ایران سومین کشور تولیدکننده مهندس در جهان
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ورلداطلس، زیرساختهای کالجهای مهندسی نقش مهمی در تحصیل این دانشجویان ایفا میکند زیرا بیشتر دروس و زمینههای کاری آنها نیاز به امکانات مدرن و آزمایشگاههای مجهز به فناوری دارد.
شاخصهای مختلفی بر اساس نیاز زیربنایی کالجهای مهندسی ارزیابی شدهاند که از میان آنها میتوان به امکانات ورزشی دانشگاهها اشاره کرد که در سلامت جسم و ذهن دانشجویان تاثیر بسزایی دارد.
کالجها باید باشگاه ورزشی، محیط ورزشی پوشیده و در هوای آزاد و وسایل جانبی مربوط به ورزش را داشته باشند. علاوه بر این، باید در کالجها تجهیزات پزشکی مناسب وجود داشته باشد و حتی یک دکتر به صورت تمام وقت یا نیمه وقت نیازهای پزشکی دانشجویان را مرتفع کند.
نیازهای دیگر این کالجها مربوط به زیرساختهای فناوری اطلاعات است که به دانشجویان امکان ایجاد ارتباط با دانشگاه را از بقیه مکانها مثل خوابگاههای دانشجویی و مکانهای آموزشی، حرفهای و دوستانه را بدهد.
علت تولید مهندسان بیشتر در برخی کشورهای خاص
در ردهبندی سایت WorldAtlas، روسیه بیشترین تعداد فارغالتحصیل مهندسان را در جهان دارد. در این کشور سالانه 454 هزار و 436 نفر از رشته مهندسی فارغالتحصیل میشوند. بعد از روسیه، آمریکا با 454 هزار و 436 نفر در رده دوم و ایران با 233 هزار و 695 نفر در رده سوم قرار دارند.
گفتنی است کشورهای ژاپن، کره جنوبی، اندونزی، اوکراین، مکزیک، فرانسه و ویتنام بعد از این سه کشور در این ردهبندی به ترتیب در جایگاه چهارم تا دهم قرار دارند.
روسیه
به گفته انجمن جهانی اقتصاد، تعداد فارغالتحصیلان مهندسی/ ساختوساز/ تولید در روسیه از تمام کشورها بیشتر است. دلیل این امر پیشرفتهای این کشور در زمینه علم و فناوری و همچنین تغییر امکانات زیربنایی در این کشور است.
آموزش تخصص به دانشجویان مهندس عامل کلیدی در ایجاد ارتباط میان آنها و صنعت است. تغییرات در این زمینه ملزم به شکلدهی نسل جدیدی از فارغالتحصیلان مهندسی است تا بتوانند نیازهای جامعه مدرن را برآورده کنند. حتی این فارغالتحصیلان با کمک تجربیاتی که به دست آوردهاند میتوانند به بهبود کیفیت آموزش کمک کنند.
آمریکا
آمریکا در رده دوم بیشترین تعداد فارغالتحصیلان مهندس قرار دارد و مقامات آمریکا با کشورهای دیگر برای تربیت مهندسان بیشتر رقابت میکنند. سرمایهگذاریهای دولت در این زمینه به خوبی به تربیت و افزایش تعداد مهندسان این کشور کمک میکند. سرمایهگذاریهای دولت در این زمینه کمک شایانی در تشویق دانشجویان به انتخاب مهندسی برای ادامه تحصیل و همچنین فارغالتحصیلی آنها دارد. همان میزان که کشورها نیاز به نیروی انسانی ماهر و خبره دارد تا اهداف صنعتی شدن خود را دنبال کند، باید روی تربیت و فارغالتحصیلی مهندسان خود نیز متمرکز شود.
ایران
ایران با وجودی که یک کشور در حال توسعه است، در این ردهبندی رتبه سوم را به دست آورده است و این نشان از اهمیت مسائل فنی و زیرساختی در این کشور دارد.
ایران به تنهایی 1/4 درصد کل مهندسان دنیا را تولید میکند و جالب اینجاست که 70 درصد کل فارغالتحصیلان مهندسی ایران را زنان تشکیل میدهند و این امر نشان از ظرفیت بالای این کشور در رشتههای مهندسی دارد.
فرصتهای شغلی و نرخ بیکاری در بخش مهندسی
به طور کل باید گفت که فرصتهای شغلی بسیاری برای فارغالتحصیلان رشتههای مهندسی وجود دارد و حتی میتوانند فرصتهای شغلی با درآمدهای بالا را انتخاب کنند که از میان رشتههای با درآمد بالا میتوان به رشته نرمافزار اشاره کرد.
در میان فارغالتحصیلان مهندسی، مهندسان برق به ویژه گرایشهای برق و آب و برق از فرصتهای شغلی بیشتری برخوردارند زیرا تعداد این افراد کمتر از رشتههای دیگر است. مهندسان عمران معمولا بیشتر جذب مشاغل مربوط به برنامهریزی و ساخت جاده و زیرساختهای فیزیکی میشوند. مهندسان صنایع نیز بیشتر جذب مشاغل مربوط به بهبود فرآیندهای تولید یک صنعت خاص میشوند.
در ایران نیز رشتههای مهندسی برق، مکانیک، عمران و صنایع بیشترین بازار کار و آینده شغلی را دارند.
با این حال، با وجود فرصتهای شغلی زیادی که برای این دسته از فارغالتحصیلان وجود دارد، سابقه کاری، بیان مهارتها و سطح رقابت عوامل مهم اشتغال مهندسان در سرتاسر جهان است.
انتهای پیام/4056
انتهای پیام/