دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 تير 1397 - 14:30

فضاپیمای ژاپنی پس از ۳ سال به یک سیارک رسید

فضاپیمای ژاپنی بالاخره بعد از سفری سه سال و نیمه به مقر عملیاتی خود در ۲۰ کیلومتری یک سیارک رسید. این فضاپیما در یک سال ونیم آتی با سه فرود کوتاه در سیارک نمونه‌هایی از آن جمع آوری می‌کند.
کد خبر : 290276

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کاوشگر سازمان فضایی ژاپن بالاخره پس از سفری سه سال و نیمه به مقر عملیاتی خود نزدیک یک سیارک رسید و اکنون عملیات واقعی برای جمع آوری نمونه از آن را آغاز می‌کند.


فضاپیمای بدون‌سرنشین «Hayabusa۲» به مقر عملیاتی خود رسیده که در ۲۰ کیلومتری سیارک و ۲۸۰ میلیون کیلومتری زمین قرار دارد. این کاوشگر در یک سال ونیم آتی سعی می‌کند سه فرود کوتاه در سیارک انجام دهد و نمونه جمع آوری کند.


اگر سفر جمع آوری نمونه و بازگشت موفق باشد، مواد تشکیل دهنده شهاب سنگ سرنخ‌هایی از منظومه شمسی و حیات روی زمین فراهم می‌کند.


این کاوشگر رباتیک دو ماه را به بررسی اماکن مناسب برای فرود در سطح ناهموار سیارک اختصاص می‌دهد. به دلیل دمای بالای سطح آن، کاوشگر در هر بار فرود فقط چندثانیه می‌تواند روی سطح سیارک بماند.


این سیارک که «Ryugu» نام گرفته قطری ۹۰۰ متری دارد. در تصاویر منتشر شده این سیارک شبیه یک مکعب است و چند حفره بزرگ در آن دیده می‌شود که به گفته کارشناسان ژاپنی فرود در آنها جالب و البته سخت است. نخستین فرود کاوشگر در ماه سپتامبر یا اکتبر انجام می‌شود.


Hayabusa۲ قبل از فرود نهایی در ماه‌های آوریل یا می‌ سال آتی، یک ظرف آزمایشگاهی ارسال می‌کند که بالای سطح سیارک منفجر می‌شود و یک گلوله مسی دو کیلوگرمی مسی را با سرعت بالا به سمت سطح سیارک شلیک می‌کند تا یک حفره بسازد.


طی عملیات انفجار، Hayabusa۲ در سوی دیگر سیارک مخفی می‌شود و دوتا سه هفته دیگر صبر می‌کند تا کل زباله‌های مربوط به انفجار پاکسازی شود.


فضاپیما سپس نزدیک حفره ایجاد شده فرود می‌آید و از مواد زیر پوسته‌ای سیارک نمونه جمع آوری می‌کند. همچنین این فضاپیما سه کاوشگر بدون چرخ به سیارک ارسال می‌کند. این کاوشگرها روی سطح سیارک می‌جهند و آن را بررسی می‌کنند.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب