دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 تير 1397 - 13:33
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه‌ قضاییه:

547 هزار پرونده موادمخدر در سال گذشته مختومه شد

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه‌ قضاییه گفت: با اجرای برنامه‌های پیشگیرانه 547 هزار و 106 پرونده مواد مخدر در سال 96 مختومه شده است.
کد خبر : 292989

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدباقر الفت درخصوص اقدامات معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع‌جرم قوه‌قضاییه در حوزه اعتیاد اظهار کرد: در طرح تقسیم کار ملی برنامه چهارم توسعه قضایی، 24 راهبرد از 65 راهبرد و 83 برنامه راهبردی از 307 برنامه راهبردی، در راستای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در قوه‌ قضاییه به این امر اختصاص یافته است.


وی با بیان اینکه با اجرای برنامه‌های پیشگیرانه 547 هزار و 106 پرونده مواد مخدر در سال 96 مختومه شده است، افزود: به طور کلی دو هزار و 61 برنامه در سطوح ملی و استانی تدوین و پیاده‌سازی شده است که از این تعداد 591 برنامه به منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی و یک هزار و 470 برنامه با کاهش پرونده‌های قضایی و پیشگیری از وقوع جرم بوده است.


معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع‌جرم قوه‌قضاییه با اشاره به اینکه در برنامه‌های پیشگیرانه‌‌ قوه‌ قضاییه به خصوص در دو سال گذشته به کنترل و کاهش سه آسیب اولویتی طلاق، اعتیاد و مفاسد اخلاقی توجه ویژه‌ای شده است، عنوان کرد: دستگاه قضایی علاوه بر تمرکز و ایفای نقش در اجرای برنامه‌های مذکور، سایر محورهای طرح تقسیم کار ملی را نیز به عنوان یک اقدام پیش‌دستانه، در دستور کار قرار داده است.


رئیس ستاد کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی معاونت اجتماعی و پیشگیری قوه‌ قضاییه در ادامه به اهم اقدامات و شاخص‌های کمی ناشی از اجرای برنامه‌های حوزه اعتیاد پرداخت و گفت: در این باره در سال‌های 95 و 96 برای سه هزار نفر از قضات رسیدگی‌کننده به پرونده‌های موادمخدر و اعتیاد و سایر عوامل اجرایی، 270 دوره‌ آموزشی برگزار شد، همچنین 42 تیم تخصصی، 186 بازدید میدانی از مراکز درمان اجباری (موضوع ماده 16) انجام داده اند.


الفت افزود: الگوی دادگاه درمان محور (تأسیس مرکز هماهنگی اقدامات موضوع ماده 16) به صورت آزمایشی در 6 استان منتخب پیاده سازی شده و در سال‌های آتی در سایر استان‌ها نیز تاسیس خواهد شد.


وی ادامه داد: 800 نفر از معتادان نیز شناسایی و 340 نفر معتاد به مراکز موضوع ماده 16، 200 نفر به مراکز موضوع ماده 15 و 10 نفر به روان‌پزشک ارجاع شدند.


الفت ادامه داد: تربیت 30 مدرس ملی و 300 مربی استانی ویژه دوره‌های سبک زندگی اسلامی - ایرانی ویژه معتادان بهبود یافته مراکز ماده 16، برگزاری 497 دوره‌‌ی سبک زندگی اسلامی- ایرانی با استفاده از محتوای تهیه شده، ویژه معتاد متجاهر بهبود یافته در مراکز ماده 16 در 30 استان (هر دوره به مدت 21 روز) و برگزاری کارگاه‌های سبک زندگی اسلامی – ایرانی (مهاجر) برای هفت هزار و 155 نفر معتادان بهبودیافته (477 هزار و 120 نفر ساعت) از دیگر برنامه‌های انجام شده است.


معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه ‌قضاییه همچنین گفت: الگوی بومی درمان پرهیزمدار به صورت آزمایشی در استان‌های‌ کرمان و آذربایجان غربی (ویژه گروه‌های خودیار معتادانِ بهبودیافته) با هدف جایگزین کردن الگوی بومی به جای روش‌های پرهیزمدار غیربومی که دارای آسیب‌های متعدد هستند نیز در دو سال گذشته اجرا شده است.


وی در پایان گفت: آسیب‌های فرهنگی، اجتماعی، اعتقادی و امنیتی مدل معتادان گمنام (NA) احصا و الگوی بومی درمان پرهیزمدار تدوین و به استان‌های مجری الگوی آزمایشی ابلاغ شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب