دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 شهريور 1397 - 07:55
یک فعال محیط زیستی در گفتگو با آنا افشا کرد؛

مجوز تخریب جنگل برای دو چوپان خاص/ یک هزار درخت کمیاب قطع شد

یک فعال محیط زیست در مازندران، از احداث یک جاده 6 کیلومتری در ارتفاعات سوادکوه مازندران پرده برداشت و گفت: به درخواست دو چوپان از معاون وزیر جهاد کشاورزی، مجوز احداث 200 متر جاده صادر شده است؛ اما آنها جاده را تا 6 کیلومتر امتداد داده و یک هزار اصله درخت را نابود کردند.
کد خبر : 306274

سهیل اولادزاد در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با انتقاد از احداث یک جاده 6 کیلومتری در ارتفاعات مراتع سواد کوه استان مازندران و تخریب جنگل در این منطقه اظهار کرد: دو چوپان برای هموارشدن مسیر تردد خود، در مراتع کلاگره ورسک، در منطقه مرتفعی به نام لواشت‌ در کوهستانی با ارتفاع 2700 متر، جاده‌ای احداث کردند؛ البته براساس مجوز باید حدود 200 متر جاده می‌ساختند که آنها بدون کارشناسی و نقشه آن را تا 6 کیلومتر امتداد دادند.


این فعال محیط زیست از احداث این جاده در ارتفاعات سوادکوه پرده برداشت و گفت: احداث این جاده فقط مسیر تردد دو چوپان را هموار و آسان می‌کند و تهدید و تخریب بسیاری برای محیط زیست به‌همراه دارد؛ زیرا در مسیر احداث جاده؛ هزاران اصله درختچه ارس و گون را از بین برده‌اند.


وی ادامه داد: این در حالی‌است‌که مطابق ماده یک قانون حفاظت و حمایت از جنگل‌های کشور، این گونه‌های گیاهی ممنوع‌القطع هستند؛ مگر در موارد خیلی ضروری و به‌تعداد پایین؛ اما آنها در مسیر احداث جاده، بدون هیچ احتیاطی، تعداد زیادی از این گیاهان را قطع کردند.


اولادزاد یادآور شد: متاسفانه پس از احداث این جاده، مسیر ورود آفرود و شکارچی‌ها، به این منطقه بکر و طبیعی هموار شده و تهدید جدی برای حیات وحش به‌شمار می‌آید. در حالی‌که تا پیش از احداث جاده، فقط دو چوپان در آنجا زندگی عشایری داشتند و این منطقه به دلیل قرار گرفتن مرتع در ارتفاعات و سرمای زیاد فقط دو ماه از سال، قابلیت زندگی و سکونت داشت، از این پس ویلاسازی با احداث جاده در این منطقه نیز رونق می‌گیرد و آن را از حالت طبیعی و بکر خارج می‌کند.


این فعال محیط زیست در مورد نحوه صدور مجوز برای احداث جاده در این منطقه نیز گفت: براساس شواهد موجود، این چوپان خاص یک مجوز کمیته فنی منابع طبیعی را دارد که در آن مجوز احداث دو کیلومتر جاده درج شده بود اما پس از واکنش معترضان و فعالان محیط زیست نسبت به احداث این جاده، مدیرکل منابع طبیعی استان اعلام کرد که فقط برای 200 متر جاده مجوز داده و چوپانان باید با دست فقط سنگ‌های مسیر را جمع و مسیر را هموار می‌کردند.


وی افزود: عکس مجوز نشان می‌دهد که اجازه احداث دو کیلومتر جاده در این منطقه صادر شده است اما آنها با لودر به این منطقه وارد شدند و در ارتفاعاتی که هیچ انسانی نمی‌توانست تردد کند، جاده احداث کردند؛ البته مسئولان هنوز هم صدور مجوز را نمی پذیرند و مدعی‌اند که ما مجوز ندادیم.


اولادزاد یادآور شد: براساس اظهارات این افراد؛ یک روز معاون وزیر جهاد کشاورزی را آوردند و از او مجوز احداث جاده گرفتند؛ در شرایطی که این شخص کارشناس این امر نبوده و نمی‌داند آیا این منطقه نیاز به جاده دارد یا خیر. همچنین مشخص شده که بدون بازدید کارشناس از این منطقه، جاده‌سازی شده و فقط یک جلسه در اداره‌کل تشکیل دادند و مجوز را صادر کردند. در حالی‌که نقشه و کار کارشناسی روی آن صورت نگرفته است و حتی طرحی نوشته نشده است؛ بلکه به درخواست یک چوپان برای تردد راحت به دامداری، این جاده احداث شده است.


اولادزاد ادامه داد: این منطقه تاکنون زیستگاه کل و بز و قوچ و میش بود اما از این به بعد، ادامه حیات وحش منطقه به خطر می‌افتد. برهمین اساس تخریب منطقه بکر و طبیعی در ارتفاعات سوادکوه، خسارت‌های بسیاری به همراه دارد؛ زیرا این منطقه جزء سرمایه‌های کشور به شمار می‌آید.


انتهای پیام/4009/4044/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب