اینترنت باعث بیشفعالی در بزرگسالان میشود
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ScienceAlert، استفاده بیش از حد از شبکههای اجتماعی میتواند باعث بروز نشانههای اختلال کمتوجهی بیشفعالی در بزرگسالان شود. اختلال کمتوجهی بیشفعالی یک اختلال رفتاری رشدی است. معمولا کودک توانایی دقت و تمرکز روی یک موضوع را نداشته، یادگیری در او کند است و کودک از فعالیت بدنی غیرمعمول و بسیار بالا برخوردار است. این اختلال با فقدان توجه، فعالیت بیش از حد، رفتارهای تکانشی، یا ترکیبی از این موارد همراه است.
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که استفاده زیاد از شبکههای اجتماعی میتواند منجر بیشفعالی یا بروز نشانههای این اختلال در فرد شود. این امر حاکی از آن است که استفاده از شبکههای اجتماعی در نوجوانان میتواند عواقب مضری داشته باشد.
دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا از اطلاعات نظرسنجیهای سال 2015 استفاده کردند تا عادات و رفتارهای دیجیتال 2 هزار و 500 نوجوان، بین سن 15 تا 16 سال، را ارزیابی کنند.
در ابتدای این مطالعه در هیچ یک از بزرگسالان علائم اختلال بیشفعالی دیده نشد اما این روند طی چند ماه بعد تغییر کرد.
اختلال بیشفعالی به عنوان اختلال کمتوجهی نیز توصیف میشود اما توضیح صحیحی در این باره داده نشده است. افراد مبتلا به این اختلال کمتوجه نیستند بلکه کنترل تمرکز برای آنها بسیار دشوار است. این افراد یا کاملا جذب یک کار میشوند یا ی کوچکترین مزاحمتی باعث حواسپرتی آنها میشود.
تخمین زده میشود که حدود هفت درصد از کودکان از چنین وضعیتی رنج میبرند.
افزایش روزافزون کودکان و بزرگسالان مبتلا به اختلال بیشفعالی نتیجه افزایش سطح آگاهی است. با این حال دانمشندان معتقدند که عوامل دیگری نیز در این میان دخیل هستند. براساس نتایج برخی از مطالعات، افزایش تعداد افراد مبتلا به اختلال بیشفعالی به عادات انسان امروزی نسبت به رسانهها بازمیگردد.
دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا به بررسی فعالیتهایی از جمله نوشتن پیام کوتاه، دیدن استریمینگ ویدئو (پخش آنلاین) و گوش دادن موسیقی پرداختند. حدود 50 درصد از نوجوانان در یک روز 14 مورد از این فعالیتها را انجام میدهند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/