مشکلات تجاری جهان هولناک هستند
به گزارش خبرنگار اقتصاد بینالملل خبرگزاری آنا، کارشناسان اقتصادی معتقدند که کشمکشهای اقتصادی رو به رشد، مسیر را برای کاهش سیر سعودی اقتصاد جهانی و افزایش تورم و بیکاری هموار میکند. مدیر عامل سابق مایکروسافت نیز در گفتگویی با یک شبکه خبری، نگرانی خود را از مسیر ناهموار مناسبات تجاری امروز ابراز کرد.
بیل گیتس در مصاحبه با شبکه سیانبیسی، از تنشهای تجاری جهانی که اخیراً ایجاد شدهاند، با عنوان «هولناک» یاد کرد و گفت که ممکن است این تنشها بر روی رشد اقتصادی و مشاغل تأثیر بگذارند.
وی افزود: اگر شما مردم را به مسائل داخلی مشغول کنید و تعرفهها را بالا ببرید اقتصاد با شما راه نمیآید. تجارت، منفعتهای زیادی را با خودش به همراه میآورد.
تعدادی از کشورها درگیر مشکلات تجاری شدهاند که عامل اصلی آن رئیس جمهور آمریکاست. هفته گذشته، چین اعلام کرد که میخواهد بر روی 60 میلیارد دلار از کالاهای آمریکا تعرفه بگذارد.
بیل گیتس گفت: تعرفههای بیشتر، ممکن است برای تعدادی از صنایع مسئله ساز شود؛ به ویژه صنایعی که منابع اولیه خود را از طریق زنجیرههای پیچیده به دست میآورند.
وی افزود: این زبانبازی ها که بله، ما تعرفه تجاری وضع میکنیم و کسی را مجبور میکنیم کاری را انجام دهد و در نهایت تعرفههای زیادی را وضع میکنیم و همه برنامههای مردم در مورد زنجیره منابع جهانی، عملی میشود و مردم میتوانند واردات و صادرات داشته باشند؛ خود این تفکر، باری بر دوش رشد اقتصادی و در نهایت مانعی برای ایجاد شغل است.
پیش از این نیز، تعدادی از سازمانهای بزرگ در مورد تأثیر جنگ تجاری تمام عیار، بر اقتصاد جهان هشدار داده بودند. صندوق بینالمللی پول، ماه پیش اعلام کرد که هشدارهای مداوم آمریکا به شرکای تجاری این کشور با توجه به تعرفهها میتواند رشد اقتصاد جهانی را تا سال 2020، بیش از 0.5 درصد کاهش دهد یا حدود 430 میلیارد دلار به تولید ناخالص داخلی اقتصاد جهان زیان بزند.
سازمان تجارت جهانی، ماه قبل در گزارشی اعلام کرد که از مهرماه سال 2017 تا اردیبهشتماه سال 2018، اقدامات به اصطلاح «محدودکننده تجاری» میان اعضای گروه 20 موسوم به جی 20، افزایش داشته است. روبرتو آزودو دبیرکل این سازمان نیز ماه گذشته در اظهاراتی، از این مسئله به عنوان یک «نگرانی واقعی» یاد کرد.
وی گفت: این روند رو به وخامت، خطر جدی را برای رشد و بهبود اوضاع همه کشورها ایجاد میکند و به تدریج در حال مشاهده این تأثیر بر روی شاخصهای رو به جلو هستیم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/