ساخت پنجرههای هوشمندی که نورخورشید را به برق تبدیل میکنند
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس، محققان دانشگاه کالیفرنیا موفق به ارائه یک راهحل برای ایجاد پنجرههای هوشمند شدهاند که هیچ کدام از اشکالات رایج را ندارد.
پنجرههای هوشمند استاندارد از روشی با واکنش شیمیایی متیلامین بهره میبرند که این امر موجب بروز مشکلاتی در آنها میشود. اما روش جدید محققان دانشگاه کالیفرنیا نهتنها راهحلهای قدیمی را بهبود میبخشد؛ بلکه از اشکالات پیچیده آنها نیز اجتناب میکند.
محققان میگویند پروسکایت مادهای است که این پنجرهها را به تماممعنا هوشمند میکند. پروسکایت با فرمول شیمیایی CaTiO3 از مجموعۀ کانیهاست و رادیواکتیویته کامل که با افزایش ادخالها کاهش مییابد. این ماده معدنی اولین بار در ۱۸۳۹ توسط گوستاو روز در کوههای اورال در روسیه کشف شده و به افتخار زمینشناس روسی پروسکایت (۱۷۹۲ - ۱۸۵۶) نامگذاری شده است.
به گفته محققان، پروسکایت همان مادهای است که به پنجرههای هوشمند امکان میدهد در دمای سرد شفاف شوند ولی زمانی که نور خورشید به آنها میخورد یا روز روشن میشود، مات شوند.
در مورد این ماده باید گفت که شرکتهایی مانند بوئینگ حداقل بیش از چهار دهه است که از پروسکایت استفاده میکند.
گفته می شود که پروسکایتها میتوانند بیش از 22 درصد انرژی موجود در نور خورشید را به برق تبدیل کنند. این تجربه قابلتوجهی است؛ زیرا پنلهای خورشیدی سیلیکونی تنها قادر به تبدیل کمی بیشتر به 25 درصد هستند. با درک این مسائل، محققان قصد دارند راهحلی ارائه دهند که در آن پروسکایت نهتنها بهعنوان پنجرۀ هوشمند مناسب عمل کند، بلکه سطح قابل قبولی از کارآیی انرژی خورشیدی را نیز حفظ کند.
انتهای پیام/4056/پ
انتهای پیام/