تاثیر آلودگی بر رفتار حیوانات
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از UPI، دانشمندان میدانند که حیوانات به طور منظم در معرض مواد شیمیایی سمی قرار میگیرند، همچنین میدانند که آلودگی محیطی میتواند رفتارهای مانایی حیوانات را تغییر دهد. قابلیت و توان زنده ماندن و تداوم حیات در حیوانات را رفتارهای مانایی میگویند که شامل غذا پیدا کردن، جفتگیری و اجتناب از شکارچیان میشود. اما اندازهگیری تغییرات این رفتارها کار آسانی نیست.
حالا محققان دانشگاه پلیموت برای اندازهگیری اثرات آلودگی بر رفتار حیوانات، آزمایشها و استاندارهای جدیدی را توسعه دادهاند. گروه تحقیقاتی در آزمایشهای جدید به نقصهای روشهای سنتی سنجش تغییرات رفتاری حیوانات اشاره کردهاند.
در آزمایشهای قبلی، دانشمندان نشان دادند که دوجورپایان از مناطق روشن دوری میکنند. همچنین این حیوانات در آزمایشگاه دوست دارند در نزدیکی دیواره آکواریوم شنا کنند. دوجورپایان راستهای از جانوران و پلانکتونها هستند که تاکنون بیش از هفت هزار گونه از این نوع جانور شناسایی شده است.
اما در مطالعات اخیر مشخص شده است که اندازه و شکل آکواریوم میتواند الگوی رفتاری آنها را تغییر دهد. تیم تحقیقاتی در یکی از آزمایشها متوجه واکنشهای متفاوت دو دوجورپا به نور شد.
دو دانشمند به طور جداگانه با استفاده از دو روش مختلف تاثیر آلودگی بر دو گونه مشابه اما متمایز را اندازهگیری کردند و به دو نتیجه کاملا متفاوت رسیدند.
برای مثال، یک ماده شیمیایی پتانسیل این را دارد که رفتار مشخصی را تغییر دهد اما ممکن است دو گونه مختلف از یک جانور واکنش متفاوتی به محرک داشته باشند که این امر میتواند اثرات آلودگی را بپوشاند.
دانشمندان معتقدند در دنیایی که حیوانات با طیف وسیعی از تغییرات زیست محیطی روبهرو میشوند، برای ایجاد مبانی رفتاری باید از شیوههای استاندارد پیروی شود.
انتهای پیام/4021
انتهای پیام/