دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش میدانی آنا از گرانی مرغ؛

مردم از افزایش بی‌ضابطه قیمت مرغ نگرانند/ دست‌درازی دلالان به بازار

افزایش قیمت مرغ، نگرانی از وضعیت نهاده‌های تولید، نحوه تخصیص ارز دولتی و نگرانی‌های مردم نسبت به عرضه مرغ در بازار از محورهای مهم گزارش مردمی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا است.
کد خبر : 307013

به گزارش خبرنگار حوزه کشاورزی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، در پی ابلاغ نامه وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی افزایش 9 درصدی قیمت گوشت مرغ، مرغداران اعتراض کرده و عنوان کردند که قیمت نهاده‌های مورد نیاز تولید 40 درصد افزایش پیدا کرده است و این عدد اجحافی در حق مرغداران است.


از ابتدای فروردین‌ماه سال جاری تا به امروز قیمت گوشت مرغ به طور متوسط 15 درصد افزایش داشته است. افزایش قیمتی که موجب شده گوشت مرغ از سبد غذای برخی از قشر متوسط و رو به پایین جامعه حذف شود.


این امر رفته‌رفته نگرانی‌هایی را برای مسئولان مربوطه ایجاد کرده است؛ به طوری که وزیر صنعت، معدن و تجارت، با وجود افزایش 40 درصدی قیمت نهاده‌های مورد نیاز تولید، تنها با 9 درصد آن موافقت کرده است که این امر با مخالفت مرغداران همراه بود به طوری که آنها این ابلاغیه را اجحافی در حق مرغداران عنوان کرده‌اند.


آنها معتقدند این امر ناشی از انحراف در توزیع نهاده‌های وارداتی با ارز دولتی و افزایش قیمت جهانی نهاده‌ها است؛ این در حالی است که مصرف‌کنندگان، نظر دیگری دارند و در گفتگو با خبرنگار آنا این افزایش قیمت را بی‌انصافی در حق مصرف‌کنندگان می‌دانند.


حذف گوشت مرغ، تهدیدی برای سلامت جامعه


"هر روز خرید مرغ دست نیافتنی‌تر می‌شود و دیگر غذای زرشک پلو با مرغ، جزء غذای لاکچری شده است."


این را حسن، مرد کارگری که در مغازه قصابی ایستاده، می‌گوید.


احمد یکی دیگر از شهروندانی است که در یک شرکت خصوصی کار می‌کند و در گفتگو با خبرنگار آنا می‌گوید: با وجود حقوق مکفی چطور می‌شود، مرغ با قیمت 12 هزار تومان خریداری کرد؟


او که به تازگی مشغول کار شده است، در ادامه عنوان می‌کند: با وجود نرخ 12 درصدی بیکاری و افزایش روز افزون قیمت‌ها، آیا مردم توان تأمین حداقل نیازهای خود را دارند؟


زهرا یک خانم میانسن و خانه‌دار است او نیز با ابراز نگرانی به خبرنگار آنا می‌گوید: اگر این وضع ادامه پیدا کند، گوشت از سبد غذایی ما حذف می‌شود؛ در این شرایط چه کسی پاسخگویی سلامتی کودکان ما هست؟


* ورود دلالان به بازار مرغ


در این باره با مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران گفتگو می‌کنیم.


وی با انتقاد از انحراف به وجود آمده در عرضه نهاده‌های وارداتی با ارز دولتی به خبرنگار آنا می‌گوید: برخی افراد سودجو به عرصه واردات نهاده‌های وارداتی ورود پیدا کرده‌اند و این امر آسیب جدی به امر تولید و قیمت مرغ وارد کرده است.


برومند چهارآیین ادامه داد: در جهت تنظیم بازار، وزارت جهاد کشاورزی برای واردات کنجاله سویا، ذرت و ... به واردکنندگان، ارز دولتی تخصیص داد؛ اما در این بین، انحرافی در توزیع نهاده‌ها ایجاد شد؛ به طوری که قیمت تمام‌شده سویا به جای 1950 تا 2 هزار تومان، مبلغ 2 هزار و 600 تومان تعیین شد و ذرت به جای 1000 تا 1050 تومان به مبلغ 1300 تومان به دست مصرف‌کننده رسید.


وی با انتقاد از عملکرد دستگاه ناظر عنوان کرد: دستگاه ناظر به درستی و به موقع به این انحرافات ورود نکرده است، باید عنوان کرد که این امر رفته رفته موجب آسیب جدی به روند تولید می‌شود و تولیدکننده را از ادامه کار باز می‌دارد.


مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران اظهار کرد که قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده است؛ بنابراین کاهش عرضه و در کنار آن افزایش قیمت، موجب آسیب به سلامت جامعه می‌شود.


وی با انتقاد از ابلاغ نامه وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص قیمت مرغ عنوان کرد: با توجه به اینکه وزیر صنعت آگاهی کامل به بازار نهاده‌ها دارد، چرا وی چنین تصمیمی گرفته است.


چهارآیین ادامه داد: در حال حاضر بازار به افزایش 9 درصد توجه نمی‌کند که این امر برخوردهای تعزیراتی را افزایش خواهد داد.


وی با بیان اینکه طی چند سال گذشته مرغداران دچار زیان انباشته سنواتی شده و بسیاری از آن‌ها ورشکسته شده‌اند، اظهار کرد: ورود تعزیرات و الزام مرغداران به کاهش قیمت به نفع جامعه نیست؛ زیرا در این صورت مرغداران دیگر رغبتی به ادامه تولید نخواهند داشت و این امر سبب کاهش تولید و افزایش تورم خواهد شد.


مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران تأکید کرد که تولیدکنندگان هیچ نفعی از توقف تولید و یا افزایش غیرمنطقی قیمت‌ها نمی‌برند؛ بلکه آنها خواستار این هستند که منافع مشروع، قانونی و عرفی آنها تضمین شود تا به طور مستمر به تولید ادامه دهند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته