دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مرداد 1397 - 13:00

کشف میکروب 3 میلیارد ساله

دانشمندان میکروب‌های 3/22 میلیارد ساله‌ای در جنوب آفریقا پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهد حیات 500 میلیون سال زودتر از آنچه فکر می‌کردیم روی زمین وجود داشته است.
کد خبر : 298416

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از دیلی‌میل، محققان موفق به کشف اولین نشانه‌های حیات در خاک سیاره زمین شدند. قدمت این آثار فسیلی به جا مانده از زندگی میکروبی به 3/22 میلیارد سال قبل بازمی‌گردد.


این فسیل در منطقه گرین‌استون بلت در آفریقای جنوبی کشف شده است.


دانشمندان تاکنون گمان می‌کردند که ارگانیسم‌های اولیه از اقیانوس‌ها پا به خشکی گذاشتند چراکه در آن دوره قسمت وسیعی از زمین را اقیانوس‌ها پوشانده بودند. اولین ابرقاره 2/7 میلیارد سال پیش به وجود آمد.


حالا شواهد تازه کشف‌شده نشان می‌دهد که حیات 500 میلیون سال قبل‌تر از آنچه دانشمندان فکر می‌کردند، در خاک کره زمین وجود داشته است.


زمین سه میلیارد پیش یک جهان آبی با اتمسفری غنی از متان بود. به همین دلیل باکتری‌هایی که از اکسیژن تعذیه می‌کردند در نزدیکی دریچه‌های میکروسکوپی کف دریا انباشته می‌شدند.


وقتی که خشکی‌ها شروع به بیرون آمدن از دریا کردند، بخش‌هایی از بستر دریا نیز به سطح زمین آمدند. کنورلند اولین ابرقاره‌ای است که از 2/7 میلیارد سال پیش از دریا سربرآورد. دانشمندان تا پیش از این گمان می‌کردند قدمت اولین میکروب‌های خشکی به این دوره بازمی‌گردد.


اما محققان موفق به کشف آثاری فسیلی از حیات میکروبی در آفریقای جنوبی شدند که قدمت آنها به 3/22 میلیارد سال پیش بازمی‌گردد. دانشمندان سال گذشته نیز آثاری فسیلی از میکروب‌ها در مناطق آتشفشانی غرب استرالیا کشف کردند که قدمت آنها به 3/5 میلیارد سال پیش بازمی‌گردد.


انتهای پیام/4021


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب