دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مرداد 1397 - 18:51

پیرها دوباره جوان می‌شوند

محققان دانشگاه اگزتر در انگلیس موفق به شناسایی ترکیبات منحصربه‌ فردی شده‌اند که با هدف گرفتن میتوکندریای موجود در سلول‌های قدیمی بدن انسان می‌توانند آنها را جوان کنند.
کد خبر : 302527

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، با جوان‌سازی این سلول‌ها می‌توان امیدوار بود که افراد مسن بتوانند با جوان‌سازی سلول‌های حیاتی خود جوان‌تر شوند و ظاهر خود را مجدداً به شکل ایام جوانی درآورند.


یکی از فرایندهای مهم بیولوژیک که موجب افزایش سن افراد می‌شود، پیری سلولی نام دارد. همزمان با افزایش سن افراد، سلول‌های انسان‌ها نیز فرسوده‌تر و ضعیف‌تر می‌شوند و معنای این امر آن است که آنها دیگر قادر به تکثیر خود نیستند، هر چند سلول‌های پیر از نظر متابولیک کماکان فعال خواهند ماند.


سلول‌های پیر بسیاری از کارکردهای سلول‌های جوان را در خود ندارند و همین مسأله باعث می‌شود انسان‌ها با بالا رفتن سن بسیاری از توانمندی‌های خود را از دست بدهند.


پژوهشگران زیادی در سراسر جهان در حال تلاش برای طراحی سازوکارهای جوان‌سازی سلول‌های پیر هستند و در این میان محققان دانشگاه اگزتر به این نتیجه رسیده‌اند که اگر مقدار اندکی از سولفیدهیدروژن به طور مستقیم به بخش میتوکندری هر سلول تزریق شود، می‌توان فرایند افزایش سن سلول‌های بدن را معکوس کرد. میتوکندری اندامکی در هر سلول است که وظیفه آن تنفس سلولی و انتقال انرژی است که موجب می‌شود انرژی شیمیایی موجود در مواد غذایی به صورت پیوندهای پرانرژی فسفات (آدنوزین تری‌فسفات) ذخیره شود.


ترکیباتی که تا به حال بر همین مبنا تهیه شده‌اند موفق به جوان‌سازی ۴۰ تا ۵۰ درصدی سلول‌های مسن شده‌اند و می‌توان امیدوار بود که در آینده این رقم باز هم بیشتر شود. البته نتیجه این تحقیقات تولید داروهای معجزه‌گر و طولانی‌کننده مدت زندگی انسان نخواهد بود، بلکه هدف اصلی از این اقدامات افزایش مدت زمانی است که فرد طی آن بتواند به سلامت و بدون ابتلا به بیماری‌های صعب العلاج زندگی کند.


منبع: مهر


انتهای پیام/4021



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب