دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 تير 1397 - 06:58
آنا گزارش می‌دهد؛

امام خمینی(ره): تعیین خبرگان و فقیه‌شناسان از تکالیف بزرگ الهی است

امام خمینی(ره) همیشه نگاه ویژه‌ای به مجلس خبرگان رهبری داشتند و بر همین اساس به دلیل حساس و تعیین کننده بودن آن، بارها در سخنان خود بر اهمیت و جایگاه این مجلس در نظام جمهوری اسلامی تاکید می‌کردند.
کد خبر : 295039

به گزارش گروه سیاسی خبرگزار‌ی آنا، مجلس خبرگان یکی از نهادهای عالی است که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران پیش‌بینی شده و سه وظیفه مهم شناسایی, انتخاب و نظارت بر رهبری را عهده دار می باشد.


اعضای این نهاد عالمانی متعهدند که از سوی مردم برگزیده می‌شوند و به همان اندازه که رهبری در نظام اسلامی جایگاهی رفیع و بلند دارد، مجلس خبرگان نیز که وظیفه‌اش در ارتباط با رهبری است، مهم و ارزشمند است.


حضرت امام خمینی(ره) به عنوان معمار و بانی انقلاب اسلام ، نگاه ویژه‌ای به مجلس خبرگان رهبری داشتند و بر همین اساس به دلیل حساس و تعیین کننده بودن آن، بارها در سخنان خود بر اهمیت و جایگاه این مجلس در نظام جمهوری اسلامی تاکید می‌کردند. در زیر به گزیده ای از بیانات حضرت امام خمینی (ره) در خصوص مجلس خبرگان رهبری می‌پردازیم.


جایگاه مجلس خبرگان


اکنون شما ای فقهای شورای خبرگان و ای برگزیدگان ملت ستم دیده در طول تاریخ شاهنشاهی و ستمشاهی، مسئولیتی را قبول فرمودید که در راس همه مسئولیت‌ها است و آغاز به کاری کردید که سرنوشت اسلام و ملت رنج دیده و شهید داده و داغ دیده در گرو آن است. (صحیفه نور, ج18, ص43)


شرکت مردم در انتخابات


امروز در ملت ما مطرح است قضیه مجلس خبرگان برای تعیین رهبری. این مسئله ای است که نباید ملت ایران برای آن, کم ارج قائل باشد. الان یک دسته از قراری که شنیدم دوره افتاده اند که این مجلس خبرگان نباید باشد، برای این که تضعیف رهبری است. مجلس خبرگان، تقویت رهبری است و گول این حرف ها را نخورند. باید همه وارد بشوند و این یک تکلیف است.(صحیفه نور ج17, ص79)


مجلس خبرگان رهبری پشتوانه کشور است


البته مسائل زیادی در پیش داریم و شما در پیش دارید که باز شیاطین دوره افتاده اند و نمی خواهند بگذارند این مسائل تحقق پیدا کند. یکی همین مجلس خبرگان است که امروز محل ابتلای همه است. مجلس خبرگان یک مجلسی [است] که باید شما و ملت بدانند که این مجلس پشتوانه کشور است برای حفظ امنیت کشور و حفظ استقلال کشور و حفظ آزادی برای کشور و اگر مسامحه در این امر بشود, یک تقصیری است که ممکن است جبران بعدها نشود این تقصیر. باید همان طوری که اعلام می کنند و آن روزی که اعلام می کنند, آقایان بروند و افرادی را که تعیین کرده اند بزرگان, به آن ها رأی بدهند و کسانی هم که خودشان میل دارند که رای بدهند بروند و شرکت بکنند, در آرا آزادند, هر کس را می خواهند انتخاب کنند ولیکن شرکت داشته باشند. (صحیفه نور جلد 17 صفحه 89)


حضور در انتخابات مجلس خبرگان


تعیین خبرگان و فقیه شناسان از تکالیف بزرگ الهی است و هیچ کس را عذری در مقابل اسلام و پیشگاه خداوند قهّار نخواهد بود و من تکلیف خود را در این موضوع ادا نمودم و همان طور که قبلاً تذکر دادم مردم در دادن رای به اشخاص واجد شرایط آزاد هستند و هیچ کس را حق الزام کسی نیست و من امیدوارم که ملت شریف ایران در این امر مهم الهی که منحرفان از هر چیزی بیش تر با آن مخالفت کرده و می کنند و این نیز از اهمیت آن است, یک دل و یک جهت در روز انتخابات به سوی صندوق ها هجوم برند و آرای خود را به صندوق ها بریزند. (صحیفه نور جلد 17 صفحه 103)


حضور ملت در صحنه


وصیت من به ملت آن است که در تمام انتخابات چه انتخاب رئیس جمهور و چه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و چه انتخاب خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر در صحنه باشند. (صحیفه نور جلد 21, صفحه 187)
دقت در انتخاب افراد شایسته


مردم در انتخاب خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر توجه کنند که اگر مسامحه نمایند و خبرگان را رویِ موازینِ شرعیه و قانون, انتخاب نکنند چه بسا که خساراتی به اسلام و کشور وارد شود که جبران پذیر نباشد. (صحیفه نور جلد 21, صفحه 187)


حل مشکلات با انتخاب متدینین و متعهدین


همین معنا در انتخاب خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر با ویژگی هایی خاص باید در نظر گرفته شود که اگر خبرگان, که با انتخاب ملت تعیین می شوند, از روی کمال دقت و یا[از روی] مشورت با مراجع عظام هر عصر و علمای بزرگ سرتاسر کشور و متدینین و دانشمندان متعهد به مجلس خبرگان بروند, بسیاری از مهمات و مشکلات به واسطه تعیین شایسته ترین و متعهدترین شخصیت ها برای رهبر یا شورای رهبری پیش نخواهد آمد یا با شایستگی رفع خواهد شد. (صحیفه نور جلد 21 صفحه 188)
خبرگان و انتخاب رهبر


تاریخ و نسل های آینده درباره شما قضاوت خواهند کرد و اولیای بزرگ خدا ناظر آرا و اعمال شما می باشند: (وَاللّهُ منْ وَرائهم مُحیط). کوچک ترین سهل انگاری و مسامحه و کوچک ترین اعمال نظرهای شخصی و خدای نخواسته تبعیت از هواهای نفسانی, که ممکن است این عمل شریف الهی را به انحراف کشاند, بزرگ ترین فاجعه تاریخ را به وجود خواهد آورد.
خبرگان و سلوک فردی و اجتماعی


امام دو بار در جمع نمایندگان مجلس خبرگان سخنرانی کردند: یک بار در تیرماه 1362 و بار دیگر در تیرماه 1364. در این دو بار بر دو نکته تأکید کردند: یکی حفظ شئون اهل علم و رعایت زی طلبگی و دیگری پرهیز از اختلاف.
(… یکی قضیه این که از آن زیِّ روحانیت که زیِّ طلبگی بوده است, اگر ما خارج بشویم, اگر روحانیون از آن زی که مشایخ ما در طول تاریخ داشته اند و ائمه هدی سلام اللّه علیهم داشته اند, ما اگر خارج بشویم خوف این است که یک شکستی به روحانیت بخورد و شکست به روحانیت شکست به اسلام است. اسلام با استثنای روحانیت محال است که به حرکت خودش ادامه بدهد.)9
و نیز فرمودند:


آن چیزی که مردم به آن توجه دارند و موافق مذاق عامه است, این است که زندگی شما ساده باشد, همان طوری که سران اسلام و پیغمبر اسلام و امیرالمؤمنین و ائمه ما زندگی شان ساده و عادی بود بلکه پایین تر از عادی. مطلب دیگری که باز انسان را می ترساند که خدای نخواسته مبادا این انقلاب به واسطه این مطلب صدمه ببیند و بدانید که می بیند اگر خدای نخواسته بشود و او این است که بین آقایان در بلاد اختلاف باشد. اگر در صنف فرض کنید کامیون داران و یا آن هایی که شغل های مختلف دارند, اگر اختلافی در بین آن ها وارد بشود, به صنف دیگر سرایت نمی کند. کامیون دارها اگر با هم مختلف بشوند به بازار هیچ کاری ندارد, سرایت هم نمی کند, اما اگر در صنف ما اختلاف پیدا بشود این اختلاف به بازار هم کشیده می شود, به خیابان هم کشیده می شود, برای این که شما هادیِ مردم هستید, مردم توجه دارند. اختلاف ریشه اش از حبّ نفس است. هر کس خیال می کند که من برای خدا این آقا را باهاش اختلاف می کنم, یک وقت درست بنشیند در نفس خودش فکر کند ببیند ریشه کجاست. حسن ظن به خودش نداشته باشد, سوء ظن داشته باشد. ریشه همان ریشه شیطانی است که آن حبّ نفس انسان است. (صحیفه نور جلد 18 صفحه 42)


به گزارش آنا اولین نشست مجلس خبرگان رهبری که در واقع نخستین مجلس خبرگان جامعه اسلامی پس از خبرگان قانون اساسی بود، در 23 تیرماه 1362 تشکیل شد و با پیام حضرت امام خمینی(ره)، افتتاح شد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب