مهلت قانونی مجلس برای 99 منطقه ویژه اقتصادی
احمد انارکی محمدی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره اینکه مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر افزایش مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی چقدر میتواند به گشایش اقتصادی در کشور کمک کند، اظهار کرد: پیش از این به درخواست دولت هشت منطقه آزاد تجاری-صنعتی و 12 منطقه ویژه اقتصادی داشتیم.
وی اضافه کرد: افزایش 86 منطقه ویژه اقتصادی دیگر پیشنهاد مجلس بود که مورد توافق قرار گرفت و تصویب شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: اگر این مناطق ویژه با الزاماتی که مجلس برای آنها در نظر گرفته است فعالیت کنند، مشکلی نخواهیم داشت و کمکی برای رونق اقتصادی خواهد بود.
انارکی الزامات مجلس برای مناطق ویژه و اقتصادی را این گونه برشمرد و گفت: مناطق باید کوچک شده و فنسکشی شوند تا ورود و خروج به آنها قابل کنترل باشد و لازم است این زیرساخت قبل از واگذاری آن آماده باشد.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هدف اصلی ایجاد منطقه ویژه اقتصادی استفاده از کالاهای واسطهای برای رونق تولید و اشتغال است، اضافه کرد: این اصل در الزامات جدید دیده شده است، اما معتقدم این الزامات به دلیل هزینهبر بودن، در بسیاری از مناطقی که تصویب شده نمیتواند عملی شود.
وی درباره اینکه مجلس برای اجرایی شدن مصوبات و آغاز به کار مناطق ویژه اقتصادی بازه زمانی خاصی را معین کرده است یا خیر، بیان کرد: در مصوبه مجلس سقف اجرایی شدن این قانون دو سال در نظر گرفته شده است و در صورتی که مناطق در این مدت زمان راهاندازی و بهرهبرداری نشود، از مدار مناطق ویژه اقتصادی خارج میشود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه آغاز به کار این مناطق قطعاً میتواند در مناطق محروم تولید و حرکت ایجاد کند، خاطرنشان کرد: باید به جایی برسیم که کل کشور منطقه آزاد شود، بسیاری از کشورهای اروپایی این کار را از چند منطقه شروع کردند و آن قدر کارشان روان شد که همه جا برایشان منطقه آزاد شد. مجلس شورای اسلامی هم در مصوبات خود در پی چنین هدفی است.
انتهای پیام/4034/پ
انتهای پیام/