دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 تير 1394 - 12:06

انتشار سومین شماره مجله «تصویرنامه» هماره با سی‌دی ذکر بایزید بسطامی

سومین شماره مجله «تصویرنامه» با مطالبی همچون «خیابان‌ها، بیابان‌ها؛ در سوگ محمدعلی سپانلو»، «احمد نصرالهی، حاجی فیروز هزاره‌ی سوم»، «وزن اطراف و استخوان‌ها» منتشر شد.
کد خبر : 29007

به گزارش گروه فرهنگی آنا‌، سومین شماره مجله «تصویرنامه» منتشر شد و رویکرد اصلی آن همانند دو شماره قبلی، ادبی-روشنفکری است و با نگاهی انتقادی به مسائل این دو حوزه می‌پردازد.


گزیده‌ای از عناوین مطالب منتشر شده در این شماره تصویرنامه به شرح زیر است: «خیابان‌ها، بیابان‌ها؛ در سوگ محمدعلی سپانلو»، «احمد نصرالهی، حاجی فیروز هزاره‌ی سوم»، «وزن اطراف و استخوان‌ها»، «بازخوانی ادوار ایقاعی در مشق نام لیلی»، «سیرماخولیا در تخیل آفرینش‌گر»، «رساله در چهره»، «انودهای فارسی در سه دوره‌ی آرتور رمبو»، «عثمان شیدایی»، «سرگذشت ارزش احساسات»، «دیزاین نوپا با پدال سنت»، «ویل؛ تحشیه‌ای بر یک کابوس» و…


این شماره همچنین گفت‌وگوی سولماز نراقی با بئاته پیترسون درباره‌ انیمیشن «ناصرالدین شاه و 84 زنش» با ترجمه‌ی معصومه زمانی را می خوانیم به همراه اشعاری از آنیما احتیاط، آتنا سلیمانی و کیوان طهماسبیان.


صفحه‌بندی این مجله مانند شماره‌های قبل برعهده فرهاد فزونی گرافیست و طراح معاصر است.


نراقی در بخشی از سرمقاله این شماره با تیتر «از صفحه تا صحنه» آورده است: «به نظر می‌رسد که بشر پس از ظهور خط، به مرحله‌ی تازه‌ای از تخیل ادبی و تجربه‌های فرمی گام گذاشته است. اما داستان پیدایش و تحول خط نیز خود از حاکم شدن فزاینده‌ی جان گفتار بر کالبد خط خبر می‌دهد. در خط الفبایی که یک نظام تکامل یافته‌ی نوشتاری است، هر حرف برگردانی از یک آواست. البته این بدان معنی نیست که عناصر آوایی در انواع کهن نوشتار غایب بوده‌اند، اما تمامی شواهد حاکی از آن است «در بیشتر خطوط و البته نه در تمامی آن‌ها، عناصر اندیشه‌نگار پشت سر گذارده شده‌ و عناصر آوایی در قالب الگوهای هجایی، همخوانی و الفبایی متبلور شدند.» اینکه خطوط اولیه یا تصویر نگارها بیشتر نشانه‌هایی تصویری ملهم از پدیده‌های عینی جهان‌اند و خطوطط پیشرفته‌تر وابسته به نظام آوایی نشان می‌دهد که نوشتار کم‌کم از قراردادهای‌ تصویری به قراردادهای زبانی گرویده و در یک نقطه‌ی مرزی یا بینابین توقف کرده است.


از میان نویسندگان این شماره می توان به کوروش ادیم، سید ناصر خادم، سولماز نراقی، خلیل درمنکی، هوشیار انصاری‌فر، بهرنگ بقایی، فرشید فرهمندنیا، آرزو مختاریان، مرتضی پورحاجی و… اشاره کرد.


همچنین به ضمیمه این شماره مجله، یک سی‌دی حاوی ذکر بایزید بسطامی در تذکره‌الاولیای عطار نیشابوری با صدای هوشیار انصاری‌فر قرار گرفته که با نوای تنبور سیدآرش شهریاری همراه شده است.


شماره سوم این مجله با سردبیری سولماز نراقی منتشر شده و هوشیار انصاری‌فر سردبیر دو شماره پیشین مجله، در این شماره مشاورِ سردبیر است. «تصویرنامه» در 206 صفحه و با قیمت ده‌هزار تومان به تازگی منتشر شده و روی دکه‌های روزنامه‌فروشی و پیشخوان کتاب فروشی‌ها قرار گرفته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب