مرگ سالانه 100 ایرانی با مشروبات الکلی تقلبی
مهرناز خیراندیش در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد مسمومیت با الکل اظهار کرد: الکل اتیلیک یا اتانول موجود در مشروبات الکلی منجر به تضعیف سیستم عصبی بدن فرد مصرف کننده میشود و در صورت مصرف مکرر و زیاد در یک بازه زمانی کوتاه میتواند اثرات جبران ناپذیر بسیاری به همراه داشته باشد بر همین اساس باید میزان مصرف و دورههای مصرف تحت کنترل باشد.
وی اختلالات کلامی، اسهال، تلوتلو خوردن، سرخوشی، استفراغ،ضعف و اختلال بینایی،کاهش سطح هوشیاری، کاهش حافظه، تاخیر در واکنشهای منطقی و عکسالعملهای فردی و اجتماعی و همچنین خواب آلودگی را از جمله علائم مصرف مشروبات الکلی اعلام کرد.
به گفته خیراندیش مصرف الکل در افراد موجب وابستگی به این ماده و الکلیسم میشود و فرد مصرف کننده حتی با دانستن عوارض و پیامدهای مصرف الکلل توانایی قطع یا کاهش مصرف را ندارد، همچنین مصرف الکل در بلند مدت منجر به بروز بیماریهای قلبی-عروقی، اختلال در عملکرد مغزی، مشکلات و ناتوانی جنسی، بیماری دستگاه گوارش، بیماریها و مشکلات کبدی، کم خونی، سوء تغذیه،آسیب به سلولهای عصبی و سرطان میشود.
این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو در مورد آمار مسمومیتهای منجر به فوت ناشی از مصرف الکل گفت: متاسفانه آمار دقیق و مشخصی از تعداد مصرفکنندگان الکل و حتی نوع الکل مصرفی در دست نیست اما با براساس گزارشهای سازمان پزشکی قانونی کشور میتوان اعلام کرد که سالانه 100 نفر در سراسر کشور بر اثر مصرف مشروبات الکلی جان خود را از دست میدهند.
وی جنسیت اکثر جانباختگان مصرف الکل رو مردان دانست و گفت: اکثر گروه اصلی سنی مصرف کننده مواد مخدر و مشروبات الکلی در کشور را جوانان تشکیل میدهند که البته الکل و مشروبات الکلی از قدیم جزو مخدرها و مواد اعتیادآور محسوب میشدند.
علاوه بر این، نقش الکل در وقوع جرائم و حوادث رانندگی بسیار مهم است و موارد مرگ نه به دلیل مسمومیت با الکل بلکه در اثر حوادثی مانند نزاع وتصادفات رانندگی است که متعاقب مصرف الکل رخ می دهد.
خیراندیش یادآور شد: مشروبات الکلی دستساز و خانگی به دلیل وجود ناخالصیهایی از جمله الکل چوب برای مصرف کننده با خطر مرگ همراه است و علاوه برآن مصرف همزمان مشروبات الکلی با مواد و داروهایی مانند متادون، ترامادول و دیازپام منجر به مرگ میشود و عوارض تداخل مصرف این مواد با یکدیگر بسیار شدید و خطرناک است.
وی با تاکید براینکه مصرف مشروبات الكلي تقلبي، دست ساز و حاوي متانول منجر به مسمومیتهای شدید، نابینایی دائمی و حتی مرگ فرد میشود، افزود: چنانچه شهروندان علائم یاد شده را در فردی مشاهده کردند باید فرد مسموم را بلافاصله به مراکز درمانی انتقال دهند تا پزشکان متخصص و اورژانس اقدامات درمانی لازم را انجام دهند.
مدیرکل دفتر نظارت و پایش فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه علائم مسمومیت حاد با متانول بعد از 6 تا 24 ساعت بعد از مصرف الکل خود را بروز می دهد، گفت: تغییر ضربان قلب،افت فشار خون، تشنج، التهاب پانکراس، بازشدن مردمک چشم، التهاب عصب بینایی و کما بخشی از علائم مسمومیت است.
انتهای پیام/4044/ن
انتهای پیام/