کشف حباب بزرگ شناور در آبهای ساحلی ترکیه + ویدئو
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل ازHuffingtonPost، یک گروه از غواصان که در حال گشتزنی زیر آبهای ساحل ترکیه بودند با حبابی نیمهشفاف به اندازه یک ماشین برخورد کردند.
غواصان میگویند حباب بسیار نرم و ژلاتین مانند به نظر میرسیده است. این توده بزرگ از فاصله دور تقریبا قابل رویت نیست اما وقتی غواصان از نزدیک به آن نگاه کردند نقاط بیشمار شناوری را در این کره 4 متری مشاهده کردند.
لوتفو تنریور، یکی از غواصانی که حباب را پیدا کرده، میگوید در هنگام نزدیک شدن به توده مرموز همزمان احساس ترس و هیجان میکرده است. این حباب در حال حاضر «چیز» نامیده شده است.
غواصان میگویند حتی با وجود اینکه از نزدیک این حباب را وارسی کردند، باز هم نمیدانستند این حباب چیست. زمانی که نتوانستند از ماهیت اصلی این حباب سر دربیاورند، به فکر چاره دیگری افتادند.
وقتی که تنریور ویدیو مسحور کننده از حباب ژلاتینی بیگانه را در اینترنت منتشر کرد، در واقع، شانس خود را برای حل کردن این معما آزمود.
کریستوفر ماه از وبلاگ Echinoblog، اولین نفری بود که به حل این پدیده مرموز کمک کرد. ماه به دکتر مایکل وچیون، دانشمند موزه ملی تاریخ طبیعت اسمیث سونیان و متخصص ماهی مرکب، توئیت زد تا پاسخهای احتمالی را بررسی کند.
به گفته دکتر وچیون، به احتمال زیاد این حباب یک توده تخم ماهی مرکب است، در واقع بزرگترین توده تخم که وی تاکنون دیده است.
محققان گمان میکنند این توده تخم متعلق به ماهی مرکبی به نام «Ommastrephesbartramii » که با نام «سرپاور قرمز پرنده» یا «سرپاور پرنده نئون» نیز شناخته میشود. بنا به گفته اسمیث سونیان، سرپاور قرمز پرنده یکی از گونههایی است که میتواند تا طول 1/5 متر رشد کند.
سرپاور قرمز پرنده
تاکنون تنها یک مورد دیگر از مشاهده توده تخم ماهی مرکب در چنین اندازه ثبت شده است.
در سال 2008، یک توده تخم بزرگ متعلق به سرپاورهامبالت به اندازه 3 تا 4 متر در خلیج کالیفرنیا پیدا شد. سرپاورهامبالت نیز مانند سرپاور قرمز پرنده از خانواده «Ommastrephidae» است. این توده حاوی 600 هزار تا 2 میلیون تخم بود. در آن زمان، پژوهشگران گزارش کردند که این توده بزرگترین توده تخم در همه گونههای ماهی مرکب بوده است که تاکنون گزارش شده است.
دانشمندان در پاسخ به این سوال که چرا رویت توده تخم ماهیهای مرکب تا این حد نادر است، اظهار میکنند دلیل آن عمقی است که معمولا این تودهها در آن پیدا میشوند و همچنین دوره زمانی کوتاهی که به طول میانجامد تا بچههای ماهی مرکب سر از تخم بیرون بیاورند.
یکی دیگر از عوامل مهم در این پروسه، زمان است. درسال 2008، تنها 3 روز طول کشید تا ماهی مرکب بالغ تخمریزی کند.
به احتمال زیاد تودههای تخم ماهی مرکب اغلب در اعماق بیشتر اقیانوس یافت میشوند و فقط گاه به گاه به سمت آبهای کم عمقتر رانده میشوند.
مترجم: هانا حیدری
دانلود فایل صوتی
انتهای پیام/