160 شاخص برای بافتهای نیازمند بهسازی/ واژه "بافت فرسوده" حذف شد
مسعود حمزهای در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا در خصوص طرحهای وزارت راه و شهرسازی برای نوسازی بافتهای فرسوده در کشور گفت: در گذشته شورایعالی شهرسازی برای تعیین بافت فرسوده چارچوب مشخصی داشت و در سه شاخص تعریف شده بود که نفوسپذیری، قدمت ساختمان و ریزدانگی از جمله این شاخصها بودند.
وی افزود: بافتها و ساختمانهایی که هر سه این شاخصها را داشتند به عنوان بافت فرسوده شناخته میشدند و میتوانستند از ضوابط ویژهای که برای حمایت از آنها مدنظر گرفته شده بود، استفاده کنند.
مدیرکل دفتر نظارت بر طرحهای توسعه و عمران وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: پس از گذشت یک دوره 10 ساله، تعریف و قالب بافت فرسوده در شورایعالی شهرسازی مورد بازنگری قرار گرفت و تصمیمهای کلانتری برای مدیریت اینگونه بافتها گرفته شد.
حمزهای با بیان اینکه با توجه به طرح جدید دیگر عنوانی به نام بافت فرسوده در کشور نداریم و قالب آن در تعریف دیگری ذکر میشود، اظهار کرد: در طرح جدید بافتهایی که لازم است مورد توجه قرار بگیرند معرفی میشوند و دیگر نیازی نیست سه شاخص ذکر شده قبلی را دارا باشند زیرا تعاریف گستردهای برای مشخص شدن بافتهایی که نیاز به توجه در حوزه بهسازی دارند ذکر شده است.
قائم مقام معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی گفت: 160 شاخص برای شناسایی و بهسازی بافتهای قابل توجه یا همان بافت فروده سابق تعریف شده است که دارا بودن آن شرایط به معنی استفاده از امکاناتی است که برای اینگونه بافتها در نظر گرفته شده است.
این مسئول وزارت راه و شهرسازی در خصوص کمکهای دولت به طرح جدید بهسازی مناطق قابل توجه گفت: دولت در طرح قبلی که با عنوان بافت فرسوده مطرح بود کمکهایی در قالب تراکم تشویقی و کاهش عوارض انجام میداد اما در طرح جدید، بافتهای واجد توجه بهسازی به گونهای دیگر مورد توجه دولت هستند به این شکل که میزان فقر هر منطقه در خصوص امکانات شهری شناسایی میشود و بر اساس نیاز آن محله به خدماتی خاص از قبیل مراکز بهداشتی و خدماتی به دستگاه مربوطه برای ارائه خدمات معرفی میشوند.
انتهای پیام/4076
انتهای پیام/