دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

صادرات دام زنده عشایر از سر گرفته شد

معاون سازمان امور عشایری با بیان اینکه دام زنده عشایر با قیمت نازل از سوی دلالان بازار خریداری می‌شود، گفت: برای جلوگیری از زیان عشایر، صادرات آن از استان ایلام و به مقصد کویت آغاز شد.
کد خبر : 31880

میرولی صفرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه تنظیم قیمت دام زنده عشایر از طریق صادرات و عرضه مستقیم صورت می‌گیرد، افزود: هر کیلوگرم دام زنده عشایر کم‌تر از 9 هزار تومان خریداری می‌شد که با حذف واسطه‌ها این میزان به حدود 10 هزار و 500 تومان رسیده است.


وی با بیان اینکه تشکل‌ها و تعاونی‌ها دام زنده عشایر را خریداری و سازمان امور عشایر نیز بر آن نظارت دارد، تصریح کرد: صادرات دام زنده به صورت عام در کشور وجود داشت، اما عشایر به علت وجود برخی موانع مانند آشنا نبودن به بازارهای صادراتی و... از این امر بی‌بهره‌ بودند که در حال حاضر برای صادرات سالیانه 10 هزار راس دام زنده عشایر از استان ایلام به کویت برنامه‌ریزی شده است.


معاون سازمان امور عشایری از آغاز به کار نمایشگاه دائمی عرضه مستقیم محصولات عشایر خبر داد و اظهار کرد: نمایشگاه دائمی عرضه مستقیم محصولات عشایری از سه‌شنبه هفته گذشته با عرضه گوشت و مرغ در تهران آغاز به کار کرده که هدف از آن کمرنگ شدن نقش واسطه‌ها و رسیدن حاشیه سود به عشایر است.


وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها گوشت قرمز و مرغ در این نمایشگاه عرضه می‌شود، عنوان کرد: هر کیلوگرم لاشه بره در این نمایشگاه 26 هزار تومان و هر کیلوگرم گوشت گوساله بدون استخوان 28 هزار تومان عرضه می‌شود، در حالی که قیمت گوشت گوساله در مراکز توزیع سطح شهر به 30 هزار تومان می‌رسد.


صفرزاده با بیان اینکه مراکز عمده توزیعی می‌توانند دام عشایر را با قیمت پایین‌تر از بازار از این نمایشگاه خریداری کنند، ادامه داد: آغاز به کار این نمایشگاه با عرضه روزانه 200 لاشه بود و در آینده تعداد لاشه‌های عرضه‌شده به مراکز عمده توزیع افزایش می‌باید. البته خرید به صورت جز و لاشه برای عموم نیز امکان‌پذیر است.


وی اظهار کرد: این نمایشگاه از سوی اتحادیه تعاونی‌های استان تهران به نمایندگی همه استان‌های کشور در پایتخت برپا شده و قرار است مشابه آن در شهرهای دیگر نیز از سوی اتحادیه‌ها و تشکل‌ها برگزار شود.


معاون سازمان امور عشایری با بیان اینکه مرغ عرضه شده در این نمایشگاه جز محصولات عشایران نیست، تاکید کرد: مرغ به علت کامل شدن عرضه فرآورده‌های گوشتی در این نمایشگاه عرضه و قیمت آن نیز بر اساس نرخ کشتار روز محاسبه می‌شود.


صفرزاده در پاسخ به این پرسش که آیا برگزاری این نمایشگاه‌ها موجب بر هم خوردن تنظیم بازار نخواهد شد، خاطر نشان کرد: چه برگزاری این نمایشگاه‌ها و چه صادر کردن دام زنده برای گران‌تر کردن نرخ خرید دام زنده از عشایر است. کما اینکه عرضه داخلی نیز تاثیر چندانی بر تنظیم بازار ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب