای سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن دانست. وقتی سیاهپوستان جرائم هولناکی علیه سفیدپوستان یا آسیاییتبارها یا هندی تبارها مرتکب میشوند، رسانهها چشم خود را میبندند و این موجب خشم و عصبانیت گروه قربانی میشود.
طبقه حاکم یک جامعه میخواهد که مدام درگیر خود باشد. حکومت تاکنون با موفقیت توانسته شهروندان را به جان یکدیگر بیندازد و جلوی اتحاد آنها را برای مقابله با کسانی که روی گردنشان زانو میزنند را بگیرد.
آنا: بعضی مقامات آمریکایی از بروز این حادثه ابراز تأسف کردهاند و افسر خاطی قرار است به اتهام قتل درجه سه مورد محاکمه قرار گیرد. چرا معترضان برگزاری تظاهرات را متوقف نمیکنند؟
دین: من فکر میکنم اگر کل اداره پلیس مینیاپولیس محکوم به قتل درجهیک شود و تکتک افسران هم در تلویزیون اعدام شوند معترضان متوقف نمیشوند! ناراحتی آنها فقط نژادپرستی یا خشونت پلیس نیست. آنها بیشتر برای این ناراحت هستند که بهطور سیستماتیک از بعضی امتیازات برخوردار نیستند و باید راضی به این باشند که یک شغل سطح پایین و یک آپارتمان کوچک و نمور که خیلی از محل کارشان دور است داشته باشند. آنها ناراحت هستند چون ازنظر اجتماعی منزوی هستند. این فاکتوری است که هیچوقت ذکر نمیشود. آمریکاییها تنهاترین مردم زمین هستند. آنها در جامعه زندگی نمیکنند بلکه در سلول زندگی میکنند و تلفن همراه یار همیشگیشان است.
بیشتر بخوانید:
ابتدای بحران بهراحتی میشد حدس زد شورش و غارت و خشونت خیابانی را شاهد باشیم. قتل جورج فلوید یک جرقه و بهنوعی بهانه برای آمریکاییها بود تا خشم خود را بیرون بریزند. حتی قبل از بحران اقتصادی که درنتیجه شیوع کرونا به وجود آمده، آمریکا در مسیر سقوط جدی و درگیر مشکلات بزرگی بود.
شاید تصویری که جهانیان از آمریکا در ذهن خود دارند تصویر رفاه و خوشبختی باشد، اما واقعیت برای من که دههها در آمریکا زندگی کردهام این است که شهرهای آمریکایی جایی نیستند که شما را شاد کنند چون پر از مغازههای بستهشده، کارخانههای تعطیل، صورتهای کسل و بدنهای خارج از فرم هستند. مصرف مواد مخدر و الکل در این کشور بیداد میکند. من شخصاً جوانانی را میشناسم که براثر مصرف بیشازحد هرویین فوت کردند. نارضایتی قبلاً هم میان آمریکاییها وجود داشت، اما با بیکار شدن 40 میلیون آمریکایی و تعطیلی ناگهانی هزاران کسبوکار، خشم و نارضایتی در میان مردم لبریز شده و در ماههای آینده بهانحاءمختلف خود را نشان خواهد داد. این فقط شروع داستان است.
آنا: آیا دونالد ترامپ در مقام رئیسجمهور در قبال این بحران مسئولانه رفتار کرد؟ چرا شاهد طرح انتقادات گسترده به رفتار او هستیم؟
دین: ترامپ یک رئیسجمهور مسئول نیست، اما هیچکدام از اسلاف او نیز مسئولانه عمل نمیکردند. اوباما بهتر به نظر میرسید اما او نیز شریک فساد و خلافکاری دولت آمریکا بود. انتخابات آمریکا تقلبی هستند.
پنج ماه قبل از پیروزی ترامپ من مقالهای نوشتم و در آن شرح دادم که سال 2008 نیز اوباما یک شخصیت مستقل نشان میداد که میخواهد به خرابکاریهای دوران بوش پایان دهد.
گرچه سادهلوحها نمیخواهند واقعیت را ببینند، اما اوباما محصول شعبدهبازی طبقه حاکم و او نیز خدمتکار مجتمع نظامی-صنعتی بود.
ترامپ نیز سال 2016 بهعنوان یک شخصیت مستقل و فردی که بیرون از سیستم است به تصویر کشیده میشد. من قبل از انتخابات ریاست جمهوری پیشبینی کردم ترامپ نیز مانند اوباما به وعدههای انتخاباتی خویش وفادار نخواهد بود و درنهایت میتواند بهانه بیاورد که اختلافات میان حزب جمهوریخواه و دموکرات مانع شد. در آن شرایط خیلی از کارشناسان فکر میکردند طبقه حاکم در مسیر ترامپ اخلال ایجاد میکند یا حتی ممکن است وی را به قتل برسانند چون خیلی تند صحبت میکرد.
باید دانست هیچکس بدون تأیید دولت پنهان (deep state) رئیسجمهور آمریکا نمیشود. مکانیسم انتخابات آمریکا بیشتر به جوک شبیه است چون توسط ماشینهایی برگزار میشود که قابل حسابرسی نیستند.
این ماشینها درست مانند ماشین قمار کازینوها هستند و نمیتوانید پیشبینی کنید خروجی چه خواهد شد.
آنا: رفتار رسانههای آمریکایی را چطور تفسیر میکنید؟ آیا این رسانه ماجرای جورج فلوید را منصفانه و عادلانه گزارش کردند؟
دین: رسانههای آمریکایی یک ماشین شست و شوی مغزی هستند و هیچوقت واقعیت را نمیگویند. آنها معمولاً استدلالهای حاشیهای یا غلط مطرح میکنند تا توجه را از مسائل اصلی دور کنند و هیچوقت ریشه مشکلات دیده نشود. در بحران کرونا رسانهها مدام از طرح کمک 484 میلیارد دلاری ترامپ برای کمک به کسبوکارهای کوچک، بیمارستانها و آزمایشها میگویند، اما چیزی از 6 هزار میلیارد دلاری که به بانکها، شرکتهای بزرگ و سرمایهگذاران داده میشود نمیگویند.
آنها همیشه از خدمت به مردم صحبت میکنند، اما سیاستمداران آمریکایی فقط به ثروتمندان و اسراییل وفادار هستند. رسانههایی که توسط یهودیان کنترل میشوند هیچوقت به این مسئله نخواهند پرداخت. آنها به منافع صهیونیستها خدمت میکنند نه منافع مردم آمریکا. کسانی که خود را اندیشمند میخوانند و مستقیماً بخشی از رسانهها نیستند نیز میدانند نباید به چه مسائلی بپردازند تا مورد اتهام قرار نگیرند و بیکار نشوند. اندیشمندان نیز به مردم دروغ میگویند. در این فضا حقیقت عیان نخواهد شد.
رسانههای مستقل نیز بهیکباره در فضای مجازی بایکوت میشوند. مثلاً اخیراً سایت Unz Review که یک پایگاه تحلیلی مستقل بود ناگهان در فیسبوک ممنوع الفعالیت شد و گوگل نیز آن را از موتور جستجوی خود حذف کرد. در این فضا نمیتوان بحث سالمی در خصوص مسائل اصلی شروع کرد. فضای ذهنی آمریکاییها غیرواقعی است چون هر چیزی که در آمریکا میبینید، میشنوید، لمس میکنید یا حس میکنید تصنعی است.
آنا: نظر شما در خصوص رفتار پلیس آمریکا چیست؟ آیا آمریکا در جایگاهی است که نحوه برخورد با مخالفان را به مردم آموزش دهد؟
دین: آمریکا فقط از مخالفان حکومتهای منفور خود حمایت میکند تا آنها را بیثبات کند. آمریکا همیشه از تمایل به صدور دموکراسی سخن میگوید اما در آمریکا هم دموکراسی وجود ندارد.
آمریکاییها در خصوص هیچچیز تصمیم نمیگیرند. دولت آنها یک سازمان جنایتکار است که هر کار بخواهد میکند و کشور را به خاطر اسراییل و بانکداران و اسلحهسازان به جنگ میبرد.
البته مردم آمریکا نیز بهعنوان برده خانگی بخشی از این منافع امپریالیستی را دریافت میکنند و متأسفانه فریب خوردهاند. اما وقتی جیره ناچیزی که ارباب میدهد قطع شود، آنها هم ممکن است واقعاً اپوزیسیون دولت شوند.
آنا: قتل فلوید چه تأثیری بر آینده آمریکا خواهد گذاشت؟ آیا میتوان تظاهرات فعلی را یک نقطه عطف در تاریخ معاصر آمریکا توصیف کرد؟
دین: آمریکا آنقدر مشکل دارد که در مدت کوتاهی دچار بنبست خواهد شد. اما مسئله فقط جورج فلوید یا نژادپرستی ضد سیاهپوستان نیست. تنشهای مداوم در آمریکا نشان میدهد این کشور کاملاً مریض است، چه به لحاظ مالی، چه به لحاظ فکری و چه به لحاظ اخلاقی. از میان این آشوب بالاخره باید نظم جدیدی حاکم شود. به نظرم این کشور باید از هم فروبپاشد و این هم به نفع خودش است و هم به نفع جهان. چه بهصورت ارادی و چه بهصورت غیرارادی، این اتفاق باید بیفتد.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/