دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مرداد 1397 - 20:14

احتمال وجود حیات در ماه

نتایج مطالعات جدید نشان می‌دهد که تاکنون دو بار شرایط برای وجود حیات در ماه محیا بوده است.
کد خبر : 297895

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، به گفته متخصصان، از زمان تشکیل ماه تاکنون شرایط برای حمایت از ارگانیسم‌های ساده روی قمر زمین، دو بار محیا بوده است.


چهار میلیارد سال از زمان تشکیل ماه می‌گذرد. قمر زمین کاملا غیرقابل سکونت و بایر است. باوجود این که هیچ اثری از حیات روی ماه دیده نمی‌شود اما نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که شرایط همیشه این گونه نبوده است.


دانشمندان اخیرا کشف کرده‌اند که شرایط برای وجود حیات در ماه تاکنون دو بار محیا بوده و احتمال داشته است که قمر زمین زمانی خانه‌ای برای ارگانیسم‌های ساده بوده باشد.


یکی از این بازه‌های زمانی در فاصله کوتاهی پس از تشکیل ماه و دیگری در زمان اوج فعالیت‌های آتشفشانی قمری، حدود 3/5 میلیارد سال پیش، اتفاق افتاده است.


تقریبا غیرممکن است که شرایط لازم برای پشتیبانی از ساده‌ترین شکل حیات را در گستره وسیع فضا پیدا کرد. با این حال بشر موفق به کشف سیاره‌ای، خارج از کهکشان راه شیری، شده که میزبان حیات است.


حالا دانشمندان دانشگاه واشنگتن و دانشگاه لندن به این نتیجه رسیده‌اند که شرایط برای میزبانی از ارگانیسم‌های ساده در دو بازه زمانی روی ماه وجود داشته است.


طی این دو بازه زمانی، تجمع گازهای ناشی از فعالیت‌های آتشفشانی باعث به وجود آوردن گودال‌هایی از آب مایع در سطح ماه شده است. همچنین اتمسفر ماه به اندازه‌ای متراکم بوده که قادر به حفظ آب برای میلیون‌ها سال بوده است.


به گفته محققان، اگر آب مایع و اتمسفر مناسب برای مدت زمان طولانی در ماه وجود داشته است، برای مدت گذرایی شرایط برای پشتیبانی از حیات در قمر زمین محیا بوده است.


انتهای پیام/4021


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب