انقلابیگری؛ منظومه فکری معمار انقلاب
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، بعد از پیروزی انقلاب تفکری از سوی بعضی از جریانهایی که گرایشهایی به غرب داشتند مطرح شد مبنی بر اینکه انقلاب تمام شده و مردم کار را به دولتمردان بسپارند تا روال عادی بر کشور حاکم شود. در مقابل این نگاه، امام خمینی(ره) با روحیه انقلابی که داشتند این دیدگاه را قبول نداشتند و همواره بر این نکته تاکید میکردند که باید روحیه انقلابی حفظ شود.
در همین رابطه به بخشی از بیانات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی درباره روحیه انقلابیگری میپردازیم.
شما خیال نکنید که حالائی که انقلاب شده پس ما هر کاری دلمان می خواهد بکنیم. ضد انقلابیها جزء شماها میشوند، شما هم نمیشناسید آنها را، تحریک هم میکنند، میریزید میشکنید و یک مملکت را اینطوری نمایش میدهید که اینجا هرج و مرج است، یک مملکت هرج و مرجی است. آداب اسلامی این است که هر کسی موظف بداند خودش را به اینکه حفظ حدود و ثغور را بکند، نه اینکه هرکس هر کاری، هر کمیتهای دلش میخواهد هر کاری بکند، از او بپرسند چرا، میگوید انقلاب است. هر پاسداری هر کاری دلش میخواهد بکند از او بپرسند، میگوید این انقلاب است. هر جوانی هر کاری میخواهد بکند، بگوید انقلاب است، معنایش این است که اصلاً انقلاب آن هم انقلاب اسلامی هرج و مرج است، انقلاب اسلامی حکومت جنگل است. این غلط است باید موازین داشته باشد»(صحیفه نور، جلد 10 صفحه 137)
یکی دیگر از مولفههای انقلابی گری از دیدگاه امام(ره) را می توان ساده زیستی و نفی اشرافیت دانست؛ ایشان در پیامی به مناسبت گشایش دومین دوره مجلس شورای اسلامی تاکید کردند: «اگر بخواهید بیخوف و هراس در مقابل باطل بایستید و از حق دفاع کنید و ابرقدرتان و سلاحهای پیشرفته آنان و شیاطین و توطئههای آنان در روح شما اثر نگذارد و شما را ازمیدان به در نکند خود را به ساده زیستن عادت دهید و از تعلق قلب به مال و منال و جاه و مقام بپرهیزید...»(صحیفه نور جلد 19 ص11)
اما یکی از مهمترین ویژگیهای یک فرد انقلابی را میتوان داشتن روحیه استقلال طلبی و نداشتن وابستگی به قدرتهای خارجی دانست. موضوعی که در مصاحبه امام با خبرگزاری رویترز در سال 57 در نوفل لوشاتو به خوبی مشهود است که ایشان میفرمایند: « .. شاه استقلال سیاسی؛ نظامی،فرهنگی و اقتصادی ما را از بین برده است و ایران را در همه ابعاد وابسته به غرب و شرق کرده است...» (صحیفه نور جلد 3 ص164)
مردمی بودن و خود را از مردم جدا نکردن نیز از دیگر مولفه های مورد تاکید امام است که می توان آن را نیز در زمره ویژگی های یک فرد انقلابی دانست. امام در این رابطه در دیدار با هیات بحرینی و پاسداران می فرمایند: «امروز روزی است که باید حفظ کنید شما اسلام را، اسلام را باید حفظ کنید. حفظ اسلام به این است که اعمالتان را تعدیل کنید، با مردم رفتار خوب بکنید، برادر باشید با مردم، مردم را اینطور حساب نکنید. رژیمهای سابق مردم را از خودشان جدا میدانستند. آنها در یک طرف بودند، مردم هم در یک طرف بودند. آنها مردم را میکوبیدند، مردم هم آنها را اگر میتوانستند. امروز که مردم جدا نیستند از پاسداران اسلام، حکومت اسلام که از مردم جدا نیست... از همین مردم و از همین جمعیت است شما هم از همین مردمید، از همین جمعیتید، شما کاری نکنید که مردم از شما بترسند، شما کاری بکنید که مردم به شما متوجه بشوند، کاری بکنید که مردم محبت به شما بکنند، پشتیبان شما باشند. اگر مردم پشتبیان یک حکومتی باشند، این حکومت سقوط ندارد، اگر یک ملت پشتیبان یک رژیمی باشند، آن رژیم از بین نخواهد رفت»(صحیفه نور جلد 7 ص253)
انتهای پیام/
انتهای پیام/