دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
غرقی:

اروپایی‎ها آنقدر خاکریز ما را عقب می‌برند تا از پشت بیافتیم

کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: متأسفانه اروپایی‌ها آن قدر ایران را از خاکریز خود به عقب می‌برند تا اصطلاحا از پشت بیفتیم و آن‌ها به خواسته‌های خود دست یابند.
کد خبر : 308615

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، مرتضی غرقی در خصوص بیانات مقام معظم رهبری در مورد مذاکره با اروپا که فرمودند در مسائلی نظیر برجام و اقتصاد قطع امید کنید، اما ارتباط و ادامه مذاکره با اروپا ایرادی ندارد، گفت: نکته اساسی که وجود دارد این است که شما حتی اگر با کشوری جنگ هم داشته باشید بعد از سپری شدن زمان جنگ باید از طریق صلح و مذاکره موضوع را پایان دهید و هیچ‌گاه نمی‌توان دست رد به سینه مذاکره زد، اما چه طور مذاکره کردن مسأله اصلی و مهم است.


وی با بیان اینکه ما چهل سال با آمریکا و اروپا به طور مستقیم و غیرمستقیم مذاکره داشتیم، اما هنوز بسیاری از مشکلات ما با آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها لاینحل مانده است، گفت: از این رو نتیجه دادن مذاکره بستگی به چگونگی مذاکره دارد که با حداقل داده‌ها در یک مذاکره حداکثری دریافتی را داشته باشیم.


غرقی با انتقاد از روند مذاکره اروپایی‌ها با ایران گفت: نگاه اروپا به ایران منطقی و عادلانه نیست و هدف آن‌ها از مذاکرات‌شان تحقق دیدگاه خودشان است، به این شکل که آمریکا از طریق جنگ و اروپا از طریق دیدگاه‌های حقوق بشری به دنبال کسب منافع شخصی هستند.


این کارشناس مسائل سیاست خارجی با تأکید بر اینکه مذاکره زمانی نجات‌بخش خواهد بود که ما بتوانیم حق خود را وصول کنیم، گفت: همین مذاکره زمانی تنفرآمیز خواهد شد که پس از سپری شدن زمان زیادی از مذاکره طرف مقابل زیر میز بزند مثل مذاکره با آمریکا که دقیقاً پس از مدت زیادی مذاکره شبانه‌روزی با این کشور دولت جدید ایالات متحده کلیت مذاکره صورت گرفته بین ایران و ۱+۵ را انکار کرد.


وی با بیان اینکه آمریکا و اروپا باید نگاهی صادقانه به مذاکره با ایران داشته باشند، گفت: اروپایی‌ها اگر جای ایران بودند با این همه بدعهدی حاضر به ادامه مذاکره می‌شدند؟ یا آمریکا که با کمال وقاحت پس از نادیده گرفتن نتایج مذاکرات قبلی به دنبال مذاکره جدید است آیا اگر به جای ایران بود چنین گامی را در قبال طرف مقابل بر می‌داشت؟


غرقی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در زمان مذاکره با آمریکا گفت: رهبری زمانی که ما با آمریکا مذاکره کردیم فرمود، من به مذاکرات خوش‌بین نیستم ایشان تجربه چهل سال گذشته را مطرح کردند، اما به طور کلی در مسیر پیش‌روی دو راه وجود دارد یا قطع کلی مذاکره یا ادامه مذاکره به شرط اینکه به موازات این مذاکره راه‌های دیگر نیز مغفول قرار نگیرد.


این کارشناس مسائل سیاست خارجی تصریح کرد: مقام معظم رهبری بیست سال قبل هم در صادرات غیرنفتی تاکید می‌کردند، اما متأسفانه هیچ یک از مسئولان حتی هیچ یک از نمایندگان مجلس که داعیه حمایت از ولایت را دارند این امر را جدی نگرفته و اقدامی در قبال آن انجام ندادند ما اگر مرگ بر آمریکا می‌گوییم باید در طول چهل سال گذشته پایه‌های اقتصاد را طوری می‌چیدیم که با یک اظهارنظر ترامپ اقتصاد کشورمان در این حد به هم نریزد.


وی با اشاره به مذاکرات ۲۲ ماهه جمهوری اسلامی با طرف‌های مذاکره کننده گفت: جمهوری اسلامی می‌بایست به موازات مذاکرات این پیش‌بینی را نیز می‌کرد که اگر طرف مقابل زیر میز مذاکره بزند چه خواهد کرد اینکه غنی‌سازی را از سر بگیریم فقط برگشت به خانه اول است ما باید در طول این سال‌ها همراه با مذاکرات زیرساخت‌های اقتصادی را نیز تقویت می‌کردیم تا امروز با چنین مشکلاتی پس از فرجام ناخوشایند برجام مواجه نشویم.


غرقی تصریح کرد: به طور کلی اگر مذاکرات تنها جنبه امتیازدهی داشته باشد هیچ ارزشی ندارد بلکه در خلال هر مذاکره باید به عناصر و اهداف آن مذاکره کاملاً توجه شود.


این کارشناس مسائل سیاست خارجی خاطرنشان کرد: فرصتی که مقام معظم رهبری برای مذاکره دادند در حقیقت فرصت جدیدی برای اروپایی هاست که راه‌های پیش روی ایران را توسعه دهند، نه اینکه برگه‌های جدید برای مذاکره رو کنند. متاسفانه اروپایی‌ها آن قدر ایران را از خاکریز خود به عقب می‌برند تا اصطلاحاً از پشت بیفتیم و آن‌ها به خواسته‌های خود دست یابند.


وی در پایان یادآور شد: تأکید مقام معظم رهبری بر ادامه مذاکره با اروپا به‌رغم امید نبستن به این مذاکرات از این جهت است که از یک سو به دشمنان داخلی بهانه‌ای ندهند که ایران از مذاکره طفره می‌رود و از سوی دیگر فرصتی برای اروپایی‌ها باشد تا ضمن حل نگرانی‌های آن‌ها اروپا نیز نگرانی‌ها و دغدغه‌های جمهوری اسلامی را حل کند.


منبع: دانشجو


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب