موتور جستجوی جدید گوگل برای دانشمندان
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ورج، گوگل قرار است موتور جستجوگر جدیدی را برای دیتاست یا مجموعه داده راهاندازی کند که مخصوص دانشمندان است. مجموعه داده (Data set) به مجموعهای از دادههای آماری یا دادههای کامپیوتری مربوط به یک پایگاه داده اتلاق میشود که با هدف یکپارچه کردن دادهها محتویات آن را در قالب یک جدول پایگاه داده یا یک ماتریس دادهای، تنظیم و مرتب میکنند. هر ستون از پایگاه داده در این دادهها، نشاندهنده یک متغیر خاص است و هر ردیف نیز به یکی از اعضای مجموعه دادههای مورد نظر مرتبط است.
این سرویس جدید گوگل «جستجوی مجموعه داده» نام دارد و قرار است همگام با سرویس گوگل اسکالر یعنی موتور جستجوی محبوب برای مطالعات و گزارشهای آکادمیک کار کند. گوگل اسکالر امکان جستجوی واژههای کلیدی در مقالهها، رسالههای علمی و گزارشهای فنی را فراهم میکند. مواد موجود در رشتههای مختلف دانشگاهی از پزشکی و فیزیک گرفته تا اقتصاد و علوم کامپیوتر در حوزه جستجوی این ابزار رایگان قرار میگیرد.
مؤسساتی که دادههای خود را به صورت آنلاین منتشر میکنند، مانند دانشگاهها و دولتها، باید از برچسب ابرداده در صفحات وب خود استفاده کنند که اطلاعاتی شامل نویسنده مقاله، زمان انتشار، نحوه جمعآوری اطلاعات را شرح میدهد. سپس این اطلاعات توسط جستجوی دیتاست ردهبندی میشوند و با نمودارهای مربوط به گراف دانش گوگل به نمایش درمیآیند. به این معنا که بنابراین اگر دیتاست X توسط مرکز تحقیقات سرن (سازمان اروپایی پژوهشهای هستهای) منتشر شود، اطلاعات کمی از این سازمان هم در نتایج جستجو به نمایش درمیآید.
ناتاشا نوی دانشمند تحقیقاتی در بخش هوش مصنوعی گوگل و شخصی که در ساخت جستجوی دیتاست کمک کرده است، میگوید: هدف ما متحد کردن دهها هزار منبع مختلف برای ایجاد یک مجوعه داده آنلاین است.
وی میافزاید: ما میخواهیم این منابع اطلاعاتی را قابل کشف کنیم؛ البته به این شرط که آنها را در جای خود نگه داریم.
هماکنون دیتاست مجموعهای از دادههای پراکنده است. منابع علمی هر کدام برای خود یک نامدامنه و دیتاست خاص دارد. اما به گفته نوی، گوگل سعی کرده تا در قالب موتور جستجوی جدید خود، تمامی این منابع را کنار هم قرار دهد تا دسترسی دانشمندان به این منابع راحتتر شود.
انتهای پیام/4056/
انتهای پیام/