ماجرای دریافت پیامکهای تهدیدآمیز از خارج/ با FATF مانع انتقال ارز به ایران شدیم
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمد دهقان شامگاه امروز سهشنبه (۲۴ مهرماه ۹۷) در همایش بررسی ابعاد اقتصادی لوایح مربوط به FATF با عنوان «تضمین نمیدهیم» که به همت جنبش مردمی حفاظت از منافع ملت در تالار اندیشه حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: موضوع الزامات fatf سیاسی نیست که در قبال آن قطببندی سیاسی شود بنابراین عدهای بحث تخصصی را به دعوای حیدری نعمتی تبدیل کردند تا کار خودشان را پیش برند.
نماینده مردم طرقبه و شاندیز در مجلس با بیان اینکه fatf چیزی نیست که تصویب شود، تصریح کرد: تصویب لوایح چهارگانه را به ضرر کشور میدانیم چرا که اینها الزاماتی را برای کشورهای مختلف ایجاد میکنند برای ایران هم مشخص کردند و از سال 95 الزاماتی را برای ما در نظر گرفتند و از سال 95 fatf را با 37 الزام شروع کردیم که یکی از نتایج آن این بود که دولت نقل و انتقالات الکترونیکی و فیزیکی بانکی دلار را به دست خودش منع کرد.
عضو کمیسیون حقوقی مجلس اضافه کرد: در زمان تحریم نفتمان را میفروختیم و پولش را از مسیر غیررسمی به دست میآوردیم.
وی با بیان اینکه در سالهای 1390 و 1391، ۱۷۰ میلیارد دلار نفت فروختیم و پولش را وارد کشور کردیم، افزود: امروز با اجرای برنامههای مرتبط با fatf جلوی واردات دلارهای خودمان را گرفتهایم و مانع انتقال فیزیکی ارز شدهایم.
دهقان با بیان اینکه جهانگیری از طرفی قیمت ارز را چهار هزار و 200 تومان اعلام کرد و از طرف دیگر 33 میلیارد دلار ثبت سفارش انجام داد، بیان کرد: جلوی عرضه را گرفتند و تقاضا را تحریک کردند و ارز را از سه هزار و 500 تومان به 19 هزار تومان رساندند تا جایی که شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا وارد شد و واردات ارز را آزاد کرد تا قیمت ارز پایین بیاید.
وی تأکید کرد: fatf چرا علیه عربستان بیانیه نمیدهد، چون از خودشان است بنابراین ما میگوییم در جنگ اقتصادی نباید اطلاعات کشور را در اختیار دشمن قرار دهیم. چرا مسائل را در داخل پنهان میکنند و میخواهند شفاف در اختیار دشمن قرار دهند.
دهقان با بیان اینکه بخشی از بالا رفتن قیمت ارز ناشی از اجرای الزامات fatf بود، تصریح کرد: میگویند میخواهیم با قبول fatf جلوی بهانهها را بگیریم میگوییم. تضمین بدهید میگویند تضمین نمیدهیم.
عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس با تأکید بر اینکه ما قوانین داخلی مربوط به شفافیت در زمان احمدینژاد و در مجالس هفتم، هشتم و نهم تصویب کردیم، بیان کرد: بنابراین ما خودمان پیشگام شفافیت مالی در داخل کشور بودیم، اما معتقدیم دادن اطلاعات مالی کشور زمانی که تحریم هستیم به صلاح نیست آنهم برای نهادی که مانع حمایت عربستان از داعش نشده است.
نماینده مخالف تصویب cft با اشاره به اینکه چرا دولت در حوزه ثبت سفارش شفاف عمل نمیکند، گفت: توافق اولیه را با گروه ویژه اقدام مالی پنهانی امضا کردند؟
وی با بیان اینکه چارهای نداریم جز اینکه تحریمها را دور بزنیم، گفت امیدی که دوستان به برخی راههای دیگر دارند هیچگاه محقق نمیشود و مطالبات غرب از ایران به fatf منتهی نمیشود و بار دیگر الزامات جدیدتری برای ما مطرح میکنند.
هاجر چنارانی نماینده دیگری بود که در ادامه بهعنوان مخالف cft صحبت کرد و گفت: ما مخالفان fatf هم پیامکهای تهدیدآمیز گرفتیم حتی از خارج مرزها اما هیچگاه این پیامکها تهدیدی را منتشر و رسانهای نکردیم.
نماینده مردم نیشابور در مجلس تصریح کرد: رهبری در دیدار 30 خرداد نمایندگان فرمودند: مجلس عاقل و بالغ است نمایندگان بنشینند و بررسی کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: هر کس در این کشور وظایفی دارد، آیا میخواهید ایشان مخالفت خود را صریح اعلام کنند؟ وقتی ایشان درباره الحاق به نهادهای نظارتی خارجی هشدار دادند.
چنارانی با بیان اینکه رئیس fatf وزیر خزانهداری آمریکا و ناظرانش اسرائیل و عربستان هستند، گفت: آنها دشمن ما هستند و میتوانند به اطلاعات ما دسترسی پیدا کنند.
وی بیان کرد: برجام هم بدون خدمات نبود اما ما چه دادیم و چه گرفتیم. سال اولی نیست که ما fatf را پذیرفتهایم اینها کشورهای g8 بودند که قرار بود در کشورها سرمایهگذاری و کار اقتصادی کنند. اما بعد از ماجرای برجهای دوقلو آمدند کشورها را تقسیمبندی کردند بر اساس منافع خودشان که کدام کشور نیازمند سرمایهگذاری است و به کدام کشور نباید کمک کرد.
نماینده مردم نیشابور در مجلس افزود: خروج ایران از لیست سیاه نیاز به اجماع fatf دارد که عربستان رژیم صهیونیستی و آمریکا قبول نمیکنند چرا چشممان به خارج از مرزهاست.
سید احسان قاضیزاده هاشمی هم به عنوان نماینده مخالف دیگر با cft بیان کرد: ما با پیوستن به NPT اتوبان چهار بانده برای بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی باز کردیم و با آن زمینه ورود آژانس بینالمللی را مطرح کردیم و بعد هم اجازه همه دسترسیها را در سایتهای تحقیقاتی و دانشگاهی دادیم که بر اساس آن قطعنامه برایمان صادر کنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: پیوستن ما به fatf مشکلات مالی ما را حل نخواهد کرد، بلکه اطلاعات مالی را در اختیار غرب قرار میدهد.
پاکستان به cft پیوست اما آیا از لیست سیاه خارج شد؟ چرا کشورهایی که بهشت پولشویی هستند هیچوقت در لیست سیاه fatf قرار نمیگیرند؟
منافع اروپاییها هیچگاه خارج از منافع آمریکا نخواهد بود. آمریکا در آلمان و ایتالیا پایگاههای نظامی دارد، مگر اجازه میدهد که اروپاییها سیاست فرامنطقهای مستقل داشته باشند؟
قاضیزاده هاشمی اضافه کرد: موافقان fatf در مجلس گفتند که چینیها و روسها به ما گفتهاند که ما به عنوان دو کشور دوست به شما توصیه میکنیم که سریعتر به cft بپیوندید تا ما بتوانیم با شما ارتباطهای بانکی داشته باشیم. ایران یک کشور مستقل است و در عرصه جهانی هم هیچ کشوری، دوست دائمی کشور دیگری نیست.
وی گفت: چطور چین و روسیه حاضر نبودند ما را وارد پیمان شانگهای کنند؟ برای پیمانی که منافع گمرکی دارد، باید در صف انتظار بمانیم اما برای یک پیمان که ماهیت کنترلی دارد باید به سرعت بپیوندیم؟
نماینده مخالف cft خاطرنشان کرد: در جامعه جهانی شاهد یک استعمار جدید هستیم که fatf یک شکل استثماری قدرتها بهویژه آمریکاست تا ابزاری داشته باشند که هر وقت خواستند فشار خود را بر کشورها بیاورند. بنابراین اگر بحث شفافیت باشد مشکلی نیست، اما عربستان عضو ناظر fatf است و رأس آن آمریکاست، این رأس میخواهد همه دریچههای اقتصادی را به روی ایران ببندد. ما از لیست سیاه خارج نخواهیم شد.
وی با بیان اینکه در وضعیت جنگی و موقعیت امروز نباید تسلیم یک سری معاهداتی شویم که موجب شکلگیری اجماع جهانی علیه ما شود، اضافه کرد:
چه کسی تضمین میدهد که پس از الحاق به cft علیه ما اجماع صورت نمیگیرد؟ مطمئن باشید حتماً این اجماع صورت خواهد گرفت. Cft برای ما نتیجهای ندارد، بلکه شخصیتهای ما در معرض آسیب قرار میدهد. اگر عقبنشینی کنیم، دشمن بیشتر پیشروی خواهد کرد.
انتهای پیام/4034
انتهای پیام/