دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سخنگوی ارشاد: از «روزمینی» شدن خوانندگان «زیرزمینی» استقبال می‌کنیم/ «نور» مشکل «رستاخیز» را حل می‌کند

نشست خبری حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح امروز دوشنبه 5 مردادماه برگزار شد و مباحثی مربوط به سرنوشت فیلم سینمایی رستاخیز، وضعیت امور فرهنگی و هنری بعد از برداشته شدن تحریم ها، صندوق اعتباری هنرمندان و خوانندگان زیرزمینی در این نسیت مورد بحث قرار گرفتند.
کد خبر : 29978

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، حسین نوش‌آبادی در ابتدای نشست خبری خود با اشاره به پیروزی تیم مذاکرات هسته‌ای، این پیروزی را اتفاقی بزرگ و ملی خواند و گفت: «پیروزی بزرگ دولت و ملت در مذاکرات که با رهبری مقام معظم رهبری، تدابیر رییس جمهور و پیگیری متعهداته تیم مذاکرات به سرانجام رسید، حاصل مقاومت ملت در برابر زیاده‌خواهی‌های غرب بود.»

 

وی ادامه داد: «روز 23 تیرماه که مصادف با پیروزی تیم مذاکره کننده است، باید به عنوان روزی حماسه ملی در تاریخ ایران ثبت شود. امیدواریم این روند با به تصویب رسیدن و اجرایی شدن توافقات ادامه پیدا کند تا بار دیگر جهان شاهدفعالیت‌های صلح‌آمیز و اقتدار ملت ایران باشد.»

 

سخنگوی ارشاد در ادامه به برگزاری جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) اشاره کرد و گفت: «این جشنواره بین‌المللی که هم‌زمان با دهه کرامت، از 25 مرداد ماه در قم افتتاح می‌شود، در سراسر کشور و همچنین در 220 نقطه از 87 کشور خارجی برنامه‌های خود را برگزار می‌کند و در نهایت روز 5 مردادماه با برگزاری اختتامیه در جوار مرقد مطهر امام رضا(ع) به کار خود خاتمه خواهد داد.»

 

وی افزود: «این جشنواره که در بخش‌های مختلف فرهنگ، هنر، مطبوعات و رسانه، پژوهش و ... برگزار می‌شود، می‌تواند تاثیرات بسیاری بر تقویت فرهنگی دینی اسلام در ایران و جهان داشته باشد.»

 

نوش‌آبادی همچنین با اشاره به حضور و سخنرانی علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنفرانس رسانه‌ای بین‌المللی مبارزه با صهیونیسم و تروریسم که در دمشق سوریه برگزار شد،‌گفت: «حضور وزیر ارشاد در این کنفرانس، حضور تاثیرگذاری بود. خصوصا که ایشان یکی از میهمانان ویژه و از سخنرانان اصلی این کنفرانس بودند. ایشان در سخنان خود با تاکید بر مواضع ایران در مقابله با صهیونیسم، تروریسم، افراطی‌گری و جنایات تکفیری برای استقرار یک پایگاه خبری در سوریه اعلام آمادگی کرد.»

 

«رستاخیز» تنها پس از اصلاحات اکران عمومی می‌شود

 

وی در بخش دوم از این نشست که به پرسش و پاسخ اختصاص داشت، درباره سرنوشت نهایی فیلم رستاخیز توضیح داد: «این فیلم، یکی از فیلم‌های فاخر دینی بعد از انقلاب اسلامی است که با سرمایه‌گذاری خوبی که در بخش خصوصی تخصیص یافته، ساخته شده است.»

 

نوش‌آبادی ادامه داد: «این فیلم از روزی که در جشنواره سال قبل روی پرده رفت، با انتقادات فراوانی روبرو شد و قرار بود با اعمال اصلاحات، اکران عمومی شود. این اتفاق افتاد اما بعد از آغاز اکران عمومی، با ایرادات علما و مراجع تقلید اکران آن را به تعلیق درآورده‌ایم تا پس از اعمال اصلاحات در زمینه نمایش چهره برخی شخصیت‌ها و پوشاندن آن با افکت نور، مشکل اکران عمومی آن حل شود.»

 

وی افزود: «مطمئنا کارگردان و تهیه‌کننده محترم این فیلم با قبول این شرایط، زمینه اکران عمومی رستاخیز و جلوگیری از به هدر رفتن سرمایه‌هایی که صرف آن شده است، اصلاحات را خواهند پذیرفت تا به میل و خواسته مردم برای تماشای این فیلم پاسخ مثبت داده شود.»

 

سخنگوی ارشاد اظهار داشت: «ما نباید جرأت ساخت فیلم‌های دینی را از تهیه‌کنندگان بگیریم و اجازه بدهیم تا تجربه‌های نویی در این زمینه داشته باشند، اما این توصیه را به کارگردانان و تهیه‌کنندگان می‌کنم که در مسیر ساخت فیلم، حتما از مشاوران مذهبی استفاده کنند تا فیلم شان مستند به تاریخ بوده و منطبق با نظرات مراجع تقلید ساخته شود و با مشکل توقف مواجه نشوند.»

 

وی همچنین درباره فیلم حضرت محمد(ص) نیز گفت: «این فیلم نیز یکی از فیلم‌های فاخر سینمای دینی به شمار می‌آید و به دلیل ویژگی‌هایی که دارد، با تجهیز 100 سینما در سراسر کشور،‌در نیمه دوم شهریورماه اکران عمومی خواهد شد.»

 

سخنگوی ارشاد در پاسخ به سوال دیگری، توقیف روزنامه وطن امروز را تکذیب کرد و گفت: «خبر توقیف صحت ندارد و در مورد این روزنامه به اخطاریه بسنده شده است. موارد مربوط به این اخطاریه نیز متعاقبا از سوی شورای نظارت بر مطبوعات اعلام خواهد شد.»

 

از لغو کنسرت‌ها جلوگیری می‌شود

 

نوش‌آبادی در ادامه با اشاره به مساله لغو کنسرت‌های موسیقی و تمهیدات ارشاد در مسیر جلوگیری از آن‌ها‌ اظهار داشت: «وزیر ارشاد جلسات مشترکی با وزیر کشور داشته و هماهنگی‌های لازم برای جلوگیری از لغو کنسرت‌ها انجام شده است. بخش‌نامه‌هایی نیز به استانداری و فرمانداری‌ها ابلاغ شده که رعایت آن‌ها حقوق مترتب بر هنرمندان و برگزارکنندگان کنسرت‌ها را تامین می‌کند.»

 

وی ادامه داد: «همچنین نشست‌هایی نیز با نیروی انتظامی داشته و شیوه‌نامه‌هایی تدوین شده است تا کمتر مواجه لغو کنسرت‌ها باشیم و هیچ نهادی مجوزی را لغو نکرده؛ ‌بلکه هر نهادی پیش از صدور مجوز، نقش خود را ایفا کند.»

 

سخنگوی ارشاد همچنین درباره دفتر موسیقی و شرایط آن توضیح داد: «بعد از استعفای مدیر قبلی، گمانه‌زنی‌های مختلفی برای انتصاب مدیر جدید در حال انجام است. ما درصدد آن هستیم که با انتصاب فردی شایسته،‌ نگرانی‌های موسیقی و موضوعات صنوفی مربوط به خانه موسیقی را نیز حل کنبم. مضاف براینکه کارهای مربوط به جشنواره موسیقی فجر نیز آغاز شده و امیدواریم با انتصاب مدیر جدید دفتر موسیقی، شاهد اقدامات روبه‌رشد این جشنواره باشیم.»

 

وزیر ارشاد به مجلس می‌رود

 

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره احضار وزیر ارشاد به مجلس و پاسخگویی به نمایندگان مردم توضیح داد: «وزارت ارشاد هم مانند سایر وزارتخانه‌ها همواره مورد سوال مجلس بوده و هست؛ مضاف بر اینکه حجم سوالات در دولت یازدهم، از دولت‌های پیشین به مراتب بیشتر هم بوده است؛ آنچنانکه وقت زیادی از وزرا صرف ارائه توضیحات به مجلس می‌شود.»

 

نوش‌آبادی خاطر نشان کرد: «البته سوال پرسیدن حق مجلس است؛‌ اما حجم بالای سوالات و تذکرات باعث شده بخش قابل توجهی از انرژی دولت را به خود اختصاص داده است. به هر حال وظیفه ما پاسخ دادن است اما برخی از سوالات با بی‌مهری و کم مهری نمایندگان مجلس همراه می‌شود؛ آنچنانکه موضوع سوالات ناظر بر وظایف وزرا و تحت اختیارات کامل آن‌ها نیست.»

 

وی با اشاره به حضور وزیر ارشاد در مجلس که روز سه‌شنبه انجام می‌شود گفت: «عمده سوالات درباره بحث عفاف و حجاب است که قبلا کلیت آن در اختیار ارشاد بوده اما در حال حاضر بین 30 تا 40 نهاد مختلف نسبت به آن مسئولیت دارند. لیست گزارشها نشان می‌دهد وزارت ارشاد در این مدت حتی بیشتر از حد خود در این زمینه تلاش کرده است. این گزارشات در جلسه‌ای که وزیر با نماینده پرسش‌کننده داشته، به ایشان ارائه شده و امیدواریم این سوالات از دستور طرح در صحن مجلس خارج شود.»

 

سخنگوی ارشاد در ادامه نسبت به نقص آیین‌نامه‌ای جلسات طرح سوال مجلس انتقاد کرد و گفت: «مطابق با این آیین‌نامه، آخرین کسی که در صحن مجلس صحبت می‌کند، نماینده صاحب سوال است. بنابراین وزیر فرصت این را ندارد که به آخرین اظهارات نمایندگان پاسخ بدهد. بسیاری از کارهای طرد مجلس به دلیل همین نقص آیین‌نامه‌ای بوده که دولت پیگیر اصلاح آن است.»

 

خانه موسیقی برای برگزاری جشنواره فجر اولویت دارد

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری راجع‌به سپردن بخشی از مسئولیت برگزاری جشنواره موسیقی فجر،‌گفت: «سپردن امور به نهادهای خصوصی و غیردولتی، از سیاست‌های کلی ارشاد است و طبیعتا در این راستا، انجمن‌ها و نهادهای صنفی در اولیت واگذاری هستند.»

 

نوش‌آبادی همچنین درباره ابلاغیه شورای امنیت ملی به رسانه‌ها در خصوص منتشر نکردن مطالب در مخالفت با مذاکرات هسته‌ای گفت: «توافقات به گروه سیاسی خاصی تعلق ندارد،‌ بلکه یک اتفاق ملی بوده است. بنابراین اگر قرار باشد هر کسی با اظهار نظرهای مخالف‌وحدت ملی را به مخاطره بیندازد، باید درمقابل آن جهت‌گیری کرد.»

 

وی افزود: «توافقات زیر نظر مقام معظم رهبری و با تدابیر قوای سه‌گانه محقق شده و نمی‌شود به راحتی مورد نقد‌های ناروا فرار بگیرد. همانطور که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند باید در این راستا متانت را حفظ کرد و از ایجاد تفرقه جلوگیری کنیم. بنابراین این ابلاغیه به مطبوعات و رسانه‌ها برای تامین وحدت ملی و منافع ملی منتشر شده است.»

 

صندوق اعتباری هنرمندان باید خودکفا شود

 

بحث بعدی مطرح شده در این نشست، شرایط صندوق حمایت از هنرمندان،‌نویسندگان و خبرنگاران و ارائه خدمات تامین اجتماعی به اعضای آن بود. نوش‌آبادی در این باره اظهار داشت: «بخشی از اعتبارات تخصیص یافته با این صندوق، دولتی است اما قطعا جوابگوی نیاز هنرمندان نیست. بنابراین باید آن را تقویت و توانمند کرد و این امر با خودکفایی آن میسر می‌شود.»

 

وی توضیح داد: «امیدواریم این صندوق به جایگاهی برسد که از دولت بی‌نیاز شود و خود تولید ثروت کند. به نظر ما این هدف برای صندوق اعتبار هنرمندان با روی کار آمدن هیات مدیره جدید،‌ میسر خواهد شد. البته ضابطه‌مند کردن قوانین عضویت و حذف اعضایی که پیش‌تر با شرایطی نه چندان ضابطه‌مند در این صندوق عضو شده بودند، امری طبیعی است.»

 

از روزمینی شدن خوانندگان زیرزمینی استقبال می‌کنیم

 

نوش‌آبادی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره انتشار کلیپ موسیقایی خواننده‌ای زیرزمینی به نام امیر مقصودلو درباره انرژی هسته‌ای و انتقادات اهالی موسیقی گفت: «ما دوست داریم خوانندگان زیرزمینی آثار خود را قانونمند کرده و روی زمین شوند؛ ما از این مساله استقبال می‌کنیم که این خوانندگان در صدد جبران گذشته برآیند و تا ابد در ظلمت باقی نمانند. البته اگر افراد رفتارهای اشتباه بزرگتری داشته باشند، مساله مجوز گرفتن آن‌ها بحث دیگری است اما به طور کلی ما علاقه داریم استعدادهای هنری در خدمت تعالی فرهنگ کشور به کار گرفته شوند.»

 

وی ادامه داد: «اگر این افراد تا کنون از فرهنگ ملی و اسلامی فرار کرده و خود را در زیرزمین‌ها مخفی کرده‌اند، باید جرأت پیدا کنند، بیایند و بگویند می‌خواهند برای مردم خود خلق اثر کنند، نه برای آن دسته‌ای که وابستگی‌ها و ضدیت‌هایی دارند.»

 

سخنگوی ارشاد اظهار داشت: «اینکه ارشاد به خوانندگان زیرزمینی چراغ سبز نشان می‌دهد،‌ درست نیست و تا کنون هیچ مجوزی به خواننده مذکور اعطا نشده است. ضمن اینکه در صورت اعطای مجوز به خوانندگان زیرزمینی، باید صلاحیت‌شان از سوی نهادهای مختلف بررسی و تایید شود و ارشاد نیز در زمینه نظارت محتوایی این آثار اقدام خواهد کرد.»

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب