دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مرداد 1397 - 16:47
بسیج دانشجویی ۱۲ دانشگاه تهران:

پذیرش توافق‌نامه پاریس مسیر توسعه صنعتی کشور را محدود می‌کند

بسیج دانشجویی ۱۲ دانشگاه تهران با صدور بیانیه‌ای در انتقاد به قطعی‌های مکرر برق نوشتند: پذیرش نهایی توافق‌نامه پاریس علاوه بر تحمیل هزینه ۱۷ میلیارد دلاری به کشور می‌تواند باعث ایجاد محدودیت‌هایی در مسیر توسعه صنعتی کشور شود.
کد خبر : 303112

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بسیج دانشجویی ۱۲ دانشگاه تهران با صدور بیانیه‌ای نسبت به قطعی‌های برق مکرر و عدم استفاده مناسب از ظرفیت‌های تولید برق در کشور انتقاد کردند.


در ابتدای این بیانیه آمده است:‌ در چند روز اخیر و با رسیدن موج گرمای تابستانی، پس از سال‌ها شاهد قطعی برق در سراسر کشور هستیم. اتفاقی که در مناطق گرمسیری مشقت‌های فراوانی را برای هموطنان عزیزمان موجب شده است و نیز سبب زیان مالی برخی از بنگاه‌های اقتصادی و ضرر‌های بسیاری در شهر‌های مختلف شده است. این قطعی برق در حالی رخ می‌دهد که طبق آمار وزارت نیرو ظرفیت اسمی تولید برق کشور بالغ بر ۷۷ هزار مگاوات است و مصرف برق نیز در گرمترین روز‌های تابستان کم‌تر از ۵۸ هزار مگاوات بوده است. قطعی گسترده برق آن‌هم در صورتی که ظرفیت تولید برق در سطح کشور حداقل ۲۰ هزار مگاوات بیش از مصرف کشور است مشخصاً نشان از ضعف جدی دولت در زمینه مدیریت تولید و توزیع این موهبت طبیعی دارد.
در ادامه با اشاره به خسارت‌های احتمالی امضای توافق‌نامه پاریس آورده است: از طرف دیگر اخیراً خبر‌هایی مبنی بر تلاش دولت برای کاهش تولید برق نیروگاه‌های سوخت فسیلی در چارچوب توافق‌نامه پاریس به گوش می‌رسد. پذیرش نهایی توافق‌نامه پاریس علاوه بر تحمیل هزینه ۱۷ میلیارد دلاری به کشورمان می‌تواند باعث ایجاد محدودیت‌هایی در مسیر توسعه صنعتی کشور شود. امضای این قرارداد، در حالی که توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای به دلیلی همانند توافق برجام با وقفه روبرو شده است، عزمی در دولت برای گسترش نیروگاه‌های خورشیدی دیده نمی‌شود و همچنین طبق برنامه ششم توسعه دولت موظف است از سال اول تصویب برنامه توسط مجلس "اقدامات لازم را جهت ایجاد قطب منطقه‌ای برق انجام دهد" به‌وضوح امری نادرست است. لازم به ذکر است این‌گونه توافق‌نامه‌های بین‌المللی ظاهرا موجه، همان‌طور که تاریخ گواهی می‌دهد، صرفا در جهت تامین منافع قدرت‌های صنعتی و اقتصادی جهان بوده و پذیرش آن مانعی در مسیر پیشرفت اقتصادی کشور‌های در حال توسعه همچون ایران است.
بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران درباره ظرفیت‌های کشور برای تولید برق عنوان کرد: صنعت روبه رشد برق کشور هم اکنون با ظرفیت تولید خود می‌تواند با صادرات به کشور‌های همسایه ارز‌آوری اقتصادی همانند ارزش فروش نفت داشته باشد و با ایجاد صنایع تبدیلی برق در کشور‌های همسایه برای نخبگان و متخصصان دانشگاهی کشور اشتغال ایجاد کند آن هم در شرایطی که اتاق جنگ اقتصادی آمریکا (یا همان وزارت خزانه‌داری دولت آمریکا) درصدد آن است که با فشار اقتصادی علیه ملت ایران فشار روانی شدیدی را ایجاد کند و مردم را از نظام ناراضی نگه دارند، بنابراین بسیار ضرورت دارد که مسئولان کشور نسبت به این مسأله هوشیار باشند و با مدیریت مصرف برق و ایجاد بازار صادرات انرژی به کشور‌های همسایه، از این صنعت رو به رشد کشور حمایت کنند.
در پایان بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران اعلام کرد: دولت محترم باید با به‌کارگیری مدیران توانمند و دلسوز و البته جوان، سوء مدیریت‌های این بخش را برطرف نماید و خود را موظف بداند دلیل خاموشی‌های اخیر را با توجه به آمار‌های مربوط به میزان ظرفیت تولید و مصرف در قالب یک گزارش به استحضار ملت شریف ایران رسانده، پس از رفع ایراد‌های موجود، تمام تلاش خود را به منظور جلوگیری از ادامه قطعی برق در کشور به کار گیرد. همچنین پیشنهاد ما به دولت محترم این است که زین پس در تعاملات و مذاکرات خود با سایر کشور‌ها و نهاد‌های بین‌المللی صرفا منافع ملت ایران را مدنظر قرار دهد.


انتهای پیام/4007


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب