دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 شهريور 1397 - 15:00

سرمایه‌گذاری 2 میلیارد دلاری پنتاگون روی هوش مصنوعی

آژانس تحقیقاتی فناوری‌های پیشرفته دفاعی پنتاگون تاکنون سرمایه‌های کلانی روی اینترنت، پهپادها و خودروهای خودران انجام داده‌ است؛ اما این بار قرار است روی هوش مصنوعی متمرکز شود.
کد خبر : 309658

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از سی‌ان‌ان، دارپا یا آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی در شصتمین کنفرانس این سازمان اعلام کرد که 2 میلیارد دلار برای پیشرفت هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری خواهد کرد.


جان اورت نایب رئیس اداره نوآوری اطلاعات دارپا در این مورد گفت: فکر می‌کنیم الان وقت بسیاری مناسبی برای تزریق سرمایه به فناوری هوش مصنوعی است. فکر می‌کنیم با این سرمایه‌گذاری می‌توانیم پیشرفت فناوری هوش مصنوعی را از دو دهه به پنج سال تسریع کنیم.


هوش مصنوعی به ماشین‌ها امکان می‌دهد تا وظایفی را که انسان‌ها به‌طور سنتی انجام می‌دهند، برعهده بگیرند و از این حیث به موضوع مهم فناوری و چرخه کسب‌وکار تبدیل شده است. گوگل اخیراً چشم‌اندازی از این فناوری به نمایش گذاشته و نشان داده است که یک هوش مصنوعی چطور می‌‌تواند به یک رستوران زنگ بزند و با صدای کاملاً شبیه انسان، جا رزرو کند.


دستیابی به موفقیت‌های عظیم در زمینه هوش مصنوعی در دهه گذشته، شرکت‌های بزرگ را بر آن داشته است که این فناوری را از محیط تحقیقاتی صرف در دانشگاه بیرون بکشند و در فضای تجاری خود از آن بهره ببرند. ماشین‌ها در حال حاضر درک و دقت بالاتری در تشخیص صدا، درک تصاویر و پردازش کلمات دارند و همین امر موجب پیدایش محصولات جالبی چون دستیار صوتی الکسای آمازون، سیری اپل و ون‌های خودران وایمو شده است.


بزرگ‌ترین و نوآورترین غول‌های فناوری از این فناوری برای پشت سر گذاشتن رقبایشان استفاده می‌کنند. به‌واسطه همین فناوری، خودروهای خودران تاکنون بیش از 14/5 میلیون کیلومتر در جاده‌های آمریکا بدون دخالت انسان‌ها رانده‌‌اند.


هوش مصنوعی هم‌اکنون به اولویت اول برنامه‌ها و طرح‌های دولت‌های کشورهایی مانند کانادا، چین، هند و فرانسه تبدیل شده است. این کشورها هوش مصنوعی را برای رشد اقتصادی‌شان در قرن بیست‌ویکم یک ضرورت می‌بینند. به‌طور مثال، چین اعلام کرده است که با کمک این فناوری می‌خواهد تا سال 2030 پیشگام جهان شود.


دارپا با سرمایه‌گذاری روی هوش مصنوعی، قصد دارد روی ایجاد سیستم‌های درک عمومی، آگاهی متقابل و بهره‌وری بیشتر از انرژی متمرکز شود. پیشرفت‌های این حوزه به دولت آمریکا کمک خواهد کرد تا برخی امور خود را به‌صورت اتوماسیون انجام دهد، سیستم‌های نرم‌افزاری را اعتباربخشی کند و سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی‌ای بسازد که خودشان را توضیح می‌دهند.


انتهای پیام/4056/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب