دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مهر 1397 - 13:59
وزیر بهداشت:

تأمین نیازهای مردم به روش سنتی، هزینه‌بر است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی گفت: بسیاری از نیازهای مردم به روش سنتی تأمین می‌شود، روشی که بسیار هزینه‌بر است.
کد خبر : 316768

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که بعدازظهر امروز در محل معاونت علمی برگزار شد، گفت: عمدتاً بسیاری از نیازهای مردم به روش سنتی تأمین می‌شود، روشی که بسیار هزینه‌بر است و زحمت زیادی به دوش عوامل و کارکنان می‌اندازد.

وزیر بهداشت در ادامه گفت: امیدواریم با انعقاد این تفاهم‌نامه، مردم به رفاه و آسایش بیشتری برسند چراکه در کشور، مردم در اقصی نقاط سرزمین می‌خواهند امکانات در کلان‌شهرها متمرکز نباشد.

قاضی‌زاده هاشمی در ادامه بیان کرد: اهمیت سلامت زمانی مشخص می‌شود که بتواند از فناوری‌های نوین در جهت رفاه حال مردم استفاده کند. متأسفانه در ایران در این حوزه نتوانستیم فضاهای مناسبی را برای استعدادهای خوبی که در جوانان وجود دارد ایجاد کنیم و فرصت‌ها از دست رفته است.

وی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه گفت: نزدیک به چند ماه انجام این کار بررسی شده و امیدواریم با انعقاد تفاهم‌نامه حرکت‌هایی شروع شده تا مردم رفاه و آسایش بیشتری داشته باشند، چرا که در اقصی‌نقاط کشور مردم علاقه‌مند هستند تا از امکانات مساوی برخوردار باشند و همه امکانات در کلان‌شهرها متمرکز نباشد. تهیه فضای مناسب و دستگاه به‌تعداد کافی برخی از فعالیت‌ها برای انجام این کار است ولی اگر اعتبار کافی وجود داشته باشد، می‌توان امکانات نظیر دستگاه‌های سونوگرافی، تصویربرداری و MRI که نقش ویژه‌ای در تشخیص بیماری‌ها ایفا می‌کنند به همه شهرها داده شود.

وزیر بهداشت با اشاره به طرح تحول سلامت گفت: در طرح تحول سلامت و در بخش توسعه بخش‌های بیمارستانی توانستیم بیش از یک‌چهارم کل طرح‌های مورد نیاز را تولید کنیم و 6 تا 7 هزار مرکز بهداشتی در اقصی‌نقاط کشور ساختیم و بالغ بر 3 تا 4 میلیارد ریال روانه این مراکز شد و به آنها اختصاص پیدا کرد اما برای برخی تجهیزات مانند دستگاه‌های رادیولوژی، نیاز به رادیولوژیست داریم که اگر بخواهیم یک رادیولوژیست حاذق داشته باشیم باید بیشتر از 12 سال تحصیل کند و در سال کمتر از 200 نفر در کشور رادیولوژیست، فارغ‌التحصیل می‌شوند. 

وی تصریح کرد: بنابراین با حجم بالای دستگاه‌های رادیولوژی برآورد می‌شد، چندین سال طول می‌کشد تا این نیاز برطرف شود اما یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با کمک دانشگاه اصفهان طرحی را به ما پیشنهاد داد که این طرح در حال اجراست و امیدواریم تا 6 ماه آینده انجام شود.

قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: این طرح ما را از حضور یک متخصص رادیولوژیست در کنار هر دستگاه بی‌نیاز می‌کند و به‌جای متخصصی که بیش از 12 سال تحصیل کرده و هزینه زیادی برای دولت ایجاد کرده، می‌توان از یک فرد دیپلمه که چندین ماه آموزش دیده استفاده کرده تا از طریق دوربین، دستگاه را کنترل و نتایج را اعلام کند.

وی ادامه داد: از این قبیل نوآوری‌ها در حوزه پزشکی وجود دارد و زیرساخت‌هایی ایجاد شده تا خدمات راحت‌تر در اختیار مردم قرار بگیرد.

وزیر بهداشت ادامه داد: جامعه پزشکی و پیراپزشکی شبانه‌روز از خدمات دانش و فناوری استفاده می‌کند اما بازنگری در آئین‌نامه‌ها و قوانین و مقررات لازم است و درعین‌حال باید به این جامعه پزشکی حق داد که ریزبینی‌های زیادی داشته باشند چرا که حوزه سلامت با جان مردم سروکار دارد و افراد نیز نباید این سخت‌گیری‌ها را پافشاری بر سنت‌ها و منافع صنفی بدانند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت در این حوزه فعال بوده و حدود 75 میلیون ایرانی پرونده سلامت به‌شکل الکترونیکی دارند که تمام شاخص‌ها در این حوزه به‌صورت دیجیتال جمع‌آوری می‌شوند و در کسری از دقیقه در رصدخانه وزارت بهداشت قابل رؤیت هستند.

انتهای پیام/4075/

انتهای پیام/4060/4085

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب