چشمانداز امید اجتماعی در برخی استانها پایین است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، هفتاد و دومین جلسه حلقه گفتمان (هماندیشی کارشناسان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی) با موضوع وضعیت امید اجتماعی در کشور و با حضور مهدی مالمیر معاون مرکز رصد اجتماعی وزارت کشور برگزار شد.
در این جلسه، مالمیر ابتدا به ملاحظات مفهومی امید اجتماعی پرداخت و گفت: امید اجتماعی بیش از درک احساسی از وضعیت موجود است و نوعی آگاهی و معرفت نسبت به جامعه و حاصل ارتباط متقابل فرد و نظام اجتماعی است.
وی در ادامه، اهمیت و ضرورت پرداختن به امید اجتماعی در شش محور را مورد بحث قرار داد و افزود: این مفهوم به لحاظ روشی مفهومی قابل سنجش و ارزیابی است و بر همین اساس، با استفاده از یافتههای به دست آمده از پیمایش ملی «سنجش وضعیت اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی» که با همکاری سازمان امور اجتماعی وزارت کشور و دفتر طرحهای ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 94 به انجام رسیده است، گزارشی از وضعیت امید اجتماعی در کشور ارائه میشود.
معاون مرکز رصد اجتماعی وزارت کشور تصریح کرد: طبق گزارش مذکور، هر چند میانگین نسبتاً مطلوبی از امید اجتماعی در کشور وجود دارد، اما پراکندگی آن در کشور متفاوت است و در برخی استانها ارزیابی وضعیت حال و چشمانداز مطلوب نسبت به آینده پایین است.
در پایان معاون مرکز رصد اجتماعی وزارت کشور گفت: برای ارتقای امید اجتماعی در کشور پیشنهادهایی نظیر پرهیز از روانشناختی کردن مضاعف امید، طرح و گسترش ایده امید اجتماعی به جای توجه به یاس، گفتمانسازی از امید اجتماعی در جامعه و توجه به قدرت انتشاری امید اجتماعی عنوان میشود.
انتهای پیام/4007
انتهای پیام/