لزوم استفاده از ظرفیت علمی کشورهای شرقی/ غربیها دستاوردهای خود را در اختیار ایران نمیگذارند
سیدمحمد حسینی در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا اظهار کرد: از نظر سیاسی، غرب اعم از اروپا و آمریکا از ابتدای انقلاب اسلامی و در طول این چهار دهه نشان دادهاند که با ایران سر سازگاری ندارند.
وی افزود: غرب تاکنون هر خصومت و مخالفتی که توانسته با کشور انجام داده و سربزنگاهها منافع ملی ما را نادیده گرفته است؛ نمونه آخر آن هم برجام بود که شرکتهای غربی با هیاهو و تبلیغات وارد ایران شدند، اما مجدد کشور را ترک کرده و حاضر نشدند در پیشرفت کشور و پروژهها و طرحهای اقتصادی کمک کنند.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: نکته مهم دیگر این است که غرب از همه یا حداقل از غالب ظرفیتهایش استفاده کرده و در طول دوران مختلف به رشد و شکوفایی رسیده است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بسیاری از ظرفیتهایی که در کشورهای شرقی است، برزمینمانده و به تدریج از قوه به فعل درمیآید و هنوز هم زمینههای پیشرفت وجود دارد؛ بهعنوان مثال کشور چین در دهههای اخیر رشد اقتصادی قابل توجهی داشته و همچنین نیز ادامه دارد یا کشوری مثل هند که برخی معتقدند این کشور غول خفتهای است که میتواند در آینده تأثیرات بسیار زیادی داشته باشد.
حسینی تصریح کرد: از طرف دیگر نباید غافل شد که کشورهای آسیایی و شرقی با نگاه و فرهنگ ملت ایران هم سازگاری بیشتری دارند و ما میتوانیم از تجربیات این کشورها استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بهصورت تاریخی حداقل در دوره پهلوی نگاه به غرب و اروپا اولویت داشته و دانشجویان ما غالباً در کشورهای اروپایی تحصیل میکردند. حتی در زمان دولت نهم شاهد بودم که برخی بسیار سخت قبول میکردند که دانشجو به روسیه یا چین اعزام کنیم و مقاومتی در مجموعه وجود داشت و قبله آمال افراد اروپا و آمریکا بود.
دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران، گفت: قطعاً این تغییر رویکرد با دشواریهایی مواجه است، اما این واقعیت وجود دارد که در آینده، آسیا و شرق میتواند از اروپا و حتی از آمریکا پیشی بگیرد.
حسینی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری به نگاه علمی به شرق عنوان کرد: باید این نگاه و رویکرد توسط افراد دلسوز، رسانهها و صاحبنظران فرهنگسازی شود.
وی افزود: قطعاً رسانههای غربی نیز موضعگیری و فعالیتهای رسانهای خود را آغاز خواهند کرد تا ایران به هدف خود دست نیابد.
دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران، گفت: متأسفانه عدهای در داخل کشور تصور میکنند که وقتی صحبت از نگاه به شرق میشود منظور این است که از آرمانها و شعارهای اولیه انقلاب مبنی بر نه شرقی نه غربی دست برداشتهایم. درحالیکه آن زمان منظور از شرق اتحاد جماهیر شوروی بود که بهعنوان یک ابرقدرت در آن زمان مطرح میشد.
حسینی اظهار کرد: در حال حاضر شرایط تغییر کرده و روسیه دیگر آن اتحاد جماهیر شوروی نیست و با ایران همکاریهای مناسبی برقرار کرده است.
وی تأکید کرد: اینگونه نیست که اگر روابطمان را با روسیه و چین بهبود ببخشیم، وابسته آنها میشویم. بلکه قصد داریم از ظرفیت آنها و الگوهای موفقی که داشتهاند بهره ببریم.
دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران با بیان اینکه غربیها حاضر نیستند دستاوردهای خود را در اختیار ایران قرار دهند؛ گفت: شاهد بودیم که حتی در برخی رشتههای تحصیلی به دانشجویان ایرانی اجازه تحصیل نمیدادند و در واقع به آپارتاید علمی قائل هستند.
حسینی در پایان گفت: وقتی اروپاییها با ایران تعامل ندارند، دلیلی وجود ندارد که منتظر باشیم تا روز موعودی فرا رسد که آنها با ما همکاری بکنند؛ لذا باید از موقعیت فعلی استفاده کرد و با کشورهای شرقی همکاری بیشتری برقرار کنیم.
انتهای پیام/4007/
انتهای پیام/