برنامه ماموریتهای آینده مریخ چیست؟
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از Science، خاک مریخ پر از ترکیبات شیمیایی است که هر گونه اثر از ترکیبات اورگانیک را سریعا از بین میبرد. با این حال ناسا امیدوار است که نشانههایی از حیات در سیاره سرخ پیدا کند. بنابراین آژانس فضایی در حال توسعه آزمایشی برای ماموریتهای آینده مریخ است که میتواند اسید آمینه را شناسایی کند.
اسید آمینه به عنوان نشانهای از حیات در نظر گرفته میشوند. وقتی که فضاپیمای «فینیکس» ناسا در سطح مریخ فرود آمد، یکی از ماموریتهایش نمونهبرداری از خاک این سیاره و تجزیه و تحلیل آن بود تا اثری از ترکیبات اورگانیک پیدا کند.
با این حال این فضاپیما هیچ اثری از اسید آمینه در خاک قلیایی این سیاره پیدا نکرد. دانشمندان در نهایت متوجه شدند که نمونههای خاک سیاره مریخ حاوی مقدار زیادی پرکلرات است. این ترکیب شیمیایی فوقالعاده واکنشپذیر به عنوان مواد منفجره و سوخت در زمین استفاده میشود.
تجهیزات فضاپیمای فینیکس از «پیرولیز» یا «آذرکافت» برای پیدا کردن ترکیبات اورگانیک استفاده میکند. پیرولیز فرآیندی ترموشیمیایی است که طی آن مواد آلی در اثر گرما تجزیه میشوند. این فرآیند مشتمل بر تغییر همزمان ترکیب شیمیایی و فاز فیزیکی است و فرآیندی برگشتناپذیر است.
این فرآیند شامل دمایی با درجه حرارت بالا میشود که باعث افزایش گرما و سوختن پرکلرات و مواد اورگانیک موجود میشود. این پیچیدگی نشان میدهد که برای شناسایی ترکیبات اورگانیک نیاز به روش دیگری داریم.
روش جدید برای جمعآوری اسید آمینه از نمونههای خاک از آب گرم با فشار بالا استفاده میکند. ارون نوئل، محقق آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، خالق روش جدیدی است که در آن به جای پیرولیز از آب گرم با فشار بالا استفاده میشود.
به گفته نوئل، از آنجا که اسید آمینه در آب محلول است، روش مناسبی برای جایگزینی با فرآیند پیرولیز است. این روش با موفقیت سطح بالایی از اسید آمینه را در خاکهای زمینی شناسایی کرده است.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/