دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 مهر 1397 - 17:15
آغاز کاهش وابستگی دنیا به دلار؛

5 کشوری که از دلار فاصله می‌گیرند

دلار آمریکا هرچند فعلاً احساس راحتی می‌کند اما در افق ارز ذخیره اول جهان، ابرهایی در حال جمع شدن هستند. بازیگران بزرگ جهان سانتیمتر به سانتیمتر در حال کاهش وابستگی خود به دلار هستند.
کد خبر : 315589

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، هرچند دلار آمریکا فعلا احساس راحتی می‌کند اما در افق ارز ذخیره اول جهان، ابرهایی در حال جمع شدن هستند. بازیگران بزرگ جهان سانتیمتر به سانتیمتر در حال کاهش وابستگی خود به دلار هستند.

روسیه: مسکو از عزم خود برای کاهش وابستگی اقتصاد این کشور به دلار خبر داده است، اما اعلام کرده که در نظر ندارد محدودیتی برای تبادلاتی که با ارز آمریکا انجام می‌شود، وضع کند.

 وزیر صنعت و تجارت روسیه، دنیس مانتوروف، در اوایل سپتامبر به اسپوتنیک گفت که روسیه در حال کار بر روی انجام پرداخت‌های بین‌المللی با ارزهای ملی کشورها در خاورمیانه، آسیای جنوب شرقی، آمریکای لاتین و آفریقا است.

ایران: با خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و اعمال تحریم‌های یک‌جانبه بر علیه ایران، تهران ابراز تمایل کرده است که تبادلات خود با چین، هند، روسیه و ترکیه، را بدون استفاده از دلار انجام دهد.

 به‌علاوه در اواسط ماه سپتامبر، سخنگوی وزارت مالی آلمان اعلام کرد که برلین، پاریس و لندن، با ایران و کمیسیون اروپا، بر روی ابزاری برای حفظ کانال‌های پرداخت به ایران کار می‌کنند. این طرح که جایگزینی برای سوئیفت خواهد بود، پرداخت‌های غیر دلاری به ایران را برای ناظران آمریکایی نامرئی می‌کند.

ترکیه: عزم ترکیه برای فاصله گرفتن از دلار هم دلیل سیاسی و هم دلیل اقتصادی دارد. تعرفه‌های فلزات ترامپ و دو برابر کردن این تعرفه‌ها برای ترکیه در اوایل آگوست، باعث شد ارزش لیر ترکیه سقوط کند.

در همین زمان سیاست‌های آمریکا در سوریه باعث ایجاد تنش‌هایی بین آنکارا و واشنگتن شده است. حضور فتح‌اله گولن، مخالف سیاسی دولت اردوغان در آمریکا و دستگیری کشیش آمریکایی در ترکیه روابط سیاسی دو کشور را بدتر کرده است.

ونزوئلا: از سال ۲۰۱۷ و با تحریم‌های شدیدی که آمریکا علیه ونزوئلا اعمال کرد، این کشور تصمیم گرفت دلار را در تجارت نفت خود کنار بگذارد. در ۸ سپتامبر ۲۰۱۷ رییس‌جمهور ونزوئلا اعلام کرد که سیستم جدیدی در پرداخت‌های بین‌المللی با استفاده از سبدی از ارزهای مهم جهان ایجاد خواهد کرد که این کشور را از شر دلار خلاص کند. در ۱۳ سپتامبر بلومبرگ گزارش داد که پکن توافق کرده است یک خط اعتباری ۵ میلیارد دلاری برای کارآکاس ایجاد کند.

چین: درحالی که با وجود جنگ تجاری با ایالات‌متحده چین تصمیمی برای حذف دلار از اقتصاد خود نگرفته است، اما تلاش بی‌وقفه‌ای را برای بین‌المللی‌سازی استفاده از یوآن آغاز کرده است. این ارز چینی از اکتبر ۲۰۱۶ به سبد ارزهای ذخیره جهان در صندوق بین‌المللی پول اضافه شد.

چین گام‌های بزرگی را برای جهانی‌سازی استفاده از ارز خود برداشته است که در این زمینه می‌توان به ایجاد بورس خریدوفروش نفت شانگهای با یوآن اشاره کرد که در حال تبدیل شدن به یک بنچ‌مارک بین‌المللی است.
 آن‌چه انتظار می‌رود بتواند باعث تقویت بیشتر یوآن در معاملات جهانی شود، طرح بزرگ کمربند راه شیری چین است که باعث افزایش مشارکت اقتصادی کشورهای منطقه با چین می‌شود.

منبع: مهر

انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب