دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 دی 1393 - 15:53

طراحی سامانه مدیریت بحران و ارزیابی خسارات زلزله در واحد شاهرود

خبرگزاری آنا: سامانه مدیریت بحران و ارزیابی خسارات زلزله برای نخستین بار در سطح کشور با تلاش ۳ ساله جمعی از استادان دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود از سوی شرکت دانش‌بنیان پژوهشگران رخدادهای طبیعی طوس طراحی شد.
کد خبر : 31

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود و طراح این سامانه، گفت: سامانه مدیریت بحران و ارزیابی خسارات زلزله در حقیقت یک کار تحقیقاتی است که برای نخستین بار در سطح کشور، در سازمان فاوا (شهرداری مشهد) بصورت عملیاتی پیاده‌سازی شده است.



عباس کنگی افزود: این سامانه مشخصات زمین لرزه‌های کشور را لحظه به لحظه از طریق دو مرکز زلزله نگاری (IGTU، NEIC) دریافت و طی 5 مرحله پردازش و شبیه‌سازی، خسارات ناشی از زلزله به اجزای مختلف شهر (ساختمان‌ها، شریانهای حیاتی و...) را ارزیابی می‌کند.



عضو گروه زمین‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود در مورد دیگر خصوصیات این سامانه خاطرنشان کرد: اطلاعات حاصل از پردازش داده‌ها، بصورت نقشه‌های تخمین خسار لایه لایه، از طریق SMS، Email و سایت سامانه با قابلیت استفاده بر روی گوشی همراه در اختیار مدیریت شهری و گروه‌های امداد و نجات قرار می‌گیرد.



وی با توجه به همکاری 16 تن از استادان رشته‌های مختلف دانشگاهی در این طرح افزود: بعد از 3 سال کار مستمر تحقیقاتی، این سامانه از حدود یک سال و نیم قبل در مرحله راستی آزمایی قرار گرفت و دقت آن تایید شد.



کنگی از استقبال و همراهی و حمایت‌های مالی و معنوی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد در راستای کاربردی کردن این سامانه تقدیر کرد.



به گفته وی سامانه مدیریت بحران و ارزیابی خسارت زلزله، پس از وقوع هر زمین لرزه قادر است به محض دریافت اطلاعات، با دقت مورد نیاز در یک تصمیم مدیریتی خسارات وارد شده بر بخش‌های مختلف شهر را تخمین و اطلاعات مورد نیاز را از طریق سیستم‌های ارتباطی در اختیار مدیران شهری قرار دهد.



این سامانه با هدف یکپارچه سازی عملیات امداد و نجات، با رویکرد کاهش تلفات ناشی از زمین لرزه طراحی شده است.



انتهای پیام/ع




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب