فیلم و سریالهایی که به خبرنگاری پرداختند
به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری آنا، ۱۷ مرداد هر سال به مناسبت شهادت محمود صارمی در تقویم ملی ایران به عنوان روز خبرنگار ثبت شد. کار خبرنگار، انعکاس رخدادهایی است که قابلیت خبر شدن و اطلاعرسانی به جامعه را دارد. لازمه خبرنگار خوب بودن هم داشتن علم و دانش، تجربه و جسارت است تا در کنار آن با سرعت، دقت و صحت، که سه اصل مهم در کار خبری است بتواند موفق عمل کند.
به طور کلی خبرنگار در محل وقوع رویدادها، چشم و گوش رسانه و چشم و گوش مردم است و باید با استفاده از ویژگیهای خدادادی و نیز خصوصیاتی که در دورههای آموزشی دیده، به کشف حقیقتها بپردازد و آن را در کمترین زمان به مخاطبان خود برساند.
حالا و با فرا رسیدن روز خبرنگار و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهید محمود صارمی مروری بر برخی فیلم و سریالهایی که در آن به شغل خبرنگاری پرداختند و این حرفه تخصصی را مدنظر قرار دادند میپردازیم.
رسوایی 2
در فیلم «رسوایی 2» به کارگردانی مسعود دهنمکی، سحر قریشی نقش یک خبرنگاری را ایفا کرد که باعث به وجود آمدن جریاناتی در روند کلی فیلم شد. به گفته قریشی فضای کلی فیلم تخیلی است و فیلمنامه به گونهای به نگارش در آمده که به کسی برنخورد و فیلم تنها روایت خود را داشته باشد.
نارنجیپوش
فیلم سینمایی «نارنجیپوش» داریوش مهرجویی که در آن حامد بهداد در نقش عکاس خبری و طناز طباطبایی در نقش خبرنگار ایفای بازی کرده بودند، نقش خبرنگار در این فیلم تا اندازهای پررنگتر از آثار دیگر سینمایی بوده است. حامد بهداد در نقش عکاس خبری، خوب ظاهر شد، البته مانند آثار دیگر چندان به خبرنگار بودن این شخصیت بها داده نشد. طناز طباطبایی هم در نقش همکار حامد بهداد در روزنامه بود که سعی میکند تصمیم جدید همکارش را خبری کند و اوست که نارنجیپوش شدن حامد را عمومی میکند و نقش مهم داستان را دارد.
امکان مینا
فیلم سینمایی «امکان مینا» کمال تبریزی اگرچه نتوانست نظر مخاطبان را به خود جلب کند اما بازی میلاد کیمرام آن هم در نقش خبرنگار جوانی که به همسرش دچار سوءظن و شک میشود، در این فیلم حضور داشت؛ همسر او روابط پنهانی با گروهک منافقین دارد و او بعد از تعقیب و گریزهای فراوان متوجه این ماجرا میشود و زندگی عاشقانهای که این زوج داشتند پر از چالش میشود. کیمرام که از بازیگران جوان سینما و تلویزیون است در این فیلم تجربه بازی در نقشی پرچالش را پشت سر گذاشت و خودش نیز از آن راضی بود.
اخراجیها 2
مسعود دهنمکی که خود او هم دستی در آتش داشته و در کارنامه خود سردبیری هفتهنامه «شلمچه» و «جبهه» و ماهنامه «صبح دوکوهه» را برعهده داشت، یکی از افرادی است که در ساخت فیلمهایش به این حرفه نگاه تخصصی دارد. دهنمکی در فیلم سینمایی «اخراجیها 2» از لیلا بلوکات در نقش خبرنگار منافق استفاده کرد که برای تهیه خبر به اردوگاه اسرا رفته تا گزارشی از ورود اسرای جدید تهیه کند و توانست به خوبی از عهده این نقش برآید.
پلیس جوان
مجموعه تلویزیونی «پلیس جوان» به کارگردانی سیروس مقدم هم از آن سریالهای پرمخاطب تلویزیون بوده که توانسته بود به خوبی نظرات مخاطبان تلویزیون را به خود جلب کند. در این سریال مریلا زارعی به واسطه نقش خبرنگار اجتماعی برای مخاطبان به چهرهای آشنا و ماندگار تبدیل شد. این نقش نقطه عطفی در بازیگری مریلا زارعی است چرا که نقش یک خبرنگار سرویس اجتماعی جای کار زیادی برای بازیگر دارد و مریلا زارعی هم توانست به خوبی از پس این نقش بربیاید و بر دل مخاطب بنشیند.
شوق پرواز
سریال «شوق پرواز» ساخته یدالله صمدی هم به عنوان یکی از ماندگارترین آثار تلویزیون ایران بر دل مخاطب جای گرفت. در این سریال ستاره اسکندری نقش لیلی را بازی کرد که حرفه اصلیاش خبرنگاری بود و قصد داشت کتابی درباره زندگی شهید بابایی بنویسد. موضوع تحقیق، او را با آدمهای متفاوتی از جنس دیگر آشنا میکند و همین آدمها زندگی و دنیای جدیدی را برای لیلی به ارمغان میآورند. به گفته خود اسکندری با این نقش توانست با دنیای خبرنگاری تا اندازهای آشنا شود. به نظر او این حرفه جذابیتهای زیادی دارد.
شهرزاد
سریال شبکه نمایش خانگی «شهرزاد» در دورهای از داستان خود به نقش رسانه و اصحاب رسانه در کشور اشاره کرد. امیرحسین رستمی و مصطفی زمانی در سریال «شهرزاد» نقش بابک و فرهاد را داشتند که با یکدیگر همکار روزنامه بودند و توانستند در دورهای پرداخت خوبی به حرفه خبرنگاری داشته باشند.
با من بمان
یکتا ناصر هم در سریال «با من بمان» ساخته حمید لبخنده داستان دختری به نام نرگس مینایی را بازی کرد که در سرویس هنری یک مجله فعالیت داشت و در همین راستا با نقاشی گفتوگو کرد. آشنایی این دو با هم به ازدواج انجامید و این خبرنگار زندگی جدیدی را آغاز کرد. میتوان گفت مخاطبان تلویزیون یکتا ناصر را هم به واسطه این نقش شناختند.
قلب یخی
امین حیایی تا به امروز نقشهای زیادی را تجربه کرده است اما مخاطبان در سریال «قلب یخی» او را در نقش کاملاً متفاوتی دیدند. امین خبرنگاری بود که در دام باند فراماسیونها افتاده و در همکاری با آنها کارهای خلافی انجام میدهد. شاید به ویژگی خبرنگار بودن این نقش چندان پرداخته نشده ولی امین حیایی توانست با بازی خوبش رنگ و بویی به این نقش بدهد.
بدون شرح
سریال طنز «بدون شرح» و نقش امیر جعفری یکی از به یاد ماندنیترین نقشهای وی در تلویزیون بوده است. این سریال قصه افرادی بود که در نشریهای به نام شهر قشنگ فعالیت میکردند و حاصل فعالیت و مواجه آنها با مردم و سوژهها از ویژگیهای این سریال بوده است.
علاوه بر سریالهای نام برده شده، برخی از آثار دیگر سینمایی و تلویزیونی بوده است که در آن تلاش کردند تا به حرفه و تخصص خبرنگاری و روزنامهنگاری اشاره کنند.
انتهای پیام/4072/4073/
انتهای پیام/