کابوس دلپذیر و عاشقانه «کتاب ویران» من را به اقتباس ترغیب کرد
مهدی نصیری که از 4 مرداد ماه قرار است نمایش «این قصه را آهسته بخوان» را در تماشاخانه مهر حوزه هنری اجرا کند، در گفتوگو با خبرنگار تئاتر گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، گفت: این اثر نمایشی، سومین نمایشنامهای است که از داستانهای ابوتراب خسروی اقتباس میکنم.
وی ادامه داد: «این قصه را آهسته بخوان» اقتباسی از «مجموعه داستان کتاب ویران» اثر ابوتراب خسروی است که در سیویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر نیز به عنوان یکی از پنج نمایشنامه برگزیده بخش تولید متون، انتخاب شد.
این کارگردان تئاتر اظهار کرد: طی پنج یا 6 سالی که از نگارش این متن گذشت، اجازه ندادم کسی این نمایش را کار کند چرا که همواره دوست داشتم خود آن را روی صحنه ببرم. بر همین اساس با فراهم شدن امکانات لازم از اسفند ماه کار را آغاز کردم و از اوایل اردیبهشت ماه تمرینات نمایش شروع شد.
وی در خصوص علل انتخاب این متن برای اجرا بیان کرد: ابوتراب خسروی را بسیار دوست دارم و فکر میکنم آثار وی ظرفیت نمایشی شدن را دارند.
نصیری در سخنانش با یادآوری اینکه اقتباسهایی که از داستانهای خسروی شده از جمله «مدار صفر درجه» حسن فتحی بود که با استقبال خوبی هم روبهرو شد، تصریح کرد: علاقه به داستانها، فضای قصههایش و جادویی که درون آثار ابوتراب خسروی وجود دارد، باعث شد تا با این متون ارتباط برقرار کنم به طوریکه شاید این ارتباط عمیق بیشترین انگیزهای بود که باعث شد تا از متون وی اقتباس کنم.
کارگردان نمایش «این قصه را آهسته بخوان» گفت: این نمایشنامه که اقتباسی از «کتاب ویران» به شمار میرود، داستانی کوتاه چهار یا پنج صفحهای است که فضای غریب، جادویی و کابوسوار دارد.
وی همچنین تاکید کرد: همین کابوس دلپذیر عاشقانه باعث شد تا این داستان را دوست داشته باشم و از آن اقتباسی داشته باشم و این عشق، وهم و کابوس هم درون کار بگنجانم.
نصیری افزود: با اینکه فضای اثر چندان رئالیستی نیست ولی سعی شده در طراحیها این موضوع در نظر گرفته شود.
وی در خصوص مضمون این نمایش تشریح کرد: «این قصه را آهسته بخوان» داستان رابطه یک زن و شوهر جوان است که زندگی پر از معما، سوالبرانگیز و مجهول را پیش روی مخاطب قرار میدهد، زندگی این زوج، سیّال و میان واقعیت و غیر واقعیت میگذرد. در این قصه، یک زن البته نه به واسطه جنسیت بلکه به عنوان یک شخصیت، رابطه زن و شوهر را دچار چالش میکند چرا که او با یک مساله غیرقابل پیشبینی وارد قصه میشود.
نصیری تاکید کرد: به واسطه اینکه همه چیز روایت نمایشی و دراماتیک است و بر اساس رابطه شخصیتها تعریف شدهاند، تمرکز بر بازیگری و رابطه میان بازیگران بسیار اهمیت دارد و در حقیقت این امر نمایش را پیش میبرد.
وی ادامه داد: در این اثر ریتم پیشرونده سیّال میان شخصیتها ایجاد میشود و مهمترین ابزار جادوی این اجرا همین بازیگران هستند. در حقیقت لحن، آهنگ صدا و ارتباطی که در اجرا وجود دارد از جمله ویژگیهای خاص این نمایش به شمار میرود.
کارگردان نمایش «این قصه را آهسته بخوان» در معرفی نقشآفرینان این اثر بیان کرد: در این نمایش محمدرضاً حیدری، فریبا امینیان و رضا جوشنی ایفای نقش خواهند کرد. محمدرضا حیدری در دهه هفتاد یکی از فعالترین هنرمندان بود اما پس از چند سال دوری از صحنه تئاتر، دوباره به این حوزه بازگشته و من امیدوار هستم همچنان روی صحنه بدرخشد. دو بازیگر دیگر نمایش هم که در کار قبلی حضور داشتند در این اجرا همکاری خواهند داشت.
نمایش «این قصه را آهسته بخوان» تا 26 مرداد ماه هر شب ساعت 19:30 در تماشاخانه مهر حوزه هنری روی صحنه میرود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/