طرح مذاکره مجدد با آمریکا نشان دهنده واگرایی و تسلیم است
محمدرضا تابش در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره طرح مجدد مذاکره با آمریکا از سوی برخی اصلاحطلبان با بیان اینکه کسانی که چنین نامهای را نوشتهاند میانشان طیفهای مختلف فکری وجود دارد، اظهار کرد: آنها اعلام کردند این حرفها موضع خودشان است و مسلما هم از سر دلسوزی بوده است؛ یعنی آنها سخنگوی اصلاحطلبان نبودهاند و از سوی جریان اصلاحطلب سخن نگفتهاند. تنها نقد و پیشنهادی مطرح شده که باید محترم شمرده شود. چرا که طبق قانون اساسی نمیتوان شخصی را به واسطه اظهار نظر تحت تعقیب قرار داد یا معذوراتی برایش به وجود آورد. بنابراین ما تنها میتوانیم اظهار نظر آنها را نقد کنیم.
وی با تاکید بر اینکه به شخصه با چنین موضعگیری مخالفم، تصریح کرد: برخی سخنانی را درباره مذاکرات کره شمالی با آمریکا مطرح میکنند در حالی که افکار عمومی نسبت به تحلیلها و پشت پرده مسائل آگاهی ندارند و تعامل کره شمالی با آمریکا را از سر ضعف میدانند و حال آنکه اینگونه نیست.
نایب رئیس فراکسیون امید مجلس اضافه کرد: طرح مذاکره با آمریکا در موقعیت کنونی کشور بد سلیقگی و نشان دهنده واگرایی و تسلیم است.
نماینده مردم اردکان در مجلس با بیان اینکه مواضع کشور ما نسبت به آمریکا و سیاست خارجی مشخص است. اصل 110 قانون هم میگوید هماهنگی سیاستهای کلی نظام با مقام معظم رهبری است، تاکید کرد: ما مذاکرات معدودی را با موضوعات مشخص با آمریکاییها داشتهایم که آخرین آنها هم برجام بود. ممکن است بعد از این هم مذاکراتی بنا به مصالح کشور با آنها داشته باشیم؛ اما از سر عزت و بدون پیش شرط و در راستای مصالح ملی.
تابش خاطرنشان کرد: ملت ایران تاکنون ثابت کرده که اهل مذاکره و گفتوگوست و هر زمان هم منافع ملی و مصالح کشور اقتضا کرد از مواضع برابر و بدون پیش شرط با کشورها گفتوگو خواهیم کرد. در مذاکره با آمریکا هم آنها عذرخواهی و جبران بدعهدیها را کنند مخالفتی برای مذاکره نیست.
به گزارش آنا، رئیس جمهور آمریکا سهشنبه هفته پیش در کنفرانس خبری که بعد از دیدار با "کیم جونگ اون" رهبر کره شمالی داشت بدون اشاره به خروج آمریکا از برجام نسبت به آنچه بازگشت ایران به پای میز مذاکره ابراز امیدواری کرده بود. اما درست یک هفته پس از این اظهارات ترامپ، نامهای مشترک از برخی اصلاحطلبان داخل کشور و اپوزیسیون خارج از کشور منتشر شد که در آن طرح مذاکره مستقیم با ترامپ و تضمین گرفتن از او مطرح شده بود.
در این نامه اسامی شماری از اصلاحطلبان حامی دولت همچون غلامحسین کرباسچی، احمدی منتظری، ابوالفضل بازرگان و نیز اپوزیسیون خارج از کشور از جمله جمیله کدیور، رضا علیجانی به چشم میخورد.
نویسندگان این نامه با اشاره به «از دست رفتن فرصت مناسب» دولت باراک اوباما از مسوولان تصمیمگیر نظام خواستهاند «فارغ از جنگهای روانی کاخ سفید با یک تصمیم ملی اعلام کند که حاضر به انجام مذاکرات بدون قید و شرط با امریکاست تا قدمی در راهحل مشکلات و اختلافات برداشته شود.»
انتهای پیام/