با ورزشهای عصر نوین آشنا شوید/ از المپیک بیونیک تا مسابقه پهپادها
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، سایه فناوری در همه بخشهای زندگی انسان و اجتماع دیده میشود. در عصر نوین فناوری راهی برای تسهیل فعالیتهای مختلف، سرگرمی و درآمدزایی است که در همه بخشها از جمله ورزش نیز رسوخ کرده است.
ورزشهای الکترونیک در این اواخر بسیار محبوب شدهاند. به طوری که حتی در چین مدرسهای برای تربیت بازیکنان حرفهای بازیهای رایانهای تاسیس شده است. از سوی دیگر طبق گزارشی که اخیرا کمپانی تحقیقاتی Newzoo ارائه داده است، درآمد ورزشهای الکترونیک در ۲۰۱۸میلادی حدود ۹۰۵ میلیون دلار بوده و پیشبینی میشود سال آینده به یک میلیارد دلار برسد.
بسیاری از تماشاچیان وارد سالنهای ورزشی میشوند تا شاهد بازی بازیکنان محبوب خود باشند. از سوی دیگر اوجگیری پلتفرمهایی مانند Twitch سبب شده ورزشهای الکترونیک وارد مرحله بعدی شود. برخی از ستارههای بازیهای الکترونیک مانند تایلر (نینجا) بلوین با انجام بازی رایانهای Fortnite ماهانه تا ۵۰۰ هزار دلار درآمد دارند.
در همین راستا برخی از ورزشهای فناورانه که در آینده به وجود میآیند را بررسی میکنیم:
المپیک بیونیکها
هنگامی که سخن از ورزشهای الکترونیک به میان میآید، تماشاچی به سختی میتواند عملکرد دوپینگ را در این حوزه درک کند. بسیاری از افراد معتقدند داروهای قدرت افزایی مانند استروئید بد هستند اما هنوز هم بسیار از افراد خواهان شکستن رکوردها با شیوههای خارقالعاده هستد. این در حالی است که انسانها هر روز بیش از گذشته به موجوداتی سایبورگ تبدیل میشوند و هر روز انسان و ماشین بیش از گذشته به هم تنیده میشوند. ورزشکاران نیز از این قاعده مستثنی نیستند. بنابراین در آیندهای نزدیک شاهد المپیک بیونیک و Cybathalon خواهیم بود. در این رویدادها انسانهایی با قابلیتهای افزوده که البته دارای ناتواناییهای خاص جسمی هستند، با استفاده از آخرین نمونه فناوریها و اگزواسکلتونهای کمکی با یکدیگر رقابت میکنند. این لباسهای کمکی به ورزشکاران کمک میکند سریع تر، قدرتمندتر و چابکتر باشند.
مسابقه پهپادها
با توجه به اوجگیری روند ساخت تاکسیهای هوایی و هواپیماهای خودکار و اتومبیلهای خودران دیگر لازم نیست در آینده گواهینامه رانندگی دریافت کنیم. این روند نشان میدهد ورزشهایی مانند فورمول یک و ناسکار با افول مواجه میشوند زیرا فناوریهای آنها قدیمی به نظر میرسد. در عوض فعالیتهایی دیگر مانند مسابقه پهپادها محبوب میشود که در آن پهپادهایی با سرعت بالا میتوانند توجه تماشاچیان را به خود جلب کنند.
مبارزه رباتها
رویداد Monster Truck برای بسیاری از کودکان جذاب است. اکنون برخی کارشناسان فناوری معتقدند مبارزه یک ربات ۱۵ فوتی با خودرویی که به یک ربات غولپیکر تبدیل میشود، جالب خواهد بود. اگر مسابقه دو پهپاد با سرعت بالا برای تماشاچیان جذاب باشد، پس احتمالا مبارزه دو ربات غولپیکر از دو کشور مختلف که یکدیگر را درب و داغان میکنند، نیز جذاب خواهد بود.
انسان علیه ماشین
در سال ۱۹۹۷ میلادی دیپبلو، ابررایانه آیبیام با مبارزه مقابل گری گاسپاروف، شطرنج باز مشهور سر و صدای زیادی به پا کرد. این مسابقه «آخرین موضع مغز» نام گرفت. چنین مسابقاتی در سالهای بعد نیز تکرار شد. حتی در سال جاری یک ابررایانه IBM با کمک هوش مصنوعی توانست در یک مناظره برانسان غلبه کند.
همزمان با رشد و بهبود فناوریهای ربات (از لحاظ سرعت و مهارت) باید شاهد مسابقات بیشتر و هیجانانگیزتری میان انسان و ربات باشیم. این در حالی است که سازماندهندگان چالش فوتبال RoboCup ادعا میکنند تا ۲۰۵۰ میلادی تیمی از بازیکنان رباتیک خودکار میتوانند بر تیم فوتبالیستهای انسانی غلبه کنند.
منبع: مهر
انتهای پیام/4056
انتهای پیام/