دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بیزینس اینسایدر نوشت؛

کشاورزان چینی در معرض خطر بیکاری

بیزینس اینسایدر نوشت: چین روش جدیدی را برای کشاورزی به کار گرفت که ممکن است میلیون‌ها کشاورز را از کار بیکار کند.
کد خبر : 302726

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری آنا، همزمان با رشد فناوری، زمینه‌های جدیدی برای ظهور و فعالیت ماشین‌آلات و ربات‌ها در سیستم‌های تولیدی ایجاد می‌شود. هرچند به کارگیری فناوری می‌تواند میزان تولید را افزایش و نرخ زیان‌دهی و اتلاف زمان و انرژی را کاهش دهد، اما بازهم نگرانی‌هایی در مورد جایگزینی ماشین‌آلات به جای نیروی انسانی وجود دارد.


نشریه بیزینس اینسایدر نوشت: چین طرح آزمایشی را برای جایگزینی کشاورزان با ربات‌ها اجرا کرده است که میلیون‌ها کشاورز را در معرض خطر بیکاری قرار می‌دهد. در این طرح آزمایشی هفت ساله که در استان جیانگسوی چین در حال اجراست، از تراکتورهای بدون راننده، پخش‌کننده‌های خودکار آفتکش و ربات‌های برنج‌کار استفاده می‌شود.


با استفاده ازاین روش، میلیون‌ها زمین کشاورزی بایر در چین را می‌توان به کشاورزی مدرن مجهز کرد. در بخش وسیعی از مناطق روستایی چین، کشاورزان از روش‌های سنتی برای کشت غلات استفاده می‌کنند در حالی که به عقیده دانشمندان، ساختار کشاورزی سنتی موجب می‌شود بازده کشت محصول پایین بیاید.


با رشد کشاورزی خودکار، چین می‌تواند به بازده بیشتر و تولید غذای ارزان‌تر امیدوار باشد. کشاورزی خودکار در کنار محاسبات درست، می‌تواند به کاهش استفاده از کود و آفت‌کش منجر شود، زیرا با روش خودکار، ماشین‌ها می‌‌توانند تشخیص دهند که دقیقاً کدام بخش از زمین کشاورزی نیاز به آنها دارد.


اما هرچه بیشتر به سمت خودکارسازی سیستم کشاورزی به پیش برویم، کشاورزان کمتری قادر خواهند بود در زمین‌های کشاورزی کار کنند. اگرچه تعداد نیروی کار چین در زمینه کشاورزی کاهش داشته است به طوری‌که از 55 درصد در سال 1991 به 18 درصد در سال 2017 رسید؛ بنابراین حدود 250 میلیون نفر هنوز هم بر روی زمین‌های کشاورزی کار می‌کنند و در صورت رشد سیستم خودکار زمین‌های کشاورزی، بسیاری از آن‌ها در معرض خطر از دست دادن شغل هستند.


خودکارسازی سیستم کشاورزی در چین می‌تواند موجب ایجاد مشاغل جدید در بخش‌های دیگر شود. هرچه میزان فعالیت ماشین‌ها در مشاغل مختلف بیشتر شود، بازهم برای برنامه‌ریزی، نگهداری و تعمیر آن‌ها به نیروهای کار انسانی نیاز است. بنابراین کسانی که به کشاورزی علاقمندند، باید مهارت خود را همراه با رشد تکنولوژی افزایش دهند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب