دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 مرداد 1397 - 13:32
نماینده مردم اردبیل در مجلس:

تعداد ناکافی لرزه‌نگار برای ثبت به‌هنگام فعالیت لرزه‌ای در کرمانشاه مشهود است+متن کامل گزارش

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: تعداد کم یا ناکافی لرزه‌نگار برای ثبت دقیق‌تر و به هنگام‌تر فعالیت لرزه‌ای منطقه زلزله‌زده کرمانشاه مشهود است.
کد خبر : 300442

به گزارش حوزه مجلس خبرگزاری آنا از خانه ملت، صدیف بدری در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون عمران در خصوص بررسی زلزله مورخ 21 آبان 96 در استان کرمانشاه را قرائت کرد.


سخنگوی کمیسیون عمران در تشریح این گزارش گفت: گرچه ثبت و اعلام زلزله‌های منطقه و زلزله اصلی و تعیین مشخصات آن به خوبی و در زمان مناسب توسط ایستگاه لرزه‌نگاری تحت مدیریت موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران انجام گرفته و شبکه متحرک در ثبت دقیق‌تر پس لرزه‌ها کمک نموده است، اما تعداد کم یا ناکافی لرزه‌نگار برای ثبت دقیق‌تر و به هنگام‌تر فعالیت لرزه‌ای منطقه مشهود است.


نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی در خصوص ساخت‌گاه، سازه‌ها و زیرساخت منطقه افزود: در داخل شهر سرپل ذهاب توزیع خرابی‌ها در شهر یکنواخت نبوده و با وجود مشابهت نوع ساخت و سازه‌ها 2 روند خرابی کاملا متمایز در شهر دیده می‌شود. به نظر می‌رسد در بسیاری از مناطق زمان تناوب طبیعی زمین با زمان تناوب ساختمان‌هایی مانند مسکن مهر نزدیک بوده و به این دلیل شتاب نسبتا زیادی به این ساختمان‌ها وارد شده است؛ لذا در انتخاب محل مناسب و طراحی این پروژه‌ها دقت کافی به عمل نیامده است.


بدری با اشاره به اینکه در منطقه کرمانشاه حدود 97 واحد صنعتی و معدنی و بیش از 7 هزار واحد صنفی آسیب جدی دیده است، تصریح کرد: در خصوص شریان‌های حیاتی مانند آب، برق، گاز، مسیرهای ارتباطی در روزهای ابتدایی پس از زلزله، گل‌آلود شدن منابع طبیعی آب بخشی از مناطق زلزله‌زده را غیر قابل استفاده کرده بود.


این نماینده مردم در مجلس دهم تاکید کرد: به دلیل حجم وسیع خسارات و تعداد زیاد تلفات به خصوص در شهر سرپل ذهاب وضعیت امداد و نجات چندان مطلوب نبود.


وی با اشاره به برخی پیشنهادات در خصوص جلوگیری از خسارت‌های بزرگ در بلایای طبیعی مانند زلزله گفت: در تدوین مقررات ملی ساختمان با توجه به وضعیت گسل‌ها و مناطق مستعد زمین لغزش، فرونشست و سنگ ریزش نسبت به تعیین محدوده‌های پرخطر و اعمال محدودیت ساخت‌و‌ساز و به‌کارگیری تمهیدات ویژه در طراحی و اجرا اقدام شود، همچنین در فرآیند بازسازی زلزله و بازنگری طرح‌های جامع و هادی، مکان‌یابی براساس نتایج مطالعات ژئوتکنیکی انجام شده و از ساخت بدون توجیح فنی خودداری شود.


متن کامل گزارش کمیسیون عمران درباره بررسی زلزله مورخ 21/8/1396 در استان کرمانشاه را اینجــــا مشاهده کنید.


انتهای پیام/4034


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب