دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران خبر داد:

آمادگی پارس جنوبی برای تأمین سوخت زمستانی کشور

معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران از افزایش ظرفیت سه میلیارد فوت مکعبی برداشت گاز از مخزن پارس جنوبی و آمادگی کامل برای تأمین سوخت زمستانی کشور خبر داد.
کد خبر : 313768
منوچهری- گاز.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از شرکت نفت و گاز پارس، غلامرضا منوچهری در جریان بازدید از یارد شرکت صنایع دریایی ایران (صدرا) با اشاره به فعالیت گسترده به منظور ساخت 10 سکوی گازی پارس جنوبی گفت: 10 سکو برای فازهای 13 ، 14 و 22 تا 24 در این یارد در ماه‎های گذشته در حال ساخت و تکمیل بوده است و امروز شاهد عملیات بارگیری همزمان 2 سکو از فازهای 13 هستیم که بر روی «بارج» قرار گرفته و در روزهای آینده برای نصب در موقعیت خود به سمت دریا حرکت می‌کنند.

منوچهری از آمادگی کامل برای 3 میلیارد فوت مکعب افزایش تولید از مخزن مشترک پارس جنوبی در قالب سه طرح توسعه‌ای تا انتهای پاییز خبر داد و گفت: به این ترتیب حداکثر تا اواسط زمستان سال جاری گاز مورد نیاز زمستان را به صورت کامل تأمین خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه تا اوایل سال آینده نیز بقیه سکوها به دریا حمل می‌شود، افزود: به این ترتیب در مجموع تا سال آینده، 6 فاز کامل پارس جنوبی با ظرفیت 6 میلیارد فوت مکعب در مدار تولید قرار خواهد گرفت.

معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران به تعدد سکوهای 10 گانه و توقف فعالیت آنها در گذشته در یارد صدرا اشاره و اظهار کرد: این موضوع، روند انتقال و جابه‌جایی این سکوها را بر روی شناورهای حمل دچار مشکل کرده بود، اما خوشبختانه همکاران ما در شرکت صدرا با کمک کارفرما و مهندسان ایرانی سایت، راهکارهای خلاقانه‌ای را به‌کار برده و توانستند سکوهای 2500 تنی سنگین را روی خشکی جابه‌جا و امکان حمل آنها را از طریق روش «بوژی» و ساخت «اسکیت‌وی‌»ها به دریا فراهم کنند.

منوچهری به موضوع تحریم هم اشاره کرد و گفت: کالاها و تجهیزاتی که از خارج کشور خریداری شده و نیاز به راه‌اندازی داشتند، از سوی شرکت‎های خصوصی ایرانی به عنوان پیمانکاران فرعی صدرا در استاندارد بالایی راه‎اندازی شده‎اند و از عملکرد مجموعه تجهیزاتی که در ساخت سکوها استفاده شده است، اطمینان کافی داریم.

معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: پیشرفت عملیات ساخت سکوها در خشکی به 98 درصد رسیده است و حتی بخشی از تست‌های مربوط به آخرین مراحل پیش‌راه‌اندازی شده و راه‌اندازی دریا نیز در خشکی انجام می‌شود.

منوچهری پیش‎بینی کرد بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده این سکوها ظرف 45 روز آینده نصب و راه‌اندازی شوند که از استاندارد کمی و کیفی مطلوبی برخوردار است.

انتهای‌پیام/4076/پ

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب