دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 مرداد 1394 - 09:21

دانشگاه‌های مصر زیر چکمه ارتش

با تشدید فشارهای امنیتی در دانشگاه‌های مصر، جنبش مخالف با کودتا و سایر جنبش‌های دانشجویی نارضایتی خود را از وضع دانشگاه‌ها و افزایش خشونت و سرکوب دانشجویان اعلام کرده‌ند.
کد خبر : 31562

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از «یونیور سیتی ورد نیوز» دانشجویان دانشگاه‌های مصر به افزایش شدید میزان خشونت علیه دانشجویان از سوی نیروی امنیتی و و مسئولان دانشگاهی معترض هستند. اخیراً مستنداتی درباره 1552 مورد اعمال خشونت بر روی دانشجویان دستگیر شده گزارش شده است.


حقایق فوق، جانِ کلام گزارشی بود که در 7 جولای با عنوان «دانشگاه تحت محاصره» از سوی یکی از اعضای انجمن آزادی اندیشه و بیان مصر منتشر شده بود.


این گزارش مستند، مواردی از خشونت و سرکوب علیه دانشجویان از سوی نیروهای امنیتی دانشگاه‌ها را طی بازه زمانی 11 اکتبر 2014 تا 26 جوون 2015 را بیان می‌کرد.


«فشارهای امنیتی بر رو دانشجویان تشدید شده است تا از این طریق حوزه عمومی حاضر در دانشگاه خفه شود و جنبش دانشجویی مخالف با کودتا و نیز سایر جنبش‌های کوچکتر دانشجویی نیز سرکوب شوند.»


جنبش فعالان دانشجویی مخالف کودتای ژنرال عبدالفتاح سیسی، فرمانده وقت ارتش و رئیس‌جمهوری کنونی مصر، از برنده‌ اولین انتخابات دموکراتیک، محمد مرسی عضو گروه اخوان‌المسلمین که در کودتای 3 جولای 2013 توسط ارتش برکنار شد، حمایت می‌کنند.


براساس این گزارش 3 دانشجو در طول سال تحصیلی کشته شده و 1552 مورد اعمال خشونت نیز بر روی 761 دانشجوی دستگیر شده، گزارش شده است. اکثر دانشجویان دستگیرشده مرتبط با جنیش مخالفان کودتا بوده‌اند. بر طبق این گزارش «دانشگاه‌ها به بخشی از مایملک نهادهای نظامی تبدیل شدنده‌اند و طبق قانون حراست از مایملک نظامی در مصر، دانشجویان دیگر شهروند محسوب نمی‌شوند بلکه زیرمجموعه نهادهای نظامی تلقی می‌شوند. به طوریکه 89 دانشجو تا کنون به جای دادگاه‌های معمولی در دادگاه‌های نظامی محاکمه شده‌اند.»


نویسنده گزارش ادعا کرده که 523 دانشجو بدون دخالت یک کمیته بی‌طرف و منصف توسط اقامات انضباطی دانشگاه مجازات شده اند. در نهایت 286 دانشجو اخراج شدند، 110 تن از آنها یک ماه تعلیق شدند، 39 نفر برای کل ترم محروم و 36 نفر برای کل سال تحصیلی تعلیق شدند.


این گزارش همچنین حاکی از این است که 176 مورد سرکوب و تنبیه دیگر نیز در این مدت اعمال شده که شامل زندان درون‌دانشگاهی، ضرب و شتم فیزیکی، پراکنده کردن تجمعات، لغو فعالیت‌های دانشجویی سیاسی و حمله به خوابگاه‌ها است.


مقابله با تحصیل و تحقیق


منهای موارد فوق، این گزارش همچنین مستنداتی درباره مداخله مسئولان دانشگاهی در امور جاری دانشگاه و عدم اجازه به تحصیل و تحقیق را ارائه می‌دهد.


برای مثال محققی که در دانشگاه الازهر در تز دکتری خود از روند سرنگونی مرسی با عنوان «کودتا» یاد کرده بود، اجازه نیافت از تز دکترای‌اش دفاع کند و از ادامه و اتمام روند تحصیلش ممانعت به عمل آمد. این دانشگاه همچنین سه استاد خود را که در تز این دانشجو نقش داشته‌اند مورد بازپرسی قرار داده است.


در این گزارش موارد دیگری نیز از انفصال خدمت و اخراج مدیران دانشگاهی و نیز دست بردن در قوانین برای روی کار آوردن استادان و مدیران مورد نظر سیستم حاکم در دانشگاه‌ها آورده شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب