دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 تير 1394 - 13:50

سخنگوی دولت: منابع بازگشتی پس از لغو تحریم‌ها را به تولید و اشتغال سوق می‌دهیم/ دولت پس از اجرای توافق بقیه وعده‌های خود را پیگیری خواهد کرد

سخنگوی دولت با تشریح برنامه دولت برای منابع ناشی از رفع تحریم‌ها که در آینده نزدیک آزاد می‌شود، گفت: با بازگشت منابع، نباید به دنبال مصارف جاری و هزینه‌ای باشیم بلکه باید این منابع را به تولید و اشتغال سوق دهیم.
کد خبر : 29035

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، محمدباقر نوبخت در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران، درباره تأمین اعتبار احیای دریاچه ارومیه گفت: در آخرین جلسه هیئت وزیران اعتبار هزار و 100 میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه در نظر گرفته شد؛ البته برای احیای این دریاچه هزارو 900 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده بود که 800 میلیارد تومان آن از محل ردیف‌های بودجه سال 94 و همچنین اعتبارات آبهای مرزی تأمین شده است.


منابع مالی بازگشتی را به تولید و اشتغال سوق می‌دهیم


وی در ادامه درباره منابع آزادشده ناشی از تحریم افزود: ما این منابع را می‌توانیم به چند دسته تقسیم کنیم؛ منابعی که مربوط به بانک مرکزی است که به ازای هر دلار نفت فروخته شده دو هزار و 850 تومان به خزانه واریز می‌شود. از این محل 115 میلیارد دلار سهم بانک مرکزی است که بخشی از آن تبدیل به ریال شده و بخشی هم نشده است آن بخشی که تبدیل به ریال شد در داخل هزینه شد و مورد استفاده قرار گرفت.


سخنگوی دولت ادامه داد: همچنین بخشی از منابع بانک مرکزی حدود 23 میلیارد دلار است که آن هم به دلیل وجود تحریم‌ها قابلیت ورود به کشور را نداشت و در صورت لغو تحریم‌ها به کشور وارد خواهد شد. بخش دیگر، منابع مالی دولت است که مربوط به فروش نفت است این منابع حدود 6 تا 7 میلیارد دلار است که هنوز به کشور نیامده است و پس از رفع تحریم‌ها این منابع نیز به کشور بازمی‌گردد.








منابع بلوکه‌شده کشورمان خیلی قابل توجه نیست ولی منابع قابل توجه باید از طریق سرمایه گذاری داخلی و خارجی کسب شود. در فضای تحریم کسی حاضر نیست در تولید سرمایه‌گذاری کند ولی در دوره پساتحریم، سرمایه‌گذاری‌ها افزایش می‌یابد

نوبخت گفت: یک بخش دیگر از منابع کشورمان نه متعلق به دولت و نه متعلق به بانک مرکزی است؛ بلکه به صندوق توسعه ملی تعلق دارد. صندوق توسعه ملی برای طرح‌های بخش خصوصی منابع خود را به صورت تسهیلات در اختیار آنها قرار می‌دهد تا برای سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی مورد استفاده قرار گیرد.


وی ادامه داد: مجموع همه این منابع جزو دارایی‌های کشورمان است که پس از اجرای توافق به کشور بازمی‌گردد.


نوبخت همچنین ادامه داد: حدود 12 میلیارد دلار بعد از توافق کوتاه‌مدت ژنو به صورت اقساط به کشور وارد شد و بخشی هم به صورت طلا وارد اقتصاد ایران شده که اکنون ما آنها را به عنوان منابع بلوکه‌شده در نظر نمی گیریم.


سخنگوی دولت تأکید کرد: منابع بلوکه‌شده کشورمان خیلی قابل توجه نیست ولی منابع قابل توجه باید از طریق سرمایه گذاری داخلی و خارجی کسب شود. در فضای تحریم کسی حاضر نیست در تولید سرمایه‌گذاری کند ولی در دوره پساتحریم، سرمایه‌گذاری‌ها افزایش می‌یابد؛ البته ما با وجود لغو تحریم‌ها و بازگشت منابع نباید به دنبال مصارف جاری و هزینه‌ای باشیم بلکه باید این منابع را به تولید و اشتغال سوق دهیم.


صادرات نفت و میعانات گازی را حداقل تا 2 برابر افزایش می‌دهیم


نوبخت درباره سفر هیئت آلمانی به کشورمان گفت: چنین سفرهایی فقط برای خرید کالاهای این کشورها نیست بلکه ما به دنبال سرمایه‌گذاری هستیم و اگر بخواهیم کالایی را خریداری کنیم بیشتر به دنبال خرید مواد اولیه هستیم نه اینکه کالاهای مصرفی را خریداری کنیم.


نوبخت همچنین درباره منابع حاصل از صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی و میعانات گازی گفت: میزان صادرات نفت و میعانات گازی را حداقل تا 2 برابر افزایش خواهیم داد و پیش بینی می کنیم که درآمد نفتی به 100 میلیارد دلار برسد البته باید به این موضوع نیز توجه کنیم که حدود سه سال پیش نیز درآمد نفتی به 120 میلیارد دلار رسیده بود از این رو نباید به این موضوع خیلی توجه کنیم ما باید تأکیدمان بر روی ایجاد بسترهای سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی باشد.


بر اساس اخلاق اسلامی، پایبند به توافق هستیم








می‌خواهیم وقت‌مان را صرف مذاکرات با هیئت‌های اقتصادی و اروپایی کنیم نه پاسخ به درشت‌گویی‌های بدخواهان

سخنگوی دولت در ادامه درباره اظهارات تهدیدآمیز آمریکایی‌ها گفت: همه صحبت‌های مقامات آمریکایی در شرایط کنونی منفی است. آنها به جای اینکه بگویند اگر ایران این کار را انجام بدهد چنین می‌شود، می‌گویند اگر ایران این اقدامات را انجام ندهد چه خواهد شد. دولت آمریکا به دنبال این است که رقبای سیاسی‌اش را قانع کند چرا که ایران در مذاکرات 12 ساله و همچنین 22 ماهه اخیر موفق شد هم چرخه کامل سوخت اتمی را در اختیار بگیرد و هم تمامی تحریم‌ها را لغو کند؛ از این رو آمریکا باید جواب این موفقیت ایران را بدهد. در منطقه نیز آنهایی که دوستانمان هستند خوشحال‌اند و بدخواهان ما در رأسش رژیم صهیونیستی ماتم گرفته‌اند. ما می‌دانیم ریشه این نق زدن‌ها کجاست. بگذارید ما وقت‌مان را صرف مذاکره با هیئت‌های اقتصادی و اروپایی کنیم نه اینکه جواب این درشت‌گویی‌ها را بدهیم.


سخنگوی دولت در ادامه درباره برنامه دولت با وجود لغو تحریم‌ها گفت: ما قبل از توافقات برنامه‌های ادامه وضع موجود و یا بدبینانه و یا خوش‌بینانه را طرح‌ریزی کرده بودیم. فعلا با فرض اجرای توافق، برنامه مقتضی را انجام خواهیم داد. هر وقت شرایط تغییر کند برنامه جدیدی را در پیش خواهیم گرفت. همچنین بر اساس اخلاق اسلامی ما پایبند به توافق هستیم و آنچه را گفتیم انجام خواهیم داد.


وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه «برنامه بعدی رئیس‌جمهوری برای تحقق وعده‌های انتخاباتی‌اش چیست؟»، گفت: رئیس‌جمهوری پس از اجرای توافق هسته‌ای بقیه وعده‌های خود را نیز پیگیری خواهد کرد چرا که وی پایبند تعهدات خود به مردم است.








رضایت مردم برای ما اولویت دارد و از راه‌های معقول این انتظارات را پاسخ خواهیم داد نه از راه‌های پوپولیستی

سخنگوی دولت همچنین درباره نقل قول‌هایی مبنی بر اینکه «محدودیت‌های 15 ساله باید به جای 10 ساله در نظر گرفته شود»، گفت: از این اظهارنظرها بی‌خبرم. مذاکرات هسته‌ای انجام شده است و قطعنامه نیز تصویب شده؛ جایی برای این حرف‌ها باقی نمانده است.


نوبخت درخصوص برآورده شدن انتظارات مردم پس از اجرای توافق هسته‌ای گفت: مردم آگاه‌اند و انتظار ندارند که به محض اجرای توافقنامه مشکلات آنها حل شود؛ بلکه می‌دانند که باید در یک دوره معقول اثرات این توافق مشاهده شود. رضایت مردم برای ما اولویت دارد و از راه‌های معقول این انتظارات را پاسخ خواهیم داد نه از راه‌های پوپولیستی.


دولت مجوز افزایش 6 درصدی قیمت کالاها را نداده است


سخنگوی دولت همچنین درباره استخدام در قوه قضائیه گفت: استخدام در قوه قضائیه مجوز قانونی دارد و منابع آن نیز در نظر گرفته شده است. از این رو قوه قضائیه در سال 94 می‌تواند نیروی مورد نیاز خود را جذب کند.


نوبخت همچنین درباره اجازه افزایش 6 درصدی قیمت کالاهای اساسی که از سوی وزیر صنعت معدن و تجارت نقل شده است، گفت: دولت این مجوز را نداده و چنین تصمیمی در دولت گرفته نشده است.


نوبخت همچنین درخصوص اظهارات برخی نمایندگان مبنی بر اینکه «برخی از بندهای توافقنامه را قبول نداریم»، گفت: مجلس و شورای عالی امنیت ملی وظایف قانونی خود را درباره جمع‌بندی مذاکرات انجام خواهند داد.


سخنگوی دولت همچنین در ابتدای سخنان خود در این نشست خبری، از سفر قریب‌الوقوع رئیس‌جمهوری به استان کردستان خبر داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب