جزئیات دادوستدهای بورس تهران/عقبگرد شاخص به کانال 108 هزار واحدی
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، در معاملات امروز بورس تهران، شرکت تازه وارد پتروشیمی پارس با رشد ۵ درصدی قیمت و تقاضای خرید بیش از ۲۴۶ میلیون سهمی پر بازدیدترین نماد بازار بود.
امروز سرمایه گذاران بیش از ۸۱۰ میلیون برگه سهم، حق تقدم و سایر دارایی های مالی را در بازار دست به دست کردند که ارزش این مبادلات بیش از یک هزار و ۷۶۹ میلیارد ریال بود و در ۵۷ هزار نوبت معاملاتی انجام شد.
بررسیها نشان میدهد، حجم معاملات نسبت به آخرین روز کاری هفته گذشته 2 درصد و ارزش معاملات ۶.۵ درصد کاهش یافت.
سایپا با معامله بیش از ۹۲ میلیون سهم بیشترین حجم معاملات و فولاد مبارکه با معامله بالغ بر ۱۵۷ میلیارد ریال بیشترین ارزش معاملات را داشتند.
امروز نماگر بازار سهام تحت تاثیر معاملات منفی نماد شرکتهای ملی مس، گل گهر، فولاد مبارکه، چادرملو، سرمایه گذاری غدیر و گسترش نفت و گاز پارسیان ۵۸۸ واحد افت کرد و به رقم ۱۰۸ هزار و ۹۱۶ واحد رسید.
این در حالی بود که نماد پتروشیمی پارس با بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص مانع افت بیشتر این متغیر شد.
در معاملات امروز شاخص کل هم وزن ۵۱ واحد رشد کرد که نشان دهنده اقبال بازار به نمادهای کوچک در معاملات امروز بود.
شاخص بازار اول هم در حالی ۹۰۶ واحد نزولی شد که شاخص بازار دوم یک هزار و ۳۸ واحد بالا رفت.
افت و رشد در صنایع بورسی
امروز معاملات صنایع خودرو و ساخت قطعات، بانک ها و موسسات اعتباری و برق، گاز بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشتند.
این در حالی بود که گروه فلزات اساسی، استخراج کانه های فلزی و محصولات شیمیایی با بیشترین تاثیر منفی بر شاخص کل به کار خود پایان دادند.
بررسی روند معاملات امروز نشان می دهد، گروههای فلزات اساسی، خودرو و کانه فلزی با بیشترین ارزش معاملات در صدر جدول برترین گروههای صنعتی قرار گرفتند.
همچنین پر بازدهترین صنایع بورسی نیز با رشد قیمتی بیش از 2 درصدی، متعلق به صنایع محصولات فلزی و خودرو بود.
این در حالی بود که دو صنعت کانه فلزی و سایر معادن با بیشترین افت قیمتی و بازدهی منفی امروز به کار خود پایان دادند.
صدرنشینی امروز بازار با بیشترین رشد قیمت متعلق به نماد شرکتهای فراورده های نسوز پارس، زامیاد، موتورسازان تراکتورسازی ایران، پتروشیمی پارس، سیمانم قاین، قند ثابت خراسان و سیمان دورود بود.
در مقابل نماد شرکتهای نورد و قطعات فولادی، صنعتی بهشهر، چادرملو، پاکشو، کربن ایران، دوده صنعتی پارس و فولاد آلیاژی ایران با بیشترین کاهش قیمت در انتهای جدول معاملات نشستند.
سرمایهگذاران بورسی امروز برای خرید سهام پتروشیمی پارس، وراق صکوک سایپا، اوراق صکوک مخابرات، سهام سایپا، واحدهای صندوق امین یکم و سهام تامین سرمایه امید بیشترین تقاضا را ثبت کردند.
سهام پتروشیمی پارس امروز بیش از ۲۴۵ میلیون سهم، سایپا بالغ بر ۱۸ میلیون سهم و تامین سرمایه امید 2 میلیون سهم صف خرید داشتند.
در مقابل گروهی دیگر از سرمایه گذاران برای خروج از اوراق صکوک سایپا، اوراق صکوک گل گهر، واحدهای صندوق امین یکم و سهام چادرملو بیشترین عرضهها را داشتند.
فعالان بازار برای خرید سهام گروههای خودرو، ساخت محصولات فلزی و لاستیک و پلاستیک تمایل بیشتری داشتند و این در حالی بود که سهام شرکتهای صنایع فلزات اساسی، محصولات شیمیایی و مواد و محصولات دارویی با جو فروش و میل به عرضه مواجه بودند.
شناسایی سود در شرکتهای کالامحور
نگاهی به روند معاملات بورس نشان میدهد، فشار فروش در نمادهای کالامحور به منظور شناسایی سود امروز افزایش یافته بود. با این وجود رشد شاخص هم وزن گواه رشد نمادهای کوچکتر و افزایش تقاضا برای این سهام بود.
روند کاهش قیمت در بازارهای جهانی بخصوص کامودیتیها به تبع جنگ تجاری میان آمریکا و چین اثر زیادی بر روند قیمت گروههای کالامحور در بورس تهران داشت. همچنین نفت نیز با فراز و نشیب های بسیار آخرین روز هفته بازارهای جهانی را با روند منفی به پایان رساند.
در آخرین روز معاملاتی بازارهای جهانی، نفت به هر بشکه ۷۵ دلار رسید. هر تن مس هم در محدوده قیمت 6200 دلار قرار گرفت. هر تن روی نیز در سطح 2581 دلار معامله و هر تن آلومینیوم در حدود 2039 دلار خرید و فروش شد.
همچنین افت قیمت متانول در بازارهای شرق آسیا نیز موجب شد تا نمادهای متانولساز هم امروز در روند نزولی قرار بگیرند.
در مقابل گروههای لاستیک و پلاستیک، قندی، غذایی و زراعت در گروه صنایع کوچک شاهد صف خرید و رشد قیمت بودند؛ صنعت خودرو نیز امروز با اقبال بازار مواجه شد و در بسیاری از نمادها شاهد تعدد فشار خرید سهام بود.
حمایت حقوقیها از سهام بنیادی
ارزش خالص تغییر مالکیت معاملات امروز ۱۶ میلیارد تومان و از سوی معامله گران حقیقی به حقوقی بود. امروز بیشترین تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی در گروه کانه فلزی بود، در مقابل اما بیشترین تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی در صنعت خودرو به ثبت رسید.
انتهای پیام/
انتهای پیام/