سرمایهگذاری ۱۸هزار میلیارد ریالی در صندوقهای خطرپذیر
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علیرضا دلیری با اشاره به بررسیهای صورت گرفته از دستگاههای متولی فعالیت در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر گفت: بر اساس بررسی عملکردی که ما از دستگاههای متولی این فعالیت در این بخش انجام دادهایم، دریافتهایم در سه سال گذشته بیش از ۱۸ هزار میلیارد ریال، سرمایهگذاری خطرپذیر صورت گرفته یا در حال اجرا است.
وی افزود: با توجه به اینکه این فعالیت درگذشته نزدیک به صفر بوده، این خروجی میتواند برای کشور عدد قابلتوجهی باشد.
دلیری گفت: معاونت علمی و فناوری بر آن است تا آمار فعلی را در بخش سرمایهگذاری خطرپذیر توسعه دهد، لذا در این زمینه با تمام مجموعههای بزرگ اقتصادی بهگونهای وارد مذاکره شده است تا بستر سرمایهگذاری خطرپذیر را در کشور فعالتر کند.
وی با تأکید بر اینکه یکی از اولویتهای معاونت علمی توسعه سرمایهگذاری خطرپذیر در کشور است اظهار کرد: ماهیت فعالیتهای دانشبنیانی و استارتاپی در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر در کشور موضوع مهم و شاخص، پوشش ریسک در این حوزه است.
دلیری بابیان اینکه یکی از بحثهایی مهم و مطرح در حوزه دانشبنیان موضوع سرمایهگذاری خطرپذیر در کشور است گفت: طرحهایی که بهعنوان طرحهای نوآورانه دانشبنیان شناخته میشوند، معمولاً ازجمله طرحهایی هستند که دارای ریسک بالایی هستند، لذا در بستر سرمایهگذاری عادی امکان سرمایهگذاری برای آنها وجود ندارد، بهطوریکه احتمال شکست نیز در این حوزه وجود دارد.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی گفت: در دنیا موضوع سرمایهگذاریهای خطرپذیر بهصورت جداگانه و فایل مستقل از سایر سرمایهگذاریها فعالیت میکند، چراکه ضمن آنکه تیم فعال در این حوزه میبایست از قدرت ریسکپذیری بالایی برخوردار باشد، ماهیت پروژهها نیز در مواقعی قابلیت ریسکپذیری را دارد. لذا با توجه به این امر، افرادی که میخواهند به حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر ورود پیدا کنند، باید تایحد ممکن ریسک سرمایهگذاری خطرپذیر را کاهش دهند و واقف باشند که در صورت عدم مدیریت، ممکن است پروژه با شکست مواجه شود.
وی بیان کرد: فعالیت در حوزه سرمایهگذاریهای خطرپذیر ضمن آنکه میتواند شکستهایی بهدنبال داشته باشد، موفقیتهایی را نیز با سود سرمایه بالا در مواقعی بهدنبال دارد و دلیل این سودهایی بالا وجود افراد کمی است که به این حوزه، به دلیل ریسک بالا ورود پیدا میکنند.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی با اشاره به وضعیت این حوزه در کشور بیان کرد: در کشور ما چند سالی است که بحثهای سرمایهگذاری خطرپذیر مطرحشده است و ابتدا در برنامه سوم و چهارم بهعنوان صندوقهای پژوهش فناوری غیردولتی در کشور راهاندازی شد که قسمتی از فعالیت آنها صندوقهای خطرپذیر بود. با توجه به اقدامات صورت گرفته در این بخش، شاهد بودیم که در سال جاری این صندوقها باقدرت بیشتری ورود پیدا کردند و در حوزه صندوقهای خطرپذیر نیز فعالیتهایی صورت گرفت.
دلیری با اشاره به نقش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه صندوقهای جسورانه گفت: با پیگیریهای صورت گرفته از سوی معاونت علمی و همچنین امضا تفاهمنامه با سازمان بورس، صندوقهای جدیدی در قالب بازار سرمایه با مجوز بورس ایران، ایجاد و بهعنوان صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه وارد عمل شدهاند.
وی با تأکید بر توسعه فعالیت صندوقهای جسورانه در کشور بیان کرد: بهمنظور توسعه و گسترش فعالیت در این بخش معاونت علمی به ترغیب بنگاههای بزرگ اقتصادی پرداخت و بستر ورود این فعالان را به این مسیر فراهم کرد. همچنین بهمنظور فعالیت صندوقهای جسورانه چه در قالب بورس و چه در بحث غیر بورس، باید نهادهای مالی بزرگ وارد عمل شوند تا آنها را زیر چتر حمایتی خود قرار دهند.
انتهای پیام/4040
انتهای پیام/