افزایش مناطق آزاد، تولید داخلی را فلج میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مرداد امسال، لایحه ۸ منطقه آزاد تجاری و ۱۳منطقه ویژه اقتصادی به تصویب کمیسیون اقتصادی مجلس رسید.
این موضوع تنشهای زیادی را در محافل اقتصادی کشور ایجاد کرده و اقتصاددانان در مورد آن اظهار نظرهای زیادی انجام دادهاند. برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند این مناطق آزاد سبب افزایش رونق اقتصادی میشود؛ اما در برابر آنها، گروه دیگری قرار دارند که میگویند همین تعداد مناطق آزاد، که تا بهحال وجود داشته، نتوانسته عملکرد قابل قبولی بهجا بگذارد و تنها به حیات خلوت عدهای رانتخوار تبدیل شده و نتیجه آن نیز جز فشار بر تولید کننده داخلی، چیزی نبوده است.
امین محمدی استاد اقتصاد دانشگاه مازندران در گفتگو با آنا گفت: قرار است منطقه ویژه تجاری بندر امیرآباد به منطقه آزاد تبدیل شود. این مسئله از دو دیدگاه قابل بررسی است. از یک سو وقتی محدوهای به عنوان منطقه آزاد شناخته میشود، مزیتهایی با خود به همراه دارد. یکی از مزایا این است که اتومبیلهای لوکس و خارجی میتوانند بدون عوارض در این مناطق رفت و آمد کنند؛ اگر چه حضور این خودروها کمی شیک به نظر میرسد؛ اما همین موضوع عواقب سنگینی برای مردم شهر به دنبال دارد.
محمدی در ادامه گفت: یکی از آثار منفی این ماجرا این است که قیمت زمین و مسکن افزایش پیدا میکند و این موضوع بر طبقه متوسط و پایین جامعه فشار میآورد. از سوی دیگر وضعیت اشتغال در این مناطق نیز دستخوش تغییرات اساسی میشود، زیرا تجربه ثابت کرده است که نه تنها شغلی ایجاد نمیشود، بلکه واحدهای تولیدی در این مناطق نیز به مشکل بر میخورند و متأسفانه این مناطق به محلی برای ورود کالای قاچاق تبدیل میشوند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: بسیاری از نمایندگان مجلس برای گرفتن رأی در تلاشند که این مناطق را در حوزه انتخابی خود مطرح کنند. در حالیکه لایحه افزایش مناطق آزاد تجاری تنها شرکتها و افراد سودجو را خوشحال میکند و در نهایت باعث افزایش بیکاری و ضربه زدن به تولیدات ملی و بومی خواهد شد.
انتهای پیام/ن
انتهای پیام/